Maski do włosów

Favorite Nature Maska przyspieszająca wzrost włosów `Szałwia i kofeina`

• 24 marca 2023 o 21:43
    Z recenzją wstrzymywałam się dosyć długo, jednak przyszedł i na nią czas. Markę Favorite Nature poznałam dzięki korzystnej promocji w aptece, gdzie zakupiłam kilka produktów do ciała i włosów. Obecnie od ponad miesiąca stosuję tą maskę, jednak nie była ona przełomem w mojej pielęgnacji włosów wypadających. Maska bardzo dobrze nawilża, odżywia i wygładza włosy, jednak u mnie nie pobudziła porostu, choć na to liczyłam. OPAKOWANIE Maska zapakowana jest w prosty słoik wykonany z ciemnobrązowego plastiku z etykietką w kolorze biało-niebieskim z grafiką przedstawiającą szałwię, będącą jednym z głównych składników aktywnych. Zamknięcie to zakrętka, która ładnie komponuje się zresztą opakowania i jest przede wszystkim wygodna, pozwala na szybkie wydobycie produktu nawet mokrymi dłońmi i zużycie maski do końca. Na opakowaniu znajduje się dokładny opis, sposób stosowania i skład. MASKA Maska zawiera mnóstwo olei i ekstraktów roślinnych, które czynią ją raczej maską typowo emolientową. Znajdziemy tutaj szałwię, kofeinę, pokrzywę, pszenicę, soję, olej makadamia, awokado i migdałowy. Maska ma działanie nawilżające, regenerujące, odżywcze i pobudzające wzrost włosów, a to przynajmniej obiecuje producent. Maska posiada neutralny, ziołowy zapach i białą barwę. Konsystencja jest treściwa, ale jak na maskę jest dosyć lekka. Maska mimo że jest nakładana bezpośrednio na skalp, nie wpływa na przetłuszczanie się włosów, ale też nie obciąża ich.Jako, że to maska na porost, to stosowałam ją zarówno na długość włosów oraz na skalp. Po zmyciu maski włosy są przyjemnie gładkie w dotyku, miękkie, dociążone i dobrze się układają. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że włosów wypada nieco mniej, ale baby hair się nie pojawiły. Trochę mnie tutaj zawiodła, liczyłam na więcej. Produkt używam miesiąc, a trochę jeszcze mi zostało w słoiku, co świadczy o jego wydajności. Mam kolejne opakowanie, gdyż zakupiłam na zapas 2 opakowania. Minusem jest jedynie dostępność – spotkałam tą maskę jedynie w jednej z aptek. PLUSY Dosyć lekka konsystencja jak na maskę nie obciąża włosów ma przyjemny, neutralny zapach wzmacnia i ogranicza wypadanie, ale raczej to spowodowane łamliwością wydajna dosyć tania MINUSY Brak baby hair
    _Sasha_
    23 marca 2023 o 4:35
    dziwny produkt
    Kupiłam maskę na promocji za 5zł w aptece, bez wnikliwego wczytywania się w treść naklejki. Użyłam kilka razy i za każdym razem ten sam brak efektu. Już podczas zmywania czułam, że włosy nie są jakoś bardzo gładkie w dotyku i wraz ze zmywaniem maski miałam niedosyt pielęgnacji. Maska ma nieco dziwną konsystencję, niby jest normalna ale tak jakby wyczuwalny jest zagęstnik gumowy i rzeczywiście ma w składzie gumę ksantanową. Maska ma w porządku zapach, niezbyt intensywny. Włosy po wysuszeniu nie są super sypkie, przeciętnie się plączą, nie są bardzo lśniące. Trochę mam wrażenie jak bym nic nie nałożyła. Na opakowaniu znajdziemy mikro znaczki "vegan" i "animal friendly" oraz 92% naturalnego pochodzenia". Czytając skład na pewno nie zauważymy tyle procent naturalnych produktów bo połowa to chemia, dodatkowo pokusiłam się o poszukanie informacji w internecie na temat "vegan" i nie znalazłam żadnych informacji a na to powinien być certyfikat, więc taki znaczek na opakowaniu nic nie znaczy. Jak za 5zł to można wypróbować ale po cenie wyjściowej dla nie zupełnie odpada.
  • 8 lutego 2023 o 5:09
    Rewelacja, choć cena odstrasza
    Nie kupiłabym tej maski i prawdopodobnie nie zwróciłabym nawet uwagi na jej istnienie, gdyby nie pokusa w postaci bardzo dużej promocji w aptece, w której się zaopatruję. Po pierwszym teście z samego rana pobiegłam po drugie opakowanie. Maska ma delikatny, nienachalny zapach i nietypową, bardzo przyjemną konsystencję kremu, który wydaje się bardzo bogaty i odżywczy (niestety ceną tych cudów jest zmniejszona wydajność produktu, ale i tak bym tego nie zmieniła!). Moje włosy, naturalnie średnioporowate i falowane, są po niej miękkie, lśniące, wygładzone nawilżone, dobrze ochronione a jednocześnie nieobciążone i rzeczywiście jakby… grubsze? Użycie maski pozwala mi zrezygnować z odżywki w sprayu i serum w olejku po myciu, co przy stosowanych przeze mnie do tej pory odżywkach było koniecznością. Mam też wrażenie, że maska nie tylko daje powierzchowny efekt, lecz poprawia kondycję włosów z każdym użyciem - czyli robi to, co maska lub odżywka powinna. Naprawdę odżywia włosy, a nie tylko „oblepia” czy tam „laminuje”. Dawno nie miałam tak dobrych efektów po masce lub odżywce. Gdyby nie cena i słaba dostępność, najchętniej bym już niczego innego nie używała. Czego nie mogę ocenić to wpływu na kondycję skóry głowy i wypadanie/wzrost włosów. Wpływu na skórę głowy nie znam, bo jestem sceptyczna co do nakładania jednego kosmetyku pielęgnacyjnego zarówno na całą długość jak i na skalp. Mam wrażenie, że to nie może się dobrze skończyć. Jeśli chodzi z kolei o wzrost/wypadanie, to tu od jakiegoś czasu wytaczam najcięższe działa (szampony, peelingi, wcierki, suplementy - pełne combo) i nie widzę, by maska coś tu dawała więcej, a jeśli tak, to pośrednio - bo włosy mniej mi się płaczą i nie wyrywam ich sobie tyle przy czesaniu.
    Zalety:
    • Poprawa kondycji włosów
    • Blask
    • Miękkość
    • Łatwe rozczesywanie
    • redukcja ilości produktów, których muszę użyć dla satysfakcjonującego efektu na włosach
    Wady:
  • 27 listopada 2022 o 19:01
    Kiepska
    Kupiłam tę maskę na promocji. Właściwie nic z włosami nie robi. Jest średnio wydajna. Trochę przelewa się przez palce. Na moich średnioporowatych 2a włosach daje efekt taki, jak odżywki Anwen - czyli żaden.
  • 2 listopada 2021 o 12:17
    Przyzwoita
    Skusiła mnie szybkim wzrostem włosów i zupełnie nie żałuję zakupu. Włosy są miękkie i łatwiej się rozczesują. Zapach jest wyczuwalny, ale nie męczy i bardzo go lubię. Ma również serio świetny, naturalny skład! Małymi minusami są dla mnie wydajność oraz działanie-działa dobrze. Ale bez efektu 'wow'. Generalnie jestem zadowolona z tej maski do włosów i polecam wypróbować