Tusze do rzęs

Catrice Lift Up, Volume & Lift Mascara Tusz pogrubiający i unoszący rzęsy

Catrice Lift Up Tusz do Rzęs Deep Black
hairstore.pl
Essence Catrice - LIFT UP VOLUME & LIFT MASCARA - Pogrubiająco-unoszący tusz do rzęs - 010 DEEP BLACK

• 14 lipca 2024 o 20:40
    Lepik do rzęs
    Maskarę Catrice Lift Up kupiłam w drogerii internetowej. Zwabiła mnie atrakcyjna cena i zaufanie do marki, oparte na kilku zakupionych wcześniej produktach (nie były to tusze do rzęs). Po otwarciu kosmetyku przeraziła mnie sporej wielkości silikonowa szczoteczka, totalnie oblepiona tuszem. Włoski szczoteczki były na tyle krótkie, że pod grubą warstwą tuszu nie było ich praktycznie widać. Pomalowanie rzęs maskarą okazało się wyczynem ekstremalnym. Tusz pozostawiał na rzęsach ogromne grudki i odmówił wszelkiej współpracy. Postanowiłam dać mu drugą szansę i trochę czasu. Jego gęstą konsystencję rozcieńczyłam płynem do demakijażu. Tusz zaczął funkcjonować nieco lepiej, ba, nawet unosił rzęsy, ale za to niemiłosiernie je sklejał. Nie zauważyłam żadnego pogrubienia czy wydłużenia, nie wspominając już o rozdzieleniu. Pomalowanie dolnych rzęs okazało się praktycznie niewykonalne. Jedną gwiazdkę przyznaję za trwałość i wyrazistą czerń.
    Zalety:
    • Trwałość (nie rozmazuje się)
    • Mocna czerń
    • Zapewnia lekkie uniesienie rzęs
    Wady:
    • Skleja rzęsy
    • Pozostawia grudki
    • Nie pogrubia, nie dodaje objętości, nie rozdziela
    • Zbyt gęsta konsystencja tuszu
    • Niepraktyczna szczoteczka (dosyć duża, opornie rozprowadza tusz)
  • 5 lutego 2022 o 5:02
    Bardzo gęsty, lepki, sklejający. Dramat
    Jak kiedyś często testowałam tusze do rzęs, to teraz mam ulubione i tylko czasem kupię coś nowego. Ten rzucił mi się w oko przez czerwone opakowanie, więc kupiłam. Szczoteczka jest gęsta i dosyć duża oraz silikonowa. Obecnie najbardziej lubię właśnie szczoteczki silikonowe. Tusz jest bardzo gęsty. Ciężko pomalować nim rzęsy i wytuszować je na całej długości. Ogromna ilość maskary siada na rzęsach przy nasadzie. W zasadzie przeczesując rzęsy na ich końcówkach za dużo produktu nie ma. Nie ma opcji na wydłużone i ładnie wyczesane rzęsy. Ten produkt robi wielkiego kleksa na rzęsach przy nasadzie i widać tylko ich końcówki. Dramat. Próbowałam wycierać nadmiar produktu ze szczoteczki w chusteczkę higieniczną, ale nawet mając mało produktu na szczotce, nie da się zbyt ładnie tych rzęs pomalować. Jest mega czarny. Jest też trwały. Jak już jako tako te rzęsy nim pomalowałam, to nie powiem, trzymał się bez zarzutu. Nic się nie kruszyło, itd. Ale nie polecam. Zdecydowanie nie. Szkoda pieniędzy. Nie pamiętam kiedy miałam tak straszny tusz.

Zobacz także inne Tusze do rzęs