Wody perfumowane damskie

Guerlain Mon Sparkling Bouquet woda perfumowana 100ml
Guerlain Mon Sparkling Bouquet woda perfumowana 100ml
Guerlain Mon Guerlain Sparkling Bouquet

• 8 czerwca 2024 o 10:15
    Lżejsze od pierwowzoru. ..
    Im jestem starsza, tym częściej łapię się na tym,że najbardziej komfortowo czuję się w 'nudnych' , 'bezpiecznych' i po prostu ładnych zapachach i recenzowaną wodę do takiej właśnie kategorii bym przypisała:) Na pewno jest to zdecydowanie lżejsza propozycja od pierwowzoru. Wanilia znajdująca się w nutach bazy, na szczęście nie dominuje w całości , ale osładza kompozycje w jej tle dając szansę innym składnikom również dojśc do głosu. Dzięki temu pachnidło nie mdli, nie przyprawia o zawrót głowy, a słodycz w nim zawarta jest bardzo dobrze wyważona . Tuż po psiknięciu perfum na skórę do nozdrzy trafia rześki gruszkowo-cytrusowy aromat. Po chwili do tej świeżej mieszanki dołącza cierpka nieco lawenda , a całości przybiera po prostu śliczny, dziewczęcy, wiosenny owocowo-kwiatowy z nutami wanilii w tle charakter. "Bezpieczne' optymistyczne, ,rześkie (za sprawą owoców) i otulające (dzięki wanilii tahitańskiej) pachnidło, a nawet nieco romantyczne.... Flakonik oraz kolor płynu idealnie odwzorowują aromat recenzowanego. Parametry naprawdę niezłe.
    • Flakon
    W perfumerii
    apodiss
    19 października 2021 o 12:05
    Mydło, mydło i jeszcze raz mydło...
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostałam kilka próbek do zakupu kosmetyków. Przed użyciem sprawdziłam składniki, które do końca mi się podobały...wanilia, której nie znoszę, jaśmin, lawenda... Lubię te zapachy, ale nie w perfumach, nie na sobie. Jednak jest też w składzie gruszka, bergamotka, piwonia, drzewo sandałowe, które wzbudziły we mnie nadzieję ;) a sam zapach określony jest jako kwiatowo orientalny. Pomyślałam, że nie będzie źle. Ale jest :/. Nie mogę naprawdę nic więcej napisać o tym zapachu jak mydlany, łazienkowy. Wszystkie składniki i ich proporcje pozbijały się w jedno wielkie mydło. Jeśli ktoś lubi, to super. To nie są jednak moje klimaty. I jak to zwykle bywa w takich przypadkach, zapach wyjątkowo trwały :) nie chce odejść ani na chwilę, choć człowiek o tym marzy ;). Ja nie polecam.
    • Flakon
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie