Spraye do włosów

Selfie Project Be Strong, Mgiełka dodająca objętości `# Volume Booster`

_Leah_
    10 marca 2023 o 16:41
    Mój hit codziennej pielęgnacji włosów! :>
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jakiś czas temu kupiłam mgiełkę w celu dodania włosom objętości i delikatnego utrwalenia stylizacji, do codziennego użytku. Lubię mieć na głowie mocno uniesione włosy. Ku mojemu zaskoczeniu mgiełka robi więcej niż od niej oczekiwałam i do tego bosko pachnie! Jestem zakochana w tym produkcie! Kompletnie nie skleja włosów i dodaje objętości a także utrwala - ale nie tak jak lakiery do włosów które robią na głowie hełm tylko tak naturalnie, włosy wracają do swojego ułożenia (: Polecam przed ułożeniem włosów spryskać je mgiełką a następnie ułożyć i poczekać aż wyschnie lub dosuszyć suszarką (; Dzięki temu że 99% składu to woda aloesowa, włosy są dobrze nawilżone, miękkie i zadbane To już moje kolejne opakowanie i na pewno kupię ich jeszcze wiele! :D
    Zalety:
    • utrwala włosy
    • dodaje objętości
    • nawilża włosy
    Wady:
  • 4 marca 2023 o 13:12
    U mnie się sprawdza
    Włosy mam do ramion, cienkie z tendencją to "przylizania". Od dawien dawna nie stosuje suszarki (tylko w przypadkach imprez okolicznościowych idzie w ruch suszarka w salonie) i pozwalam aby włosy same wyschły. Pianki sklejają włosy a ja potrzebuję objętości i zdrowego połysku. Mgiełkę znalazłam w Rossmanie, była na promce i stosuje ją od 3 tygodni. Po rozpyleniu na wilgotne włosy nadaje im.przyjemnego zapachu, Po wyschnięciu włosy wydają się bardziej gęste i mają podkreślony lekki skręt. No i błyszczą jakbym wyszła prosto od fryzjera. Fryzura jest pełna objętości, błyszcząca i lekka nie sklejona. Objętości utrzymuje się do ponad 24h. Myślę że najlepiej się sprawdzi na cienkich i delikatnych włosach. Wrócę do tej mgiełki.
  • 11 lutego 2023 o 16:12
    Nieporozumienie
    Mgiełkę kupiłam chcąc unieść włosy u nasady. Niestety efekt był odwrotny - świeżo umyte włosy po tej mgiełce oklapły i zrobiły się tluste :( Skład jest dobry ale ten silikon w składzie to nieporozumienie - składnik dobry na końcówki ale nie przy nasadzie, czemu w mgiełce do objętości jest domethicone który mocno wygładza? Mgiełka u mnie nie sprawdziła się niestety, dałam jej kilka szans kilka sposobów stylizacji ale zdecydowanie jestem na nie :/
    IwiCh
    17 października 2020 o 11:55
    Ciekawa mgiełka dodająca objętości włosom
    Mgiełki użyłam na razie kilka razy. Włosy faktycznie nabrały naturalnej objętości. Nie były sklejone. Efekt raczej delikatny, nie utrzymywał się specjalnie długo. Na tym jednak mi zależało :-) Prawie w ogóle nie stylizuję włosów. Pozwalam im naturalnie schnąć, praktycznie nie używam prostownicy, lokówki ani suszarki. Po prostu spryskałam mgiełką wilgotne/suche włosy, unosząc je u nasady. Może taki sposób użycia nie oddaje w pełni możliwości tego produktu ;-)