Wcierki do włosów i skóry głowy

NaturalME Wcierka niwelująca przetłuszczanie się

• 9 października 2022 o 12:30
    Średniak
    Wcierka ma bezalkoholowy skład i to skłoniło mnie do jej zakupu. Opakowanie z pompką to też jakaś odmiana. Produkt jest wydajny, choć nie uważam, żeby przedłużał świeżość włosów. Trochę je usztywnia przy nasadzie, ale nie wiem czy nie wygląda to w sumie gorzej po ich wyschnięciu. Wydajność i cena na plus.
  • 29 grudnia 2021 o 15:30
    może być
    Wcierka bardzo zbliżona do wersji na porost włosów. Fajny bezalkoholowy skład, nie podrażnia, nawilża. Duże wydajne opakowanie z atomizerem, jednak niezbyt trwałym (tak jak w wersji na porost atomizer wiecznie odpadał z butelki ). Niestety włosy nie utrzymywały dłużej świeżości, nie zniwelowała przetłuszczania. Jeśli ktoś szuka taniej wydajnej wcierki która dobrze nam nawilży skalp to jak najbardziej polecam tym bardziej że wcierka spokojnie starczy na 1,5 miesiąca użytkowania. Jeśli jednak zależy nam pozbyciu się przetłuszczania niekoniecznie będziemy z niej zadowoleni
    Zalety:
    • skład
    • brak alkoholu
    • nawilżenie
    Wady:
    • atomizer
    • brak efektów jeśli chodzi o przetłuszczanie skóry
  • 24 listopada 2020 o 14:41
    Przy regularnym stosowaniu włosy stają się miękkie i gładkie, i dużo dłużej utrzymują świeżość w ciągu dnia
    Wcierkę dostałam w spadku po siostrze, ponieważ bardzo przeszkadzał jej ziołowy zapach kosmetyku. Muszę przyznać że rzeczywiście, zapach jest bardzo specyficzny, ale akurat mi nie przeszkadzał szczególnie, tym bardziej że bardzo szybko się ulatnia. Sam pojemnik jest bardzo poręczny i jak zwykle w przypadku jakichkolwiek kosmetyków, bardzo doceniam że jest z pompką. Ja wcierki używałam na noc, po umyciu włosów - tak jak zaleca producent, przez 28 dni i codziennie. Jednorazowo stosowałam od 5 do nawet 8 pompek żeby wcierka dotarła do każdego punktu skóry głowy i przez chwilę masowałam skalp. Oczywiście, jako że wcierka ma wodnistą konsystencję, dużo kosmetyku uciekało mi z dłoni. Mam włosy bardzo długie (prawie do pasa), średnio porowate w kierunku nisko porowatych. Moje włosy nie przetłuszczają się, jednak po wcierkę sięgnęłam z dużą ciekawością, z nastawieniem że jeżeli coś pójdzie nie tak, zwyczajnie nie wystawię tej recenzji, ponieważ produkt nie jest dedykowany dla moich włosów, Ale szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy następnego dnia dużo dłużej niż zawsze utrzymywały świeżość, były gładkie i miękkie w dotyku i zdecydowanie poprawiła się ich kondycja przy samym skalpie. Są mocniejsze i bardzo odżywione.