Clarins Bi-Serum Anti Soif [HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase] (Dwufazowe serum nawilżające)

Clarins Anti-Soif Krem dwufazowe serum nawilzajace 30ml

• 8 lipca 2017 o 21:38
    Ulubione serum.
    Wypróbowałam mnóstwo wysokopółkowych serum i zdecydowanie mogę powiedzieć, że HydraQuench jest moim ulubionym. Produkt spisał się na medal i spełnił wszystkie obietnice producenta. Jestem posiadaczką cery mieszanej. Nie mam żadnych problemów z suchością skóry, ale lubię dbać o to, by o każdej porze roku była głęboko nawilżona. Działanie tego serum jest jak najbardziej trafne z przeznaczeniem. Produkt doskonale nawilża, cera w kilka sekund po nałożeniu promienieje zdrowym blaskiem, wszelkie oznaki zmęczenia, szarość i ziemistość znikają. Jest bardzo wydajne; dwie pompki zdecydowanie wystarczają, by nawilżyć całą twarz, większa ilość może sprawić, że skóra zaledwie godzinę po nałożeniu zacznie się bardzo nieestetycznie błyszczeć i będzie nadto przetłuszczona. Pompka niestety chlapie i ciężko dozować taką ilość produktu jaką chcemy. Poza tym opakowanie jest ładne, estetyczne, a przede wszystkim higieniczne. Zapach jest delikatny, specyficzny, trudno go opisać. W każdym razie znika zaraz po nałożeniu. Serum stosuję rano po oczyszczeniu i stonizowaniu twarzy lub bezpośrednio przed nałożeniem podkładu jako bazę - w tym przypadku sprawdza się rewelacyjnie. Polecam ten trik, jeśli chcemy uzyskać efekt rozświetlonej, zadbanej i zdrowo wyglądającej skóry. Dodatkowo makijaż jest trwalszy i wygląda o wiele korzystniej niż zazwyczaj. Nie zauważyłam pogorszenia stanu cery, serum nie spowodowało powstania zaskórników, ropnych zmian czy wzmożonej produkcji serum (moja cera jest w tym mistrzynią). Nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo polecam każdemu, kto pragnie odżywić, głęboko nawilżyć, ukoić bądź poprawić ogólny wygląd skóry.
    irrssin
    7 lutego 2016 o 0:44
    Znam lepsze..
    OPAKOWANIE Serum zamknięte jest w wygodnym i estetycznym opakowaniu z pompką. WŁAŚCIWOŚCI Serum ma bardzo przyjemny zapach. Dość rzadką jak na serum konsystencję, takiej jakby oleistej wody. Nakładanie tego serum jest bardzo przyjemne, choć pozostawia na skórze delikatny film. Dobrze współgra także z kosmetykami kolorowymi nakładanymi na nie. DZIAŁANIE No właśnie.. działanie jest średnie. Trochę nawilża, ale moim zdaniem zdecydowanie za słabo. Znam lepsze nawilżacze, nawet sporo tańsze. P.s. W trakcie stosowania tego serum pojawiło mi się także trochę drobnych niedoskonałości, skóra była zapchana. Nie wiem czy to wina tego serum, jednak po przeczytaniu wcześniejszych opinii myślę, że jest to możliwe. STOSOWANIE Stosowałam serum zawsze rano po lotionie, przed emulsją. Czasem też wieczorem. Używam tego produktu od: Dłużej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
    aniyam
    10 maja 2015 o 19:04
    mam mieszane uczucia
    Moja cera była bardzo sucha i odwodniona. Szukałam dobrego serum, które uzupełni nawilżającą i nawadniającą pielęgnacje. Po kilku wtopach padło na tę sprawdzoną przeze mnie markę. Początkowo byłam bardzo zadowolona. Trwało to jakieś 2 tygodnie. Cera była wówczas dobrze nawilżona, nawodniona, miękka i delikatna. Zero przesuszu i ściągnięcia. Nie wiem co się stało po 2 tygodniach ale serum już nie dawało sobie rady. Cera była nadal przesuszona, odwodniona jak przed stosowaniem. Plus: -przez 2 tygodnie dobrze nawilża i nawadnia -nie podrażnia -nie uczula -dobrze współgra z kremami nawilżającymi i makijażem, nic się nie roluje -ładne opakowanie -raczej do cer mieszanych niż bardzo suchych i odwodnionych Minusy: -cera dość szybko się przyzwyczaja i po 2 tygodniach serum nie działa, nie nawilża i nie nawadnia - może zapychać pory -bardzo niewydajne ( starczyło na 3 tygodnie ) -cena Moim zdaniem serum może się sprawdzić przy cerze mieszanej w kierunku suchej, przy cerze bardzo suchej, odwodnionej stosowane nawet 2 razy dziennie niestety nie sprawdziło się. Używam tego produktu od: 3 tygodni ( tylko na tyle starczyło ) Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
  • 6 kwietnia 2015 o 14:36
    różnie
    Używałam tego serum bardzo długo, jest naprawdę wydajne i jak się kupi po promocyjnej ceniem, to nie jest tak żal wydanych pieniędzy. Serum przetestowałam w każdej porze roku i miałam ogólnie mieszane uczucia, gdyż nie w każdym czasie się sprawdzał. Czasem nie nawilżał wystarczająco, czasem powodował wysyp niespodzianek na twarzy. Za to opakowanie jest bardzo wygodne, z pompką, higieniczne. Pozwala do końca wykorzystać serum. Cena zniechęca mnie do ponownego zakupu tym bardziej, że nie zawsze spełniał swoją rolę. Idealny pod makijaż, absolutnie nic się nie roluje. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    part_1
    6 marca 2015 o 22:51
    NIE NIE NIE NIE!!
    mam cerę problematyczną - suchą w stronę mieszanej z niedoskonałościami. moja skóra najczęściej błaga o nawilżenie! b.żałuję kupna i wyrzucenia w błoto tylu pieniędzy! :/ żałuję również, że wyrzuciłam opakowanie i opis składu!! a składu nigdzie w \'netach\' nie uświadczysz! szczególnie dlatego, że zalatuje mi tu toną silikonów! po nałożeniau skóra sprawia wrażenie miłej w dotyku, mięciutkiej i niby nawilżonej. ALE po jakimś czasie (dość krótkim najczęsciej, a po nałożeniu fluidu ekspresowym wręcz) jest SUCHA!! M E G A S U C H A!!! z tymże ciągle niby miła w dotyku. Miałam kiedyś średniopółkową bazę pod makijaż z morzem silikonów i uczucie było po niej dokładnie takie samo... do tego jest nieekonomiczna. na polskiej "instrukcji" i oryginalnej (nazwijmy to tak)- jest różna wersja - ile razy należy to nakladać. jedna mowi ze raz dziennie, druga że dwa razy dziennie. przy użyciu zmiennym - raz tak, raz siak - starczyło mi to na miesiąc może. reasumując - jak ktoś ma wymagającą cerę to polecam zainwestować w dobry krem. na to szkoda pieniędzy bo nie nwilża a tylko stwarza iluzję :P Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 całe