Szampony do włosów

Pure97 Lavender & Pine Balm Repairig Shampoo Szampon naprawczy do zniszczonych włosów `Lawenda i sosna`

• 18 marca 2023 o 9:50
    Bardzo przyjemny w używaniu szampon
    Szampon kupiłam na jakiejś szalonej wyprzedaży za 6 zł, a zachęciła mnie do tego lawenda w nucie zapachowej, bo akurat bardzo ją lubię plus - z tyłu opakowania mamy opisane wszystkie składniki, które znalazły się w środku i ich rolę w kosmetyku. Nie widziałam tak jasnego opisu na opakowaniach żadnej innej marki. Co się okazało po zużyciu całej butelki, bo dopiero teraz oceniam? Że to naprawdę dobry produkt! Szampon w trakcie mycia zmiękcza włosy, czuć pod palcami jak stają się jedwabiste i śliskie. Zapach kwiatowo-ziołowy bardzo przypadł mi do gustu, ale nie utrzymuje się na włosach, niemniej - dla mnie to ważny aspekt pielęgnacji, nie lubię kosmetyków bezzapachowych lub o drażniących zapachach. Włosy po użyciu szamponu są świeże, lekkie, odbite od nasady, końce nie są przesuszone. Kosmetyk nie odżywia włosów, nie dodaje im jakiś cudownych właściwości, bo to tego służą inne produkty, ale najważniejsze - nie plącze, nie przesusza, dobrze się pieni, szybko spłukuje. Polecam!
    Zalety:
    • Działanie i zapach
    Wady:
    • Wszystko było ok
    sunill
    3 stycznia 2023 o 22:47
    Super:)
    Bardzo fajny szampon. Porządnie oczyszcza skórę głowy i włosy ale nie wysusza. Włosy dobrze się układają i dobrze wyglądają. Przyjemny zapach, gęsta konsystencja, dobrze się pieni i jest mega wydajny. Dawno nie miałam tak dobrego szamponu, włosy przypominają mi te jakie miałam w dzieciństwie, nie skażone farbowaniem, bardzo naturalne.
    • działanie
    • włosy dobrze sie rozczesują
    Wady:
    • nie widze
  • 30 stycznia 2022 o 18:51
    Większa objętość włosów i łatwiejsze rozczesywanie
    Szampon jest zamknięty w estetycznym opakowaniu. Fajnie, że z tyłu jego opakowania wyszczególniono w języku angielskim, funkcje pełnione przez dany składnik. Dla mnie pachnie lasem (pozytywne znaczenie), jest orzeźwiający. Myślę, że ten zapach może się podobać zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn. Zawiera on Ammonium Lauryl Sulfate, który wg niektórych źródeł jest uważany za mocny detergent myjący lub wg jeszcze innych źródeł jest uznawany za detergent o średniej mocy. Moje włosy po jego zastosowaniu są odbite od nasady i puszyste oraz mają większą objętość. Ponadto bardzo ułatwia rozczesywanie (raz użyłam go bez jakiekolwiek odżywki/ maski i pomimo tego włosy świetnie się rozczesywały). Odniosłam też wrażenie, że po jego dłuższym stosowaniu trochę mniej wypadało włosów. Osobiście wydaje mi się, że była to zasługa dwóch jego składników- olejku lawendowego oraz ekstraktu z sosny syberyjskiej.
    Zalety:
    • bardzo ułatwia rozczesywanie
    • nadaje objętości włosom
    • odbija włosy od nasady
    • pozostawia włosy przyjemne w dotyku
    • trochę zmniejsza wypadanie włosów
    • ładny leśny zapach
    • dość wydajny, dobrze się pieni
    • estetyczne opakowanie
    • niska cena( często jest także w promocji)
    lunni
    10 stycznia 2022 o 11:53
    Ok
    Szampon jest ok. Włosy są po nim lekkie, nie przetłuszczają się przy głowie tak szybko, ale na końcówki potrzeba zawsze odżywki, bo po paru myciach robi się lekkie sianko. Nie są też jakoś wybitnie puszyste, pod koniec dnia raczej oklapnięte. Pieni się tak pół na pół, ale jest wydajny, nie potrzeba go dużo. Jak dla mnie zapach przyjemny, ale to kwestia indywidualna
  • 29 maja 2021 o 17:31
    Bardzo okay
    Mega spodobała mi się maska do włosów z tej serii, ale ten szampon też jest bardzo fajny - przede wszystkim ze względu na lawendowo-sosnowy zapach, który całkowicie trafia w moje upodobania. Trochę się bałam, jak będzie z działaniem, ale zupełnie niepotrzebnie - dobrze oczyszcza, nie plącze włosów ani nie wysusza. Nie jest to może wybitny produkt (brak mu tego "czegoś", co stawiałoby go na piedestale), ale całkowicie zasługuje na 4 gwiazdki.