Trafił do mnie z jakąś gazetą, kosztowała bodajże z 10 złotych, żal było nie brać, tym bardziej,że moje włosy jako wlosy wymagające, rozjaśniane, szybko na końcach wysokoporowate potrzebują specjalnego traktowania;).
Skalp niestety mam przetluszczajacy się, ale nie jakoś super mocno, także zarezerwowałam go na momenty kiedy potrzebuje odświeżyć włosy, a niekoniecznie mocno domyć skalp, za każdym myciem nie używam mocniej oczyszczających szamponów, włosy nie do końca to lubią a skalp zbyt mocno "szorowany" potrafi się buntować.
Przede wszystkim co 1 rzuca się w oczy to ładne opakowanie,tu się postarali, na klik, 2 to okrutny zapach :).
Nie mam nic przeciwko dziwnym czy wytrawnym zapachom, ale ten jest po prostu odrzucający, to chyba ten karczoch.
Ma średnio gęsta, lekko żolto perłowa konsystencje,nie pieni się jakoś źle, ale też nie jak "rypacz".
Jakiś super obciążonych włosów nie oczyści dobrze, nawet po dwukrotnym myciu,ale kiedy nie mają aż takiej potrzeby,to włosy, przynajmniej na początku są po nim sypkie,gładsze,ale nie powiedziałabym,że nawilżone..po prostu ich nie wysusza.
Niestety w moim przypadku po kilku godzinach skalp zaczyna się zbyt intensywnie tluscić, kolejny przykład tego,że szampon dobiera się po prostu do skóry głowy.
Moja nie jest tłusta, ale też nie jest normalna,tak średnio tłusta.
Składniki w nim zawarte najwidoczniej są za intensywne,a może detergent im nie służy, bywało,że piekła mnie po nim skóra na głowie,coś tu nie jest zdecydowanie dla mnie.
Na pewno jest to szampon,który trzeba dobrze wypłukać z włosów, nie używać w dużej ilości, spieniać w dłoniach a nie na skalpie,w przeciwnym razie obciąży jeszcze bardziej.
Z racji tego,że najwidoczniej nie jestem właściwym odbiorca, a po prostu producent rozpędził się z nazywaniem szamponu do typu włosów, w subiektywnym odczuciu daje mu 3+.
On po prostu myje bez wysuszania,zły nie jest,ale po prostu znajdą się lepsze w tej kategorii i przede wszystkim tańsze.
Zużycie zajęło mi kilka miesięcy, różnie było z tą regularnością używania, bywało że co drugie mycie, bywało że raz w tygodniu,albo rzadziej bo zbyt piekł mnie po nim skalp.
Zalety:
- Nie wysusza włosów. Delikatnie oczyszcza. Ładne opakowanie. Przyjemna konsystencja.
Wady:
- Nie wysusza,ale też bardziej oblepia niż nawilża, szczególnie źle spłukany. Bywa,że oczyszcza za delikatnie i nie domywa. Nie zauważyłam żeby włosy jakoś łatwiej rozczesywalo się po jego użyciu. Bywa,że drażni mi skalp,bywa,że bardziej się po nim przetluszcza. Zapach..no i cena do jakości.