Bazy pod cienie

Nam Professional by Wibo Get Wet, Water Eye Topper Baza pod cienie

• 16 maja 2021 o 11:04
    Ładny efekt, ale nie dla mnie
    Kupiłam ten cień/błyszczyk na promocji w Rossmannie. Do zakupu skusiła mnie recenzja makijażystki. Zgodnie z tym co zapewnia producent, transparentny cień zapewnia efekt mokrej powieki. Zdecydowanie daje efekt WOW makijażowi przy niewielkim wysiłku. Topper może być nakładany sam na powiekę, bądź można nakładać go na cień w kremie, płynną pomadkę lub żelowy eyeliner. Niestety topper nie przypadł mi do gustu, wygląda przepięknie na powiece, natomiast nie wyobrażam sobie wyjść gdziekolwiek z tym topperem na powiekach, ponieważ on nie zastyga i wszystko przykleja się do powiek, każdy włos tak jak do błyszczyka na ustach. Dodatkowo topper ma tendencje do rozpuszczania produktów, na które został nałożony i tutaj zdecydowanie nie polecam nakładania go na sypkie cienie. Podsumowując, topper nadaje się do użytku w domu, do zdjęć, ale ciężko wyjść z nim na zewnątrz, ponieważ się klei i roluje na powiece.
    Zalety:
    • efekt mokrej powieki
    Wady:
    • roluje się na powiece
    • nie zastyga
    • klei się
    • rozpuszcza produkty
  • 26 kwietnia 2021 o 15:50
    Moja nowa miłość, niczym tafla wody
    Długo zastanawiałam się nad tym produktem, aż w końcu postanowiłam go wypróbować i zakochałam się w nim od pierwszej aplikacji. Eye Topper jest zamknięty w przyciągającym uwagę słoiczku. Mimo, iż produktu jest niewiele, to wystarcza go na długo i jest bardzo wydajny. Tego typu produkty jak np. cienie w kremie najwygodniej nakłada mi się palcem, tak było również w przypadku tego produktu. Według mnie najlepszy efekt osiągam, kiedy stosuję go solo, ale lubię nałożyć go również na brzoskwiniowy matowy cień lub na czarny wodoodporny liner. Efekt po aplikacji jest oszałamiający. Produkt nie podrażnia oczu oraz jest bardzo trwały. Myślałam, że po krótkim czasie produkt będzie " wsiąkał" jak gąbka, ale jednak utrzymuje się w nienaruszonym stanie przez długi czas.
    Zalety:
    • piękny efekt tafli na powiece po aplikacji ,
    • opakowanie,
    • łatwość aplikacji,
    • dobra trwałość,
    • dostępność produktu,
    • atrakcyjna cena
  • 8 kwietnia 2021 o 17:33
    Makijaż "wybiegowy" bez wysiłku
    Całkowicie bez żartów, to jest moje okrycie początku roku 2021. W czasach pandemii polubiłam szybki, bezwysiłkowy makijaż, który można zrobić "paluchem" i ten produkt właśnie to mi zapewnia. Błyszczyk do oczu, bo tak chyba najtrafniej można go określić, ma postać bardzo gęstego (o wiele gęstszego niż te to ust), bezbarwnego błyszczyku wlanego w kwadratowy, plastikowy słoiczek z przepiękną, metaliczną zakrętką, na której znajdują się krople plastiku przypominające krople wody. Przyznaję szczerze, opakowanie mnie urzekło, a jego zawartość była tylko lepsza. Od niedawna zaczęłam być fanką niecodziennych, "high fashion" makijaży niczym z wybiegów największych projektantów i efekt mokrej powieki najbardziej mi się z tym kojarzy. Błyszczyk NAM zapewnia taki efekt, może być nakładany solo na gołą powiekę, lub na inne cienie lub eyeliner (uwaga, jest to błyszczyk, więc może rozpuszczać to co jest pod nim). Najbardziej lubię go w wersji solo, zapewnia mi szykowny i efektowny makijaż za jednym pociągnięciem palcem (nie nakładam go pędzlem, ciężko doczyścić pędzel), jednak sprawdził mi się również nałożony na płynną pomadkę lub cienie w kremie. Na cienie sypkie zdecydowanie nie polecam go nakładać, sprawia że się rolują i rozpuszczają. Kosmetyk jest wydajny, przez swoją gęstość nie trzeba nakładać go dużo żeby uzyskać efekt lśniącej tafli, więc jedno opakowanie wystarczy na naprawdę długo. Oprócz wydajności jest zaskakująco trwały. Oczywiście musimy brać poprawkę na formułę kosmetyku, jednak jak na błyszczyk nie ma dużych tendencji do migracji na powiece, co jest ogromnym jego plusem. Niska cena i łatwa dostępność kosmetyku sprawiają, że może być on świetnym dodatkiem do już posiadanej puli narzędzi do makijażu jeśli lubicie niecodzienne i nieco awangardowe stylizacje.
    Zalety:
    • niska cena
    • łatwa dostępność (w większości rossmanów)
    • spektakularny efekt
    • piękne (i solidne) opakowanie
    Wady:
    • specyficzny produkt, nie dla każdego, trzeba lubić ten efekt na powiece

Zobacz także inne Bazy pod cienie