Kupiłam ten żel, ponieważ potrzebowałam na wyjazdy z moim brzdącem malutkiej wersji. W domu raczej korzystamy z litrowego opakowania płynu do kąpieli tej samej marki. Lubię Babydream, podobają mi się głównie składy produktów, ale też cena i dostępność.
Opakowanie to mała, zgrabna buteleczka o pojemności 250 ml. Świetna w transporcie, nie tylko ze względu na swoje rozmiary, ale również zatyczkę. Jest na klik, skutecznie zabezpiecza przez rozlaniem produktu, a jednocześnie łatwo ją otworzyć, nigdy nie połamałam sobie przy tym paznokci. Opakowanie jest całe białe i nieprzezroczyste, więc nie widać bieżącego zużycia, ale w produkcie, który bierzemy do ręki, aby go dozować mi to nie przeszkadza, bo czuję, czy jest tam jeszcze dużo, czy już mało żelu. Szata graficzna jak na Babydream ładna i czytelna.
Konsystencja jest dość wodnista, ale mnie w niczym to nie przeszkadza. Lekko się pieni, moim zdaniem tak w sam raz, nie za dużo i nie za mało. Duże brawa za skład, jest to certyfikowany kosmetyk naturalny, bezpieczny dla dziecka. Nie znajdziemy w nim olejów mineralnych, barwników, silikonów ani mikroplastiku. Moim zdaniem jest to produkt bezzapachowy, zresztą w składzie nie ma substancji zapachowej. Wydajność jest rewelacyjna, wystarczył na dobrych kilka miesięcy stosowania. Jak już wspominałam dostępność gra tutaj ważną rolę, markę znajdziemy na wyłączność w każdym Rossmannie.
Używałam go wyłącznie do mycia ciała i włosów mojego rocznego dziecka. Na początku wydawało mi się, że trochę przepłaciłam – jednak za litr płynu do kąpieli tej samej marki płacimy mniej więcej tyle samo. Jednak z czasem dostrzegłam, że wydajność zdecydowanie rekompensuje tę pojemność. Poza tym działanie również jest bez zarzutu. Jest to produkt 2w1, cenię taką wygodę. Doskonale sprawdza się zarówno do włosów, jak i ciała. Nie podrażnia skóry głowy, nie wysusza, dobrze domywa. Również dla delikatnej skóry malucha jest łagodny, a dobrze oczyszczający. Dobrze nam się sprawdza, pozytywnie mnie zaskoczył.
Zalety:
- doskonały do ciała i włosów
- dobrze domywa zanieczyszczenia
- nie wysusza
- nie podrażnia
- lekko się pieni
- wydajny
- naturalny skład
- wygodnie opakowanie
- dostępność
Wady:
- cena może się wydawać spora w stosunku do pojemności (ale wydajność to rekompensuje