Clarins Multi Active Day Early Wrinkle Correction Cream-Gel Krem-żel na dzień do cery mieszanej

CLARINS MULTI-ACTIVE DAY EARLY WRINKLE CORRECTION CREAM-GEL ŻEL +30 50ml

• 6 sierpnia 2016 o 13:28
    Krem na 3+
    Używa od:próbka
    Mam skórę mieszaną z licznymi niedoskonałościami i pojawiającymi sie pierwszymi zmarszczkami... No cóż jak to przed 30stką. Postanowiłam zainwestować w dobry krem na dzień właśnie na ten ostatni problem. Pani w jednym z francuskich sklepów kosmetycznych od razu poleciła mi ten krem, mówiąc że jest on jednym z najlepiej sprzedajacych się. Na szczęscie przed zakupem dostałam sporą próbke kremu. Uważam że krem jest na prawde super, ale tylko dla dziewczyn które nie używają podkładu! Ma świetną konsystencję, idealną na lato, super szybko się wchłania i ma przyjemny zapach, niezbyt ostry który jednak po kilku godzinach się ulatnia tak więc ok. Na pierwszy rzut oka, poprawia wyglad skóry, rozszerzone pory sa mniej widoczne i koloryt jakby sie wyrównuje. Moja skóra, która ma duże tendencje do przetłuszczania, wyglądała świezo przez wiele wiele godzin. Jednak problem pojawia się przy nakladaniu podkładu... Ja nie zawsze go stosuje, jednak wiadomo że od kremu na dzień wymaga się aby współgrał z makijażem i pomagał w jego trwałości, tym bardziej że krem nie należy do tanich. Krem okropnie się roluje przy nakładaniu podkładu! Próbowałam zarówno nakładanie palcami jak i beauty blenderem i efekt taki sam. Ba! Próbowałam odczekać kilka dobrych godzin od nałożenia kremu do nałożenia podkładu i niestety ten sam marny efekt. Testowałam z dwoma różnymi podkładami, na prawde chciałam dać mu szanse bo bardzo go polubiłam za inne jego zalety ale rolowanie sie jak dla mnie go dyskwalifikuje totalnie. Natomiast polecam go serdecznie dzieczyną które nie używają podkładu, jest na prawde bardzo fajny. Nie moge sie wypowiedzieć co do jego skuteczności dot. pierwszych zmarczek bo używałam go zdecydowanie za krótko (ok. 10 dni). P.S. Testowałam najnowszą wersje kremu
  • 22 czerwca 2014 o 8:52
    Niebardzo
    Kupiłam na lato,w zimie używałam zawsze wersji do wszystkich typów skóry i skusiła mnie opcja kremo-żelu. Niestety - krem rolluje mi się gdy nakładam podkład, Próbowałam już po peelingu, ale to samo. Wersja do każdego typu skóry jest o niebo lepsza. Zapach super, wydajność też. zawiodłam się na tej konsystencji Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    elsanta
    13 października 2013 o 14:22
    taki se
    Dostałam próbkę tego kremu - owszem kolorek fajny, różowiutki, zapach mi już nie leży - taki hmmmm mydlany na skórze się staje. Ale najważniejsze - działanie - no średnie jest co najwyżej, może coś działa może nie - w każdym razie ja efektów nie widzę. Ale też może nie jestem jeszcze grupą docelową - jestem jeszcze przed 30-stką. Używam tego produktu od: paru tygodni Ilość zużytych opakowań: testy ;)
  • 30 maja 2013 o 15:34
    Zza tę cenę żadna rewelacja
    Krem ma bardzo lekką, konsystencję, przyjemny świeży zapach i ładny kolor. Dobrze nawilża. Mam cerę mieszaną z błyszczeniem strefy T, jednak dzięki lekkiej konsystencji jest dla mnie bardzo dobry. Nie zapycha porów, nie jest tłusty, nie podrażnia, nie powoduje błyszczenia skóry. Świetnie się rozprowadza, dobrze wchłania, doskonały pod makijaż. Kremu używałam na dzień. Moim zdaniem świetnie spełnia swoją rolę, jednak kosmetyk nie jest aż tak dobry żeby cena za którą jest dostępny była adekwatna do działania. Dostałam go w prezencie i jestem bardzo zadowolona, jednak ze względu na bardzo wysoką cenę na pewno go nie kupię, ponieważ na rynku jest dostępnych wiele podobnie działających kremów, o podobnym składzie, konsystencji etc. a jednak w dużo przystępniejszej cenie. Myślę że płaci się wyłącznie za luksusową markę, bo krem porównywalnyjest do kremów tego typu dostępnym na polskim rynku ale innych marek.
  • 15 marca 2013 o 12:27
    Bardzo przeciętny
    Krem jest taki sobie, nie robi niczego specjalnego, na pewno nie jest wart swojej ceny. Całe szczęście, że dostałam go w prezencie. Zacznę od plusów: - dobrze się wchłania, - nadaje się pod podkład, - nie zapycha - nie podrażnia - wydajny - używam sporo na twarz i szyje, żeby go szybciej wykończyć, ale po trzech miesiącach nadal go mam, myślę że na kolejny miesiąc takiego stosowania wystarczy. W zasadzie to by było na tyle, bo krem nie nawilża w dostatecznym stopniu, a moje mikro-zmarszczki wynikają głównie z niedostatecznego nawilżenia, bo mam suchą skórę, a nawet tych mikro-zmarszczek nie usuwa, nie poprawia kolorytu, w zasadzie nie robi nic czego nie zrobiłby tańszy krem. Do tego ma nieprzyjemny pudrowy zapach, którego nie cierpię. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno