Żele pod prysznic

Babydream Natural, Waschgel & Shampoo Żel do mycia ciała i włosów

• 19 lutego 2023 o 16:42
    Delikatny żel o przyjaznym dla dziecięcej skóry składzie.
    Żel do mycia ciała i włosów marki Babydream kupiłam specjalnie dla mojego niespełna 2-letniego synka. Najważniejszym kryterium wyboru był dla mnie skład, a w tym kosmetyku jest on bez zarzutu. Miałam go kupić już wcześniej (w sumie linia z pomarańczową etykietą była nowością, gdy byłam w ciąży i wiele osób ją wówczas polecało), ale jakoś tak mi zeszło i używałam głównie produktów HiPP. Jednak w końcu postanowiłam spróbować i tego specyfiku. Bardzo mi się podoba, iż mamy tutaj tylko łagodne substancje myjące oraz składniki pielęgnacyjne, m.in. sok z liści aloesu działający na skórę nawilżająco, kojąco, przeciwzapalnie czy witaminę E będącą antyoksydantem. Ogromny plus za brak konserwantów, barwników , substancji zapachowych i innych zbędnych dodatków zwiększających ryzyko podrażnień bądź alergii. Produkt upolowałam w Rossmannie w cenie około 15 złotych za pojemność 250ml. Zdawałoby się, że to niewiele, ale żel jest naprawdę wydajny, gdyż wystarczy jego niewielka ilość, aby zafundować maluszkowi kąpiel. Specyfik zamknięty jest w butelce wykonanej z grubego plastiku, który to materiał nie jest przezroczysty, dlatego nie mamy możliwości monitorowania ilości pozostałej w środku. Zamknięcie to zakrętka z zatrzaskiem na klik. Konsystencja jest dość rzadka, bez barwy. Osobiście nie wyczuwam również w tym produkcie żadnego zapachu. Wystarczy niewielka ilość produktu, by dokładnie umyć malca - kosmetyk wg moich kryteriów dostatecznie dobrze się pieni. Poza tym płyn jest łagodny dla oczu - nawet gdy przypadkowo woda z jego dodatkiem dostała się do nich, wywołało to ze strony synka co najwyżej uśmiech. Żel doskonale służy również włosom - po umyciu są one mięciutkie, nawilżone i przede wszystkim czyściutkie. Podsumowując, jest to kosmetyk delikatny dla skóry, który ją pielęgnuje bez reakcji uczuleniowych, z dobrym składem i bardzo wydajny, więc nie mogłabym nie być na tak! Oczywiście polecam!
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza skórę i włosy, jednocześnie ich nie wysuszając, a wręcz nawilża dzięki zawartości składników pielęgnacyjnych
    • nie uczula
    • nie drażni oczu
    • dobry skład
    • zadowalająca wydajność jak na tą pojemność
    • formuła bez zapachu
    • całkiem dobrze się pieni
    • wygodne opakowanie
    • dostępność stacjonarnie w drogerii Rossmann
    • mała pojemność
    Wady:
    • wodnista konsystencja
  • 20 maja 2022 o 12:03
    Sprawdza się u dorosłego :)
    Mam dwojke dzieci, ale dla nich używam innego szamponu z tej serii, a z tego korzystam ja :) Poleciła mi go jedna dziewczyna na grupie "włosowo" kiedy miałam problemy z Suchą skórą głowy. Sprawdza sie bardzo dobrze. Konsystencję ma dość rzadka, ale nawet mi to nie przeszkadza. Pieni sie średnio, ale przy dwukrotnym myciu duzo lepiej :) Plusem jest tez brak zapachu i dobry skład. Spełnia swoje zadanie i na pewno zagości u mnie na dłużej.
    Zalety:
    • Dobry skład
    Wady:
    • Mala pojemność opakowania
    Ann_ek
    29 grudnia 2021 o 20:36
    Bardzo dobry
    Kupiłam ten żel, ponieważ potrzebowałam na wyjazdy z moim brzdącem malutkiej wersji. W domu raczej korzystamy z litrowego opakowania płynu do kąpieli tej samej marki. Lubię Babydream, podobają mi się głównie składy produktów, ale też cena i dostępność. Opakowanie to mała, zgrabna buteleczka o pojemności 250 ml. Świetna w transporcie, nie tylko ze względu na swoje rozmiary, ale również zatyczkę. Jest na klik, skutecznie zabezpiecza przez rozlaniem produktu, a jednocześnie łatwo ją otworzyć, nigdy nie połamałam sobie przy tym paznokci. Opakowanie jest całe białe i nieprzezroczyste, więc nie widać bieżącego zużycia, ale w produkcie, który bierzemy do ręki, aby go dozować mi to nie przeszkadza, bo czuję, czy jest tam jeszcze dużo, czy już mało żelu. Szata graficzna jak na Babydream ładna i czytelna. Konsystencja jest dość wodnista, ale mnie w niczym to nie przeszkadza. Lekko się pieni, moim zdaniem tak w sam raz, nie za dużo i nie za mało. Duże brawa za skład, jest to certyfikowany kosmetyk naturalny, bezpieczny dla dziecka. Nie znajdziemy w nim olejów mineralnych, barwników, silikonów ani mikroplastiku. Moim zdaniem jest to produkt bezzapachowy, zresztą w składzie nie ma substancji zapachowej. Wydajność jest rewelacyjna, wystarczył na dobrych kilka miesięcy stosowania. Jak już wspominałam dostępność gra tutaj ważną rolę, markę znajdziemy na wyłączność w każdym Rossmannie. Używałam go wyłącznie do mycia ciała i włosów mojego rocznego dziecka. Na początku wydawało mi się, że trochę przepłaciłam – jednak za litr płynu do kąpieli tej samej marki płacimy mniej więcej tyle samo. Jednak z czasem dostrzegłam, że wydajność zdecydowanie rekompensuje tę pojemność. Poza tym działanie również jest bez zarzutu. Jest to produkt 2w1, cenię taką wygodę. Doskonale sprawdza się zarówno do włosów, jak i ciała. Nie podrażnia skóry głowy, nie wysusza, dobrze domywa. Również dla delikatnej skóry malucha jest łagodny, a dobrze oczyszczający. Dobrze nam się sprawdza, pozytywnie mnie zaskoczył.
    Zalety:
    • doskonały do ciała i włosów
    • dobrze domywa zanieczyszczenia
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • lekko się pieni
    • wydajny
    • naturalny skład
    • wygodnie opakowanie
    Wady:
    • cena może się wydawać spora w stosunku do pojemności (ale wydajność to rekompensuje
  • 28 listopada 2021 o 23:16
    Przyjemny
    Stosuję go u dziecka i sprawdza się dobrze. Ma ledwo wyczuwalny zapach, dość lejąca konsystencję i delikatnie się pieni. Nie wysusza delikatnej skóry, nie podrażnia i nie powoduje alergii. Pomimo tego, że jest rzadki jest dość Wydajny i nie kosztuje fortuny. Na plus świetny skład i dostępność. Jest to mój wybór, bo nie chcę zmieniać ciągle kosmetyków i ryzykować alergią. Możliwe, że inne kosmetyki do mycia sprawdziłyby się jeszcze lepiej ale na razie spełnia moje oczekiwania. Wydaje mi się, że emolient z apteki jest o wiele lepszy ale też mniej wydajny i znacznie droższy. Nie wiem też czy stosowanie emolientu na skórze bez atopii jest słuszne, dlatego zostanę przy tym wyborze na dłużej.
    Zadym
    13 czerwca 2021 o 13:04
    Zajebisty :o
    Poleciła mi go koleżanka, może nie trafiam w kategorię wiekową, dla której został stworzony, ale dla mnie to kosmos, głównie używam do mycia twarzy (cera tłusta), ale nawet przy suchej powinien, świetnie się sprawdzi. Szybko znika z półek, a skład jest cudowny i przemyślany. Kupuję ponownie!
    Zalety:
    • Nie przesusza
    • Nie podrażnia