Toniki i hydrolaty

Bogna Skin The Wild Rose Toner Tonik różany

• 11 czerwca 2023 o 10:50
    przyjemny gadżet, raczej jako poprawiacz humoru
    Nie lubię narzekać, jednak w tym przypadku, za taką cenę - ten kosmetyk to tylko drogi, zbędny gadżet... Plusy: kosmetyk przepięknie pachnie świeżą, delikatną różą, nie podrażnił, ma ładne, bardzo "prezentowe" opakowanie, widać że jest dopracowane w każdym szczególe. Minusy: Tonik nie robi mojej skórze nic, ani krótkofalowo, ani na dłuższą metę - nie nawilża, nie łagodzi (a ostatnio mam sporo podrażnień od słońca), nie oczyszcza, a koi identycznie jak dowolna woda w mgiełce albo hydrolat różany czy też woda różana (które są wielokrotnie tańsze). Jeśli mamy pełną szafkę przeróżnych kosmetyków i koniecznie chcemy kupić kolejny uroczy gadżet, który zapachem poprawi nam rano humor - to jest dobry wybór. Dla kogoś kto szuka kosmetyku skutecznego, a nie tylko przyjemnego i ładnie wyglądającego na półce - jest to zakup zupełnie zbędny.
  • 10 maja 2021 o 12:41
    Mgiełka zapachowa, nie tonik
    Nazwanie tego produktu tonikiem, moim zdaniem jest nadużyciem. Zacznę od plusów. Absolutnie piękne opakowanie. Piękny zapach. Mgiełka przyjemnie osiada na skórze. Mogłaby byc jednak bardziej rozproszona przez atomizer. Niestety jak dla mnie jest to zwykła mgiełka zapachowa, nie tonik. Nie nawilza skory ani nie normalizuje jej w żaden sposob. Jest mi przykro, bo liczyłam na pozytywny szok. Niestety rozczarowałam sie negatywnie. Róża, ktora ma właściwości łagodzące niestety w tym przypadku nawet nie redukuje zaczerwienienia.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
    roebuck
    2 listopada 2020 o 17:30
    Wiosna w butelce
    Tonik "The Wild Rose" niesamowicie mnie zaskoczył. Jest łagodny w swoim działaniu. Z uwaga na zawarte w nim składniki aktywne przyspiesza gojenie, łagodzi podrażnienia i wzmacnia naczynia krwionośne. Tonik nie zostawia na skórze lepkiej warstwy, szybko się wchłania. Skóra po nim jest odświeżona i gładka. Dobrze przygotowuje cerę do kolejnych etapów pielęgnacji.
    Zalety:
    • Zapach: Świeży, mocno orzeźwiający, zakochałam się w nim od początku.
    • Opakowanie: Zapakowany jest w wygodną, szklaną i bardzo estetyczną butelkę z atomizerem, co pozwala na higieniczne stosowanie. Dodatkową zaletą atomizera jest fakt, iż do stosowania produktu nie potrzebujemy wacików kosmetycznych, które mogłyby podrażnić wrażliwą skórę.
    • Skład: Posiada w pełni naturalny, dobry skład, bez substancji zapychających czy alergizujących.