Toniki i hydrolaty

OnlyBio Ritualia Joy, Balansujący tonik do twarzy

Onlybio Ritualia Joy - Balansujący tonik do twarzy 150ml

• 1 września 2023 o 21:44
    nic ciekawego
    Nie zauważyłam żadnych efektów w trakcie korzystania z tego toniku. Nie zauważyłam żadnego nawilżenia, ani ukojenia. Przeszkadzał mi również niezbyt przyjemny zapach. Istnieją dużo lepsze produkty za tę cenę.
  • 1 lutego 2023 o 14:33
    Nie daje efektu wow
    Uwielbiam hydrolat z róży, zamiennie z różnymi innymi tonikami używam od kilku lat. Ten produkt to dla mnie takie 2w1 - tonik, który właśnie zawiera wodę różaną. Ale, no nie ma efektu wow. Na plus - szklane opakowanie z pompką. Do nałożenia na twarz wystarczy niewiele, po czym wklepuję go. Przy zbyt dużej ilości twarz się dziwnie lepi. Trzeba chwilkę odczekać, zanim się całkowicie wchłonie, inaczej krem i podkład mogą zacząć się rolować przy nakładaniu. Nawilżenie jest, ale nie jest to takie super ukojenie i "wpicie się" w skórę. Raczej powiedziałabym, ze takie średnie. Pojemność na plus. Ogólnie produkt jest poprawny, ale w tej grupie cenowej są znacznie lepsze produkty.
    Zalety:
    • Szklane opakowanie z pompką
  • 27 grudnia 2022 o 21:10
    Bardzo dobry tonik
    Kupiłam bo skusilo mnie ładne szklane opakowanie z wygodna pompka. I pozytywnie się zaskoczyłam. Tonik ma fajna konsystencje takiej jakby esencji. Ma delikatny zapach. Tonik działa na mnie jak taki łagodzący plaster. Przynosi mega ukojenie i nawilżenie. Cera jest rozświetlona i pełna blasku. Polecam z czystym sercem do wypróbowania.
    • konsystencja żelu/esencji
    • nawilżenie
    • rozświetlenie
    • uspokojenie cery
    Wady:
  • 21 grudnia 2022 o 12:46
    Nie powala na kolana :)
    Dziś przychodzę z recenzją balansującego toniku do twarzy marki OnlyBio z serii Ritualia Joy, którego zużywam drugie opakowanie. Czy jest tak świetny, że kupiłam go ponownie? Otóż nie. Pierwszą sztukę dostałam od koleżanki, a drugą wrzuciłam do koszyka przez nieuwagę, bo po prostu nie przeczytałam dokładnie co jest napisane na opakowaniu i zamiast wrócić do domu z olejkiem do demakijażu, wróciłam z tonikiem. * Ciekawe składniki, jakie skrywają się w buteleczce: woda z róży damasceńskiej oraz zielonej herbaty. * Tonik: - zamknięty jest w szklanej butelce z pompką o pojemności 150ml, - w konsystencji jest rzadki, jednak ma też jakby lekko żelową formułę przez co nie ucieka z dłoni i można go bezpośrednio z nich nałożyć na twarz, - pachnie nienachalnie, nieco kwiatowo, - przyjemnie odświeża, delikatnie wygładza i  zmiękcza skórę, - lekko też nawilża oraz koi podrażnienia, - chwilę potrzebuje na wchłonięcie i troszkę się lepi, - nałożony w zbyt dużej ilości powoduje u mnie uczucie ściągnięcia i takiej "skorupy", przez co inne kosmetyki się rolują, - jest bardzo wydajny. * Tonik do kupienia m.in. w Rossmann za 31,99. * Podsumowując: spodziewałam się po tym produkcie czegoś więcej. Nie jest on zły, jednak niczym szczególnym się nie wyróżnia, ot taki przeciętniak, a kosztuje niemało. Olejek do demakijażu ostatecznie również przetestowałam, ale i on nie podbił mojego serca.
  • 5 listopada 2022 o 23:47
    Znam lepsze toniki w tej cenie
    Nie stosuję toników z płatkami, po prostu nalewam porcję w dłoń i wklepuję prosto w twarz. W związku z tym preferuję gęstsze konsystencje. Producent w opisie podaje, że: "to kremowe, sensualne konsystencje, niezrównanie skuteczne formuły i uzależniające zapachy." Ani konsystencja, ani tym bardziej zapach mnie nie przekonują. Rozumiem, że gust co do zapachu to subiektywna kwestia. Jednak, co do konsystencji - znam bardziej kremowe i sensualne toniki. Design opakowania papierowego, jak i butelki - mega! Szklana butelka z pompką jest bardzo porządna i ładnie prezentuje się na półce. Pompka fajnie działa. Wykorzystam butelkę po zużyciu produktu. Jest to jedyny plus tego toniku. No chyba, że e skład, bo jest w 98% pochodzenia naturalnego, co może dla kogoś być ogromną zaletą. Dla mnie to nie ma takiego znaczenia. Mały plusik za wydajność. Jedna pompka starcza na twarz, szyję i trochę dekoltu, jeśli nakładasz bez wacika, prosto na skórę. Nawilżanie na dobrym poziomie, skóra po użyciu jest miękka i gładka, nie lepi się, co bardzo sobie cenię. Ale znam też bardziej nawilżające toniki, które pozostawiają skórę nawodnioną i miękką na dłużej. Więc być może ten produkt będzie dobry dla skór tłustych. Dla suchych to za mało. Uważam, że produkt jest średni i nie kupiłabym go w cenie regularnej. W promocji być może, gdyby nie ten zapach. Największą zaletą jest piękne opakowanie.
    • skład
    • dobra pompka
    Wady:
    • stosunek jakości do ceny
    • zapach zwiędłych kwiatów
    • za rzadka konsystencja w stosunku do tego, co stoi w opisie, można mieć mylne wyobrażenia