Szampony do włosów

L'Oreal Paris Elseve, Magiczna Moc Olejków, Low Shampoo Krem myjący 3 w 1 do włosów suchych i uwrażliwionych

Nasi użytkownicy zostawili 146 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 stycznia 2023 o 11:54
    Dobry produkt do mycia włosów
    Kiedy zaczęłam po części świadomą pielęgnację włosów, szukałam czegoś innego niż zwykły szampon, czegoś delikatniejszego. Krem do mycia włosów spełnił moje oczekiwania. Jest gęsty, łatwo nakłada się na włosy i dzięki temu też łatwo się go zmywa z kosmyków. Intensywnie pachnie, nie każdemu może to odpowiadać. Można jednak z nim przesadzić i nałożyć go za dużo, wtedy włosy będą obciążone. Stosowałam go także jako odżywkę i też dawał radę. Wydajny, cenowo przystępny.
    Zalety:
    • działanie
  • 25 stycznia 2022 o 23:30
    Całkowicie się nie sprawdził
    Włosy po nim były bardzo przetłuszczone, ciężkie, nie sprawdził się nawet jeśli zaczęłam go używać tylko od ucha w dół. Fajny pomysł na przyspieszenie procesu pielęgnacji, ale niestety mało jest osób, którym takie kosmetyki służą, większość włosów wymaga więcej poświęcenia, żeby się dobrze prezentowały i niestety ja w tej grupie jestem. Na plus ładne opakowanie.
  • 18 lutego 2021 o 21:55
    3xNIE
    Byłam posiadaczką długich, gęstych włosów. Tak, dobrze czytacie, BYŁAM. Kupiłam krem z myślą o pielęgnacji w końcu 3w1, olejki itp. Aby dokładnie umyć włosy o długości do pasa musiałam używać większej ilości produktu. Niestety dwa dni później miałam przysłowiowy smalec na głowie. Stosowałam go jako drugi szampon aby używać go mniej. Po kilku tygodniach pojawił się łupież, skóra schodziła dosłownie płatami. Walka zajęła mi miesiąc ale w tym czasie produkt stosowałam tylko od połowy włosów co każde mycie (czyli co trzeci dzień) I zostawiałam na 10 minut. Niestety zauważyłam, że stan włosów się pogorszył. Zaczęły się niemiłosiernie elektryzować, plątać i wypadać. Były połamane, rozdwojone w stanie wręcz agonalnym i musiałam ściąć ponad 20 cm. Produkt dalej stosowałam (bo nie sądziłam że to wina tego kosmetyku) i problem pojawił się znów a ja jestem biedniejsza o kolejne centymetry. Nie stosuje już tego kremu od czasu wizyty u fryzjera. Włosy są w stanie przed stosowaniem czyli bardzo dobrym. Ja ogólnie nie polecam bo efekt wow jest tylko podczas spłukiwania. Nic więcej.
    • Olejki
    • Innowacyjna formuła
    Wady:
    • Zniszczył mi włosy,
    • Elektryzuje,
    • Spowodował łupież,
    • Nadmiernie zaczęły wypadać
  • 25 listopada 2020 o 13:33
    Krem myjący Loreal
    Mam bardzo problematyczne włosy, bo u nasady szybko się przetłuszczają a na długości są suche. Ostatnio chyba przesadziłam z proteinami albo humektantami i moje włosy potrzebowały bardzo dużej dawki emolientów i dociążenia. Poza tym szukałam też czegoś co mogę użyć na szybko rano gdy niekoniecznie mam czas na nakładanie odżywki. Krem myjący Loreal kupiłam w biedronce za 15 zł. Skład mnie nie zachwyca, ale stwierdziłam, że wypróbuje. Konsystencją faktycznie przypomina odżywkę. Byłam przygotowana że nie będzie się pienić wcale a tymczasem bardzo słabo ale jednak się pieni, szczególnie przy drugim myciu, bo włosy zawsze myje dwa razy. Już w trakcie spłukiwania czuć że włosy są bardzo wygładzone i śliskie jak po odżywce. Po wysuszeniu byłam zadowolona z efektu - włosy bardziej zdyscyplinowane, nawilżone, bardzo błyszczące i domyte, choć trochę bałam się czy ten krem zdoła dokładnie oczyścić włosy ale z tym nie było żadnego problemu. Inną sprawą jest to że włosy szybciej się przetłuszczają, bo już na drugi dzień są do mycia, ale tego się raczej spodziewałam. Jeśli chodzi o rozczesywanie to włosy rozczesują się odrobinę lepiej niż po klasycznym szamponie ale gorzej niż po odżywce. Szczerze powiedziawszy nie wiem czy wrócę do tego kosmetyku. Chyba jednak poszukam czegoś z lepszym składem, natomiast ogólnie jestem całkiem zadowolona z tego kremu. Fajnie się sprawdza gdy nie mamy dużo czasu na nakładanie masek czy odżywek.
  • 28 sierpnia 2020 o 8:17
    Wybawienie dla suchych włosów
    Krem myjący kupiłam w Rossmannie. Jestem posiadaczką włosów długich, zniszczonych i sprawiających wieczne problemy przy rozczesywaniu. Próbowałam już metody mycia włosów odżywką- zazwyczaj tak "jednorazowo" ale był też taki okres gdy przez miesiąc używałam wyłącznie odżywki do mycia. Po tym miesięcznym "eksperymencie" włosy były w znacznie lepszej kondycji ale również szybciej się przetłuszczały. Gdy na rynku pojawiły się kremy myjące natychmiast zapragnęłam wypróbować ich działanie. Produkt L'oreal okazał się strzałem w dziesiątkę ponieważ łączy zalety mycia odżywką i jednocześnie nie przyspiesza przetłuszczania się włosów. Opakowanie jest dość proste, z przejrzystą szatą graficzną, pompka działa bez zarzutu. Oczywiście do umycia włosów trzeba sporo pompek produktu, ale to oczywiste w przypadku tego typu kosmetyków. Konsystencja jest raczej gęsta, kremowa i przypomina odżywkę do włosów, kolor biały. Zapach jest delikatny, raczej neutralny, przyjemny. Skład jak na kosmetyk typowo drogeryjny jest całkiem niezły, znajdziemy naturalne olejki i ekstrakty. Najważniejsze, czyli działanie- włosy są po użyciu mięciutkie, lepiej się rozczesują i błyszczą, zauważyłam też że lepiej falują i nie puszą się. Plus za to, że nie muszę już stosować odżywki. Oczywiście taki krem myjący trzeba spłukiwać nieco dłużej niż zwykły szampon ale mimo wszystko jest to oszczędność czasu, przynajmniej w moim przypadku ponieważ po zwykłym szamponie z reguły musiałam używać jeszcze odżywki ktorą też przecież trzeba spłukać. Dodam, że krem praktycznie się nie pieni. Podsumowując: dla mnie krem myjący to wybawienie, widzę zalety jak w przypadku mycia włosów odżywką, ale nie muszę myć włosów codziennie, wystarczy co drugi dzień.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Dobry skład
    • Działanie
    Wady:
    • Niska wydajność może wadą, jednak należy wziąć pod uwagę że wszystkie tego typu produkty muszą być używane w dużych ilościach.