Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Powered by Plants, 24h Deodorant Eucalyptus Dezodorant w sprayu `Eukaliptus`

Lisq33
    25 sierpnia 2024 o 21:40
    Najlepszy dezodorant na świecie
    Zupełnie nie rozumiem krytyki pod adresem tego dezodorantu. To mój ulubiony dezodorant! Nigdy się nie spotkałem z takim dezodorantem, który po pierwsze wybitnie, zjawiskowo pachnie, a po drugie psika w taki sposób, jakby skrapiała Cie wodnista mgiełka porannej rosy. No magia po prostu... Cudowny, lekki, rześki dezodorant (nie antyperspitant), który cieszy i NAPRAWDĘ KOI ZMYSŁY od samego psikania, a co dopiero od zapachu. To naprawdę wygląda jak w reklamach, gdzie kąpiesz się na łonie natury, pod wodospadem, a potem spryskujesz dezodorantową mgiełką.
    Zalety:
    • Zapach, sposób psikania, lekkość, rześkość, wydajność
  • 20 lipca 2023 o 19:38
    Produkt bez sensu, nie działa
    Kupiłam w zestawie z olejkiem do mycia, który pokochałam. Tutaj zapach jest podobny, czuć tę rześkość eukaliptusa. Niestety główną wadą jest opakowanie: od początku pluje produktem, nie działa jak atomizer. W połowie w ogóle przestało działać. Więc trochę czasu u mnie postało, coś próbowałam zdziałać, ale finalnie wyrzuciłam tę połowę produktu w środku. Co do działania, to jest słabe. Działa bardzo krótko, a później zaczyna lekko śmierdzieć. Po 3h jest brak efektu, jakby nic wcześniej nie zostało użyte. Nie polecam!
  • 3 stycznia 2022 o 0:00
    Nieporozumienie
    Muszę przyznać, że jest to najgorszy dezodorant, jaki miałam okazję używać. Produkt zakupiłam w promocji razem z olejkiem pod prysznic - skuszona byłam całkiem przystępną ceną i tym, że produkt jest naturalny, na co zwracam sporą uwagę przy wyborze kosmetyków. Opakowanie jest miłe dla oka, natomiast sam atomizer i sposób rozpylania produktu jest dość specyficzny - pachy po jego użyciu są po prostu mokre. Nie mówiąc już o tym, że przy nawet minimalnych podrażnieniach niemiłosiernie piecze. Kolejna rzecz - zapach. Coś strasznego, on po prostu śmierdzi. Zapach w olejku pod prysznic z tej samej serii był jeszcze do przeżycia, ale aplikując produkt na skórę pach był on nie do zniesienia - ale używałam go dzielnie, żeby dobrze go przetestować. Poza tym, nie lubię marnowania kosmetyków, używałam go tylko w domu Trwałość - żadna. Naprawdę, ten dezodorant nie robi kompletnie nic. Tak jak wspomniałam w tytule recenzji, dla mnie jest to kompletne nieporozumienie. Skóra pod pachami po chwili pachnie naprawdę nieprzyjemnie, równie dobrze można go w ogóle nie używać.
    Zalety:
    • produkt naturalny
    Wady:
    • pachy są po nim mokre
    • piecze przy delikatnych podrażnieniach
    • zapach!!
    • brak działania
  • 3 września 2021 o 11:57
    Porażka!
    Kupiłam ten kosmetyk zachęcona ładnym opakowaniem i eko przesłaniem. Cena też była przystępna. Niestety, nieprzyjemny zapach dało się wyczuć już niedługo po użyciu, a naprawdę nie miałam sytuacji stresowej, było po prostu gorąco. Zdecyowanie nie polecam, bardzo słabo działa. Problematyczne jest również aplikowanie tego produktu.
    Zalety:
    • ekologiczny kosmetyk
    • certyfikat Eco Cert
    • naturalny, przyjemny zapach
    • do rozpylania zastosowany jest azot, neutralny dla środowiska
    Wady:
    • rozpylanie jest dość mokre i we wszystkich kierunkach, ciężko wycelować w określone miejsce
    • bardzo słabo działa, nie niweluje zapachu potu
    anezzz
    28 czerwca 2021 o 14:44
    Gniot przeokropny!
    Ten dezodorant sprawił, że postanowiłam wyrazić na wizażu opinie pierwszy raz od ...2014 roku. Kupiony za 12,99zł na promocji, w normalnej cenie to koszt prawie 20 zł bez grosza. Chciałam go używać jako lajtowego odświeżacza pod pachy na po domu gdzie i tak się dużo nie pocę, jednak oprócz szczypania po aplikacji (alkohol) i chwilowego zapaszku, nie daje nic a wręcz mam wrażenie, że przyspiesza powstawanie nieprzyjemnego zapachu potu. Jest to produkt, za który Dove może się serio, SERIO jedynie wstydzić.
    Zalety:
    • opakowanie ładne i atomizer ciekawy ale też dla opakowania się takiego produktu nie kupuje
    Wady:
    • przekłamany opis (24h? nie wiem czy 24 minuty, generalnie przykry zapach pojawia się dużo szybciej niż jak się nie użyje w ogóle dezodorantu)
    • alkohol na pierwszym miejscu w składzie
    • opakowanie z "eco" "99% origin" dla mydlenia oczu i możliwości zapodania ceny z kosmosu przy nijakiej jakości