Balsamy do ust

Orientana Naturalny balsam do ust `Coconut Energy`

• 5 kwietnia 2025 o 17:17
    Dobrze nawilżała
    Pomadka zamknięta w papierowym, kolorowym opakowaniu, szczelnym, nie otwierało się w torebce. Sama pomadka ma żółty kolor i przyjemny zapach, kolor nie zostawał na ustach. Pomadka naprawdę dobrze nawilzala, z chęcią kupię ją ponownie.
    kuczeba
    15 maja 2024 o 12:18
    hicior
    Większość balsamów do ust gdy zetrą się z ust to nie widać ich działania. Tu jest inaczej. Usta po użyciu są gładkie bardzo długo, nawet gdy już nie czuć kosmetyku na ustach. Zapach przyjemny, skład naturalny
    anna996
    17 lutego 2024 o 19:36
    Taki sobie, średni
    Jak dla mnie jest to zwykły balsam do ust: - ma dosyć twardy sztyft, który po dłuższym używaniu lekko się chwieje w opakowaniu - samo opakowanie jest ekologiczne - uformowane z grubej tektury - balsam przyjemnie, słodko pachnie - ma żółty kolor - dość tępo rozprowadza się na ustach - nie pielęgnuje ust w jakiś widoczny, odczuwalny sposób - cena dość wysoka w stosunku do jakości - dostępność: kupiłam w drogerii internetowej. Ogólnie: przeciętny balsam do ust, bez rewelacji. Zużyję i nie kupię ponownie.
  • 20 października 2023 o 16:32
    Polecam
    Balsam do ust używam codziennie i zawsze muszę jakiś mieć w torebce i przy łóżku. Do tego produktu podeszłam sceptycznie, bo z reguły balsamy naturalne słabo mnie nawilżały, niemniej jednak jestem miło zaskoczona, bo ten spisuje się świetnie. Bardzo dobrze nawilża, mimo że wydaje się lekki w formule. Zapach słodki, cytrusowy przypominający lody na patyku :) nawet tak trochę wygląda. Bardzo przyjemnie się go używa. Opakowanie zero waste, papierowe. Skład w porządku, ponad 98% składników naturalnych i wegańska receptura. Otrzymałam go w prezencie, ale z tego, co widziałam, to kosztuje 27zł w Hebe (moim zdaniem adekwatnie do jakości), ale można go również kupić w Internecie za połowę ceny :)
    So_Flow
    9 stycznia 2023 o 17:47
    Naturalny egzotyczny przyjaciel.
    Pierwszy balsam do ust firmy Orientana który kupiłam był niewypałem (wersja różowa). Nie pasował mi ani smak, ani zapach, który kojarzył mi się ze starymi szminkami. Jego żółty kolega jest o niebo lepszy, co mnie bardzo cieszy. Podoba mi się bardzo egzotyczna szata graficzna i ekologiczne opakowanie, które skusiło mnie do pierwszego zakupu. Produkt jest bardzo wydajny. Nawilża i wygładza - to zapewne zasługa olejku rycynowego, który widnieje jako pierwszy w składzie. Oczywistym plusem dla mnie jest naturalny skład balsamu. Chociaż pomadek używam głównie zimą w celach ochronnych. I tutaj należałoby się zastanowić, ponieważ olejek kokosowy z tego co wiem ma właściwości wychładzające. Tak że stosowanie tego balsamu zimą mija się z celem, a wręcz może zaszkodzić (np. osobom skłonnym do opryszczki). Ale na lato jak najbardziej, fajnie delikatnie nabłyszcza, usta wyglądają zdrowo.
    Zalety:
    • ekologiczne opakowanie
    • naturalny, bogaty skład
    • wygładza, delikatnie nawilża
    • dobrze się rozprowadza
    • smak i zapach
    Wady:
    • niezbyt dobry na zimę - olejek kokosowy wychładza