Pianki do mycia twarzy

Moistry Owocowa pianka do mycia twarzy

shewild
    10 kwietnia 2024 o 19:57
    Sympatyczna pianka do każdego typu cery
    Pianki do mycia twarzy zazwyczaj służą mojej cerze - mieszanej, suchej na policzkach i szybko przetłuszczającej się w strefie T. Kupiłam kiedyś piankę od Moistry zachęcona pozytywnymi opiniami i również chęcią przetestowania nowej marki. Moje wrażenia po zużyciu produktu są jak najbardziej pozytywne. Robi to co do niej należy i nie wysusza skóry. Nie jestem pewna natomiast czy działanie przekłada się aż tak na cenę, bo jednak jest ona wyższa niż drogeryjne pianki, ale zdaję sobie sprawę, że jest to produkcja na mniejszą skalę, więc to już indywidualna kwestia czy jesteśmy w stanie zaakceptować wyższą cenę dla kosmetyku do mycia twarzy. Ta pianka faktycznie jest puszysta i miękka, nie rozmywa się w kontakcie z mokrą skórą. Ma biały kolor, jakby lekko podbity beżowym akcentem. Wystarczy jedna lub dwie pompki do umycia twarzy i szyi. Pozostałości pianki bardzo łatwo zmyć, woda ściąga ją błyskawicznie. Po wysuszeniu skóra nie jest ściągnięta, czuć przyjemne odświeżenie. Oczyszczanie jest bez zarzutu. Używałam pianki rano i wieczorem jako drugi etap po balsamie do demakijażu i świetnie radziła sobie w obu przypadkach. Rano - fajnie odświeżała i usuwała sebum bez przesuszania, wieczorem - domywała resztki zanieczyszczeń i makijażu oraz pomagała domyć ewentualnie lekko tłustawą powłokę jaką niektóre masełka/balsamy zostawiają po zmyciu. Pianka nie podrażnia i nie ściąga skóry po myciu, naprawdę przyjemnie mi się jej używało. Zapach na pewno można uznać za kolejną zaletę, chociaż przyznam, że spodziewałam się bardziej owocowych akcentów ;) Owocowo jest, to fakt, ale jest to lekko kwaskowy, bardziej cytrusowy zapach, a dodatkowo gdzieś tam w tle czuję coś ziołowego. Opakowanie też należy do udanych, nie miałam z nim nieprzyjemnych przygód przez cały okres używania. Pompka działała płynnie, pianka była puszysta od momentu gdy tylko wychodziła z dozownika, bez wyciekania. Wszystko ok pod tym względem. Czy jest to innowacyjny produkt, który robi coś ekstra poza dobrym oczyszczaniem? Zapewne nie. Nic odkrywczego tu może nie ma, ale to pianka z naturalnym składem, polskiego producenta, która łagodnie myje i żadnej krzywdy naszej skórze nie robi. Jest mnóstwo podobnych pianek do mycia, więc niczym nadzwyczajnym się nie wyróżnia, ale jest po prostu skuteczna i miła w użyciu. Mogę szczerze polecić, chociaż ulubioną pianką na ten moment raczej nie zostanie.
    jookie
    28 stycznia 2024 o 1:55
    Cudny zapach, delikatne oczyszczanie
    Moja skóra jest pozbawiona blasku. Ma tendencję do powstawania niedoskonałości. Potrzebuje regularnego oczyszczania. Pianka dobrze, delikatnie oczyszcza. Nie podrażnia skóry. Lubię owocowe kosmetyki, pachnące pięknie i skuteczne. Ta pianka dba o moją cerę i zachwyca owocowym zapachem. Jej aplikacja jest prosta i higieniczna. Bardzo wydajna. Używam od ponad miesiąca i wciąż dużo pozostało do użycia.
    Ciabuka
    13 września 2023 o 20:17
    Najlepsza!
    Nie wiem ile opakowań już zużyłam, ale spokojnie 5-7. Pianka jest delikatna a jednocześnie niezwykle skuteczna. Dwie pompki wystarczają by zmyć makijaż a po dwukroynym umyciu buzia po prostu lśni a nie jest przesuszona. Jedynie zapach czasami mnie już nudzi, więc okazjonalnie sięgam po inne.
  • 21 kwietnia 2023 o 14:28
    Polecam
    Piankę używam jako drugi etap oczyszczania wieczorem - ze względu na makijaż i SPF - rano jako pierwszy. Pianka jest ultra delikatna - nie ściąga skóry, nie podrażnia, nie wysusza. Ma lekko brązowe zabarwienie i ładny cytrusowy zapach. Cena jest dość wysoka, ale uważam, że produkt wart jest tej ceny. Pianka jest też bardzo wydajna - jedna pompka wystarcza na umycie całej twarzy.
    Zalety:
    • Działanie
    • Efekt
    Wady:
  • 1 kwietnia 2023 o 22:32
    Dobra pianka
    Pianka delikatna, jedwabista. Mocno cytrusowy zapach - czy komuś będzie przeszkadzać to kwestia subiektywna. Bardzo dobrze oczyszcza i nie powoduje uczucia ściągnięcia. Chętnie jeszcze kiedyś do niej wrócę.
    Zalety:
    • Naturalny skład