Wody perfumowane damskie

Tesori d'Oriente Orchidea della Cina EDP

Tesori D'Oriente Woda perfumowana Chińska Orchidea 100 ml

• 12 maja 2020 o 14:45
    Typowo wiosenny zapach
    Właśnie zaczynam mój 2 sezon wiosenny z tym zapachem.Z uwagi na zapach który jak dla mnie jest typowo kwiatowy/wiosenny i sięgam po niego tylko o tej porze roku opakowanie 100ml które kupiłam w zeszłym roku i na lato/zime schowałam do szafy w tym roku z powodzeniem zużyje do końca. Zapach jest slodki/dziewczęcy-przebija się przez niego typowa dla orchidei słodycz wymieszkana z innymi słodkimi zapachami(ja czuje jakby wanilie?bitą śmietane?).W każdym razie zapach jest piękny,idealny na pierwsze wiosenne dni. Opakowanie o pojemnosci 100 ml jest mega wydajne-służy mi juz 2 rok.Zapach jest intensywny i dlugotrwały więc wystarczy mała ilość by pachnieć cały dzień. Napewno sięgne po inne warianty zapachowe z tej serii jak tylko skończe tą buteleczke.
  • 11 sierpnia 2018 o 18:06
    Ciekawostka
    Zapach niezmiernie mnie zaciekawił i po licznych opiniach internetowych zamówiłam go w ciemno za ok.20 zł 100 ml. Butelka wygląda jak dezodorant, natomiast zawartość to woda perfumowana. Całkiem przyjemnie się go używa, jest inny niż obecnie lansowane zapachy, trzeba spróbować czy nam się spodoba. Ja go lubię i czasem używam.
  • 2 maja 2018 o 0:30
    Ciekawy zapach
    Perfumy wróciły ze mną z drogerii, ponieważ spodobał mi się ich zapach, a atrakcyjna cena skłoniła mnie do zaryzykowania. Za około 20 zł zyskałam kobiecy, pudrowo- kwiatowy zapach, który utrzymuje się dosyć długo. Idealnie sprawdza się w okresie zimowym. Opakowanie może nie jest jakimś wymyślnym flakonem, ale wygląda dosyć elegancko, minimalistyczne. Plusem metalowego opakowania jest to, że zapach sprawdza się znakomicie do ochłodzenia się latem, ponieważ nie nagrzewa się w torebce.
    Zalety:
    • zapach,
    • cena,
    • dostępność,
    • trwałość,
    • wydajność,
    Wady:
    • Brak.
  • 6 stycznia 2017 o 17:29
    Marka Tesori d'Oriente zaskakuje
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Oto moje spostrzeżenia na temat tych perfum: - są bardzo tanie jak za taką pojemność. Kosztują 20 zł za 100 ml na jednej ze stron internetowych. W związku z tym byłam przekonana, że sa to perfumy pokroju La Rive, które stoją w Rossmannie na najniższej półce z perfumami - zapach Chińska Orchidea dostałam w postaci próbki, gdyż kupiłam 2 flakony innych perfum tej marki - to, co zaskakuje zaraz po powąchaniu to fakt, że nie wyczuwam tu tej specyficznej dla tanich perfum woni alkoholu. Nie czuć go ani przy pierwszym "niuchnięciu" nosem, ani później, gdy zapach posiedzi trochę na skórze - zapach jest rzeczą gustu i nie ma co na ten temat dyskutować. W kilku słowach napiszę, jak ja odczuwam ten zapach. Już sama nazwa wskazuje, że jest to zapach kwiatowy, nie ma tutaj świeżości cytrusów czy herbaty zielonej, mocnej słodyczy wanilii, nie ma tu nic ciężkiego, wieczorowego, itd. Nie jest to również jakaż złożona mieszanka zapachów, która będzie stanowiła kompozycję niezwykle oryginalną, niepowtarzalną, którą ciężko nazwać, opisać, nie znajdziemy tutaj żadnego ogona ciągnącego się za nami, zapach nie będzie ewoluował, nie będzie się przeobrażał w zależności od pory dnia, nie będzie wysuwał na pierwszy plan raz jednego składnika zapachowego, by później nas zaskoczyć totalnie inną wonią. Nie, nic z tych rzeczy. Jest to prosty, nieskomplikowany zapach, po prostu zapach kwiatów chińskiej orchidei. Ładny, delikatny, lekko słodki jak przystało na kwiaty. I w zależności od sytuacji, ale ja czasami lubię takie proste nuty zapachowe. Bardzo mi odpowiada to, że ten zapach nie zalatuje alkoholem, tanią wodą z bazaru. Powiedziałabym, że pachnie czymś delikatnym i droższym. Idealnie sprawdzi się na dzień, kiedy nie chcemy przytłoczyć otoczenia swoim zapachem. - jedyny minus to fakt, że na mojej skórze niestety nie utrzymuje się zbyt długo :( po 2h w miejscach skropienia jedynie delikatnie wyczuwam jakiś zapach i muszę wtedy naprawdę porządnie się "zaciągnąć" nosem. W innym razie nie czuję go za bardzo. Pewnie związane jest to z moim pH skóry. Na materiałach są wyczuwalne nieco dłużej, bardziej się wżerają w nie. Perfumy są jednak na tyle tanie i mają tak dużą pojemność, ze można po prostu psikać się nim co kilka h. Z pewnością marka mnie bardzo zaciekawiła i jestem ciekawa innych zapachów.
  • 3 listopada 2015 o 18:41
    orientalny bukiet
    Zapach ciekawy i nieoczywisty. Nietypowe połączenie świeżych białych kwiatów subtelnie osłodzonych kropelkami nektaru. W tym w zapachu wyczuwa się jeszcze coś świeżego, soczystego, o zielonkawych konotacjach. Nie potrafię do końca tego wychwycić, ani nazwać, ale podoba mi się to. Ten zapach to niepospolity, orientalny bukiet. Taka oryginalność to duży plus, kiedy wszystkie panie wokół pachną albo tym takim zapachem zakodowanym w niebiesko-czarnym wąskim flakonie, albo tym takim różanym w pękatej czerwonej butelce albo, o zgrozo, gwieździstym, waniliowym, upadłym aniołem. Trwałość: bardzo dobra (właściwie całodzienna) Cena: przy tej jakości i pojemności - bezbolesna Opakowanie: estetyczne/ascetyczne i w swojej prostocie genialne Używam tego produktu od: zużyłam w przeciągu dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie