Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

OnlyBio Hydra Mocktail, Odświeżajacy żel do mycia twarzy `Imbir & lewan`

• 11 sierpnia 2024 o 15:46
    Poprawny
    Żel zamknięty jest w szklanej butelce, co może jest ekologiczne, natomiast bardzo niepraktyczne przy podróżowaniu. Pompka działa w porządku, choć lubi się przytkać. Konsystencja nie przypomina żelu, a bardziej płyn, przez co nieraz już kosmetyk wylał mi się z dłoni zanim zdążyłam go nałożyć na twarz. Co do zapachu... niekoniecznie mi się podoba, ale dzięki jego świeżości sprawia, że mam wrażenie dobrze oczyszczonej skóry. Stosuję go po demakijażu i wydaje mi się, że dobrze domywa jego ewentualne resztki. Po nałożeniu na wilgotną skórę lekko się pieni. Pozostawia delikatnie nawilżoną skórę, więc szybko muszę nakładać kolejne kosmetyki. Cena jest ok, ale myślę, że ze względu na ciężkie i niezbyt poręczne opakowanie nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • szklane opakowanie
    • bardzo płynna konsystencja
  • 2 września 2023 o 10:57
    Super
    Zdecydowanie polecam ten żel do mycia twarzy. Kupiłam go przez przypadek na promocji w hebe teraz chyba juz nie jest tam dostępny bo szukałam i niestety nie znalazłam. Żel ma delikatny zapach który mi nie przeszkadza. Ma płynną konsystencje, pieni się dobrze i tu jedyny minus pompka albo była uszkodzona albo celowo strzela przez co część żelu się zmarnowała bo wylądowała na podłodze. Nie ma też żadnego zabezpieczenia na tą pompkę więc trudno na zabranie tego żelu w podróż ale sobie poradziłam. Jeśli chodzi o najważniejszą część to żel świetnie działa z domywaniem twarzy z różnych kremów i makijażu, super oczyszcza i nigdy mnie nie zapchał. Mam cerę tłustą z niedoskonałościami i po umyciu cera nie była zaczerwieniona ani nie widziałam nigdy pogorszenia jej stanu. Nie ma też efektu ściągnięcia. Żel jest również wydajny starczył mi na kilka miesięcy codziennego mycia dwa razy dziennie.
    Zalety:
    • Oczyszczenie
    • Brak podrażnień i zaczerwienienia
    • Dostępność w drogieriach
  • 21 listopada 2022 o 22:14
    Najlepszy, niedościgniony, jedyny słuszny wybór
    O tym żelu poniżej powiedziano już chyba wszystko. Posiada praktycznie same zalety. Ze swojej strony dodam tylko, że jest to najlepsza z możliwych opcji jeśli chodzi o poranne mycie buzi (wieczorem wolę ją potraktować czymś kwasowym). Jako entuzjastka naturalnej pielęgnacji wciąż testuję pojawiające się na rynku nowości, jednak cały czas mam na podorędziu tzw. "pewniaki", do których mogę wrócić, jak do bezpiecznej przystani na wypadek, gdyby rezultaty moich eksperymentów okazały się porażką na całej linii :) ten produkt należy właśnie do takiego grona absolutnych pewniaków- co by się nie działo z Twoją skórą, jak bardzo byś jej nie dojechała - ten żel ukoi ją, wyciszy, i pomoże przywrócić jej równowagę.
    Zalety:
    • fantastyczny, przecudowny, naturalny skład- bez wysuszaczy i drażniących substancji, posiada certyfikat Ecocert
    Wady:
    • dosyć specyficzny zapach. Mniej więcej tak pachniała apteczka mojej babci, której zasadniczą część stanowiły "leki z bożej apteki" i amol. Cóż, mogło być lepiej ;) ale to w zasadzie nie ma żadnego znaczenia, bo zapach nie utrzymuje się na skórze , szybko z niej znikając :)
    • Reasumując- ten produkt to mój absolutny, i bezkonkurencyjny kwc do porannego mycia twarzy. Nie znam osoby, która nie byłaby zachwycona jego działaniem. Serdecznie polecam :)
  • 18 kwietnia 2022 o 8:29
    Bardzo dobry produkt
    Wybrałam się do drogerii Hebe w celu poszukiwania żelu do mycia twarzy i pani ekspedientka doradziła mi właśnie ten od OnlyBio. Zachwalała go więc nie mogło być inaczej abym i ja go wypróbowała. Nie żałuję - on jest naprawdę super. Opakowanie - żel znajduje się w szklanej, ciemnej butelce z pompką. Butelka jest naprawdę solidnie wykonana. Pompka nie zacina się. Pomimo że butelka jest ciemna widać ile żelu się w niej znajduje. Bardzo ładna szata graficzna. Zapach i konsystencja- jeśli chodzi o zapach to początkowo nie mogłam się przyzwyczaić ale z czasem było lepiej. Jest on typowo ziołowy. Zdecydowanie wyczuwalny imbir. Konsystencja nie jest ani za rzadka ani za gęsta. Idealna. Nie ścieka z twarzy, bardzo dobrze się pieni. Działanie - żel bardzo dobrze oczyszcza naszą skórę. Co ważne skóra po aplikacji nie jest ściągnięta jak w przypadku wielu żeli. Jest bardziej promienna i pełna blasku. Żel również nawilża nasza skórę. Podczas stosowania żelu na mojej twarzy nie pojawiły się żadne niespodzianki ani zaczerwienienia. Ogromny plus za skład żelu. Posiada aż 99% naturalnych składników. Będę do niego wracać i polecam Wam wypróbować.
    Zalety:
    • bardzo dobrze oczyszcza
    • nie ma efektu ściągnięcia
    • nawilża
    • bardzo dobry skład - aż 99% naturalnych składników
    • nie podrażnia, nie zapycha
    • szklana, solidna butelka
    • dobrze się pieni
    • wydajny
  • 1 marca 2022 o 21:34
    Cudo w szkle
    Żel zamknięty jest w szklanej, ciężkiej butelce z pompką. Skład cudownie naturalny. Zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego i rekomendację Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego. Substancja myjąca to biosurfaktyna - 4x bardziej skuteczna i 100x bardziej delikatna od SLSów i SLESów, mamy też ekstrakt z imbiru i lewan określany jako roślinny kwas hialuronowy i działający jak prebiotyk. Żel ma rzadką konsystencję i śliczny, orzeźwiający zapach - cytrusy z imbirową nutą. Żel dobrze się pieni, łagodnie ale skutecznie oczyszcza skórę. Nie powoduje uczucia ściągnięcia i podrażnienia. Jedyny minus jaki zauważyłam to fakt, że pompka lubi się zapychać, a żel psikać na całą łazienkę :D Biorąc jednak pod uwagę plusy tego produktu wydaje się to błahostką. Na promocjach idzie go kupić za coś w okolicach 20 zł. To bardzo niska cena jak za jakość jaką oferuje ten produkt. Jest też bardzo wydajny. Dla mnie rewelacja!
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    • Pompka lubi się zapychać