Wody perfumowane damskie

Balmain Paris Ambre Gris EDP

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

umman
    20 stycznia 2021 o 17:26
    mam ambrę i ja tu rządzę
    Nie byłam nigdy fanką zapachów biżuteryjnych marek, nie uważałam się za fankę tych co kolekckonują flakony a dopiero później doceniają zawartość.. no tak nie jest, bo jednak perfumy to nie wazon który postawię na półce. Śmiało mogę powiedzieć że jak wzięłam do ręki flakon Ambre Gris poczułam się jak kobieta zmysłowa świadoma swojej kobiecości, czarownica czarująca emanująca sexualną energią. Wow tak pachną kobiety świadome siebie! Z racji dużej zawartości nut korzennych, mirry, przypraw przypominają mi słynna Organzę Incendence. Ambra szara jest bardziej noszalna, bardziej balsamiczna, cynamonowo migotliwa.... mogę jedynie stwierdzić że jesli to unisex i tak by miał pachnieć mój mężczyzna to bym mu zabroniła wychodzić z domu. No way! Po prostu to jest tak niezaprzeczalnie sensualny zapach że jako rozsądna dziewczyna zapobiegawczo chowam flakon przed moim TŻ żeby absolutnie nie zachciało mu się ich używać. Włącza się syndrom psa ogrodnika i dobrze. Prócz tej analogii do OI nie wiem do czego jeszcze byłby porównywalny, ale jest to tak przedziwny zapach, raz migocze słodyczą, raz balsamicznym kadzidłem, raz słonym karmelem.. że kojarze żadnego klona Ambre Gris. Trwałość upajająca 6-7godzin, na zimowych ubraniach obezwładnia, na szaliku ... Flakon świetnie oddaje to co w środku i mimo że nie jestem flakonowym freakiem tak ten jest wybitny, arcydzieło idealnie pokazujące co w środku, jak berło! Mam ambre i ja tu rządzę Daję mu zasłużone 5gwiazdek i tytuł KWC.
    Zalety:
    • kompozycja
    • flakon
    • rozmach
    • unikalność
    dq38d
    7 lutego 2020 o 23:01
    cudowny kadzidlany zapach
    Orientalno-drzewne perfumy wydane w 2008 roku. Zapach łączy w sobie różowy piperz, benzoes, cynamon, mirrę, tuberozę, kocankę, drzewo gwajakowe, ambrę i białe piżmo. Nad tą propozycją zastanawiałam się długi czas, jednak tak spodobała mi się butelka, że nie mogłam zrezygnować. Flakon jest bowiem piękny, prosty ze złotym korkiem. Natomiast po pierwszych testach zakochałam się po uszy w tym zapachu. Perfumy eleganckie, nie są ciężkim zapachem. Pachną słonawo. Według mnie zapach mogą testować i mężczyźni. Początkowo duszny; czuć mirrę, pieprz, cynamon. Gdy zapach się rozwianie jest taki kremowy, słodki, otulający. Czuć ambrę i cynamon. Trwałość ok 5 godzin.
    Zalety:
    • kompozycja
    • trwałość
    • niezbyt popularne
    Wady:
    • brak :)
  • 28 marca 2018 o 10:39
    Spokój...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Spokój - tak zatytułowałam moją recenzję, bo właśnie ze spokojem ten zapach mi się kojarzy. Jest ciepły, trochę leniwy, nie wywołuje wielkich emocji, ale to jego zaleta. przyjemnie jest się przecież czasem otulić czymś ciepłym i komfortowym, a ten zapach właśnie taki jest.
    Zalety:
    • uniwersalność - nadaje się do pracy, naleniwe popołudnie w domu, ale też może dyskretnie towarzyszyć podczas uroczystej kolacji
  • 14 stycznia 2017 o 22:18
    Ascetyczna ambra
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie sądziłam, że słowa "ascetyczna" i "ambra" mogą występować koło siebie. Ambra w pierwszym skojarzeniu przywodzi mi na myśl coś bardzo gęstego, bogatego, zawiesistego i esencjonalnego. Pierwszy zapach, który pojawia się w mojej głowie na hasło ambra to Lutensowski Ambre Sultan czyli właściwie prawdziwa Królowa Ambr i bardzo oczywista odsłona ambry w perfumach. Muszę jednak stwierdzić, że interpretacja Balmaina również mi się baaardzo podoba. Na to, że zapach nie będzie gorącą esencją ambry przygotowuje nas już flakon. Jest piękny! Ja w przypadku perfum zawsze zwracam szczególną uwagę na design flakonu, bo on potrafi prawdziwie podkreślić i oddać duszę zapachu albo go dotkliwie skrzywdzić (nigdy nie wybaczę E. Arden flakonu Sunflowersów!) Flakon Ambre Gris jest bardzo elegancki, klasyczny i piękny. Ascetyczny. Jedynym elementem ozdobnym jest spory (karykaturalnie spory w porównaniu do rozmiarów samej butelki!) korek w kształcie złotej kuli-robi efekt WOW! Butelka wykonana z grubego szarego szkła, w formie sześcianu. Na niej znajduje się tylko kartonowa bardzo prosta w formie etykietka. Naprawdę to warto podkreślić. Flakon jest arcydziełem w swojej formie... I doskonałym preludium tego zapachu... Szara ambra to zapach również ascetyczny, czysty wręcz, kryształowy i elegancki. Dość linearny-bez gwałtownych zmian, wybuchów, zwrotów i opowiadanych zapachem historii. Linearny-jest w tym właśnie taki spokój, elegancja i ascetyzm jego treści. Delikatny i otulający. Bez ogromnej projekcji i ogona ciągnącego się na metry za właścicielką-raczej bliskoskórny, intymny, o nie powalającej (ale wystarczającej) trwałości i sile. Raczej zimny w odbiorze. Niemęczący i bardzo przyjemny. Generuje bardzo pozytywny odbiór otoczenia, raczej z tych neutralnych zapachów, które to wszystkim się będą podobać. Sprawdzi się również na formalne i służbowe okazje. Ale z kolei na gorącą randkę bym go nie założyła. Można tanio dorwać w drogeriach internetowych. Szara Ambra nie będzie raczej nigdy moją gorącą miłością (choć życie lubi zaskakiwać:) ale na co dzień chętnie będę ją nosić.
    laura_x
    10 lutego 2016 o 9:08
    Nie czarne, nie białe
    W tych perfumach nic nie jest oczywiste. Wielowymiarowość wręcz poraża, na początku wyczuwam ciężkie przyprawy i kadzidła nałożone na kwiatową płaszczyznę. Kwiaty te (choć początek pachnie mi bardziej owocami) czuć tuż przy skórze, wcześniej należy przebić się przez cięższą, wspaniałą powłokę ziół, pieprzu i mirry. W następnej fazie zaczyna nas otulać słodycz tuberozy, pewnie z tego powodu kojarzy mi się ona z Touch Burberry. Pod koniec dnia kwiaty oddają głos drzewu gwajakowemu, pod którym gdzieś czai się też cynamon lub tonkowiec. Trwałość wspaniała. Bywają chwile, kiedy zapach gdzieś ulatuje, po to tylko, żeby powrócić ze zdwojoną siłą. Zahacza o unisex, choć moim zdaniem jest raczej za słodki dla panów. Używam tego produktu od: 1m-c Ilość zużytych opakowań: 75ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie