Wody perfumowane damskie

Carolina Herrera Very Good Girl EDP

E-Glamour.pl
Carolina Herrera Good Girl Very Good Girl Woda perfumowana 30 ml
Carolina Herrera Woda perfumowana Very Good Girl 30 ml (8411061041659)
Carolina Herrera Very Good Girl Woda Perfumowana dla Kobiet 30ml
Carolina Herrera Very Good Girl

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 lutego 2025 o 18:20
    Za bardzo grzeczna dziewczynka... z kaprysami
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pani Herrerze chyba zabrakło pomysłów. Tak jak klasyczna szpilka i wersja Legere naprawdę bardzo mi się spodobały (a to już Coś, bo ja nie jestem fanką gourmandów), tak reszta wyszła dość wtórna i typowa - niby ładna, ale zaskoczenia nie ma. Róża. Róża i... cały ogromny bukiet róż... na klęczkach wręczony przez zakochanego mężczyzny z błagalnym błyskiem w oku (no coś okropnego! Zupełnie jak w komediach romantycznych lub na instagramie :D) Nie! Nie mam nic do róży! Uwielbiam je! - szczególnie, gdy jest dobrze podana, tak jak tu, a więc 'na świeżo', zielono. Prosta, ładna kompozycja, która potrafi zaskoczyć swoimi wybrykami jak zbyt grzeczna dziewczynka, która nie może dalej nieść swojej frustracji (ale o tym zaraz). Głowa, która składa się z czerwonej porzeczki i liczi jest jednocześnie kwaskowata, jak i słodko-kremowa z wyraźnie cierpkim akcentem. W sercu znajduje się róża, która naprawdę doskonale współgra z głową i która jest naprawdę intensywna. Wanilia z bazy, mam wrażenie, że w zasadzie nie za wiele tu robi, bo jej nie wyczuwam, być może tylko scala całość, zaś wetyweria odpowiada chyba tylko za odświeżenie i zazielenienie czerwono-różowego zapachu. I ok, jest przyjemnie - tak na 3 z giga plusem - niemalże cztery z minusem... ale nie bądźmy już tacy pobłażliwi i oceńmy zapach sprawiedliwie. ;) ot, taki romantyczny codzienniak, w którym - myślę - odnajdzie się wiele kobiet, bo jest po prostu przyjemnym, ładnym zapachem... no ale nic poza tym. Szpilka - tym razem czerwona. Czerwona ze złotym obcasem, pod którym ukryty jest atomizer. Oczekiwałam po tym kolorze czegoś bardziej esencjonalnego, głębszego, namiętniejszego, być może wręcz ognistego i mocniej uwodzicielskiego, a okazało się, że to czarny i granatowy bucik jest bardziej sexy; kokieteria umiarkowana. No i ok! Trwałość i parametry godne Caroliny Herrery i tutaj czepiać się nie będę - na płaszczu utrzymują się przez trzy dni (wykazały to testy w Douglasie), na skórze wytrzymają cały dzień bez reaplikacji. Super! A ponadto postawiają za sobą dłuuuugi, pachnący różami ogon, za co daję duży plus - to jest coś, co oczekuję od perfum - zwłaszcza z tej półki cenowej. Zdaję sobie sprawę z tego, że mogą być trochę migrenogenne, męczące (zresztą wystarczy przejrzeć opinie), ale jako że ja z różą problemów nie mam - wręcz przeciwnie, jest mi z nią po drodze i pasujemy do siebie nawzajem ;) - to nie czuję się zdominowana przez tę czerwoną szpileczkę. Tak, jest tu coś, co mnie chwilami nieznacznie drażni - nie na zasadzie przytłoczenia, tylko niedopasowania - ale za Chiny ludowe nie mogę zweryfikować, co to jest... Może to liczi kłóci się z porzeczką? Może róża ma jakieś dziwne kaprysy i pretensje do wetywerii? A może to ta niewyczuwalna wanilia zaczyna się bić z owockami i wetywerią na tle w alejce różanej? W każdym razie, bywa, że czuję tu jakąś niewielką dysharmonię, która pojawia się i znika. [DOPISEK] A wiem! To pewnie sprawka tych czekoladowo-paczulowych akcentów, które często bywają dla mnie... trudne (a których niby w składzie nie ma). Czasami niezwykle trudne. :/ czy wspominałam już, że nie lubię większości gourmandów? ... tak tylko przypominam. Mam kilka próbek "Very good girl" i na nich się moja przygoda skończy (chyba że ktoś mi je wręczy), bo te perfumy tanie nie są, a też niczym mnie nie porwały. Niby wszystko (większość!) fajnie, ale... brakuje im tego 'czegoś' - co jest oczywiście kwestią gustu. :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Miziagi
    8 lutego 2025 o 1:55
    Niepowtarzalne
    Uwielbiam wszystkie perfumy od Herrery. Very good girl są bardzo kuszące, słodkie, ale i eleganckie - na kolację, randkę, do kina. Nie są duszące, męczące wszystkich wokół. Każdy kogo pytałam o opinię mówił, że pięknie pachną i nie spotkałam się z negatywnym odbiorem. Flakon oczywiście flagowy, każdy z daleka od razu widzi z jaką marką ma do czynienia. Wygląda pięknie w kolekcji, akurat moja wersja 30 ml ma ściągany "obcas" i tam ukryty atomizer, w większych pojemnościach atomizer jest już "wbudowany" we flakon i wydaje mi się to bardziej jakościowym rozwiązaniem. Wersja 30 ml jest przeźroczysto-czerwona dzięki czemu widzę ile perfum jeszcze zostało. Mają bardzo proste nuty (i mało), dzięki czemu według mnie zostają długo takie same - nie ma żadnej przemiany, nagłych dziwnych nut. Są od początku do końca bardzo podobnie słodkie i piękne. Sam flakon na początku dawał mi wrażenie, że będą to perfumy w stylu "femme fatale", ale nie nazwałabym ich takimi przez ich słodkość i pewną niewinną uwodzicielskość. Polecam najpierw powąchać i ponosić na sobie chwilkę i dopiero zdecydować, bo są niecodzienne. Trwałość super, ja czuję je na sobie 5+ godzin, na ubraniach nie znikają aż do prania. Cena jest wysoka, dlatego polecam polować na promocje.
    Zalety:
    • zapach uwodzicielski
    • piękny i niepowtarzalny flakon
    Wady:
    • wysoka cena
  • 26 lipca 2024 o 14:56
    Śliczne perfumy na każdą okazję
    Uwielbiam ten zapach. Jest to jedyny zapach z kolekcji szpilek, które mnie uwiodły. Czerwona porzeczka i liczi robią robotę. Wszystko otulone wanilią z dodatkiem róży. Zwracają uwagę otoczenia bardzo kobiece, zadziorne. Mają charakter. Nie są to kolejne słodkie perfumy ulepione pod każdego. Bardzo przypominają delinę chociaż są bardziej charakterne. Chętnie sięgam po nie na randki czy wieczorne wyjścia.
  • 2 lipca 2024 o 12:30
    średnie
    Flakon jest przepiękny, trzymam go na toaletce i pełni funkcje dekoracyjną. Co to zapachu- najpierw czuć różę, potem dołącza do tego wanilia, wyczuwam też jakieś owoce. Ładne, ale czasem mnie męczą. Trwałość też średnia.
    MiriHer
    25 maja 2024 o 10:45
    Piękna musująca róża
    Flanker nie przypominający zupełnie podstawowej wersji zapachu czyli Good Girl CH. Zapach jest dużo ciekawszy, owocowo-kwiatowy ale ma w sobie nuty cierpkie, które fajnie przełamują jego słodkość. Przypina Angel Nova jednakże jakość składników jest na wyższym poziomie. Trwałość jest na bardzo przyzwoitym poziomie.
    Zalety:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie