Maski do włosów

L'biotica Biovax Limited Collection, Aktywny węgiel i acai amazońskie, maska regenerująca do włosów pozbawionych blasku i objętości

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

agi1234
    25 września 2022 o 13:32
    Pięknie wygładza i nabłyszcza
    Maska w dużym pojemniku, z kolorową szatą. Maska ma specyficzny kolor szarości z zatopionymi kuleczkami węgla. Konsystencja jest bardzo gęsta, nie spływa z włosów, trzeba ją jednak dobrze rozprowadzić. Najlepiej odczekać kilkanaście minut pod czepkiem. Efekt jest wówczas niesamowity. Włosy są po wysuszeniu niezwykle błyszczące i miłe w dotyku. Widać nawilżenie i odżywienie. Zapach maski jest lekko owocowy, delikatny na włosach. Przez tą gęstą konsystencję maska nie jest super wydajna, jednak nie jest to dla mnie wada.
    Zalety:
    • Pięknie nawilża, wygładza i nabłyszcza.
    asjaa98
    1 lipca 2022 o 11:45
    Nie jestem zachwycona tą maską.
    Na produkty od Biovax polowałam dłuższy czas. Wszyscy są pod wrażeniem tej marki więc jako osoba lubiąca nowości postanowiłam wypróbować tę maskę. Nadarzyła się super okazja, bo była na wyprzedaży w Rossmannie i udało mi się ją dorwać za mniej niż 10 zł. Moja maska obiega od pierwszej wersji pod względem opakowania ponieważ zostało zmienione. Teraz jest to ciemny plastikowy i zakręcany słoik. Nie odkręca się, pod zakrętką jest folia ochronna więc przy otwieraniu nie ma problemu z uciekającym produktem. Szata graficzna jest prosta, ciemnoszara etykieta z kolorowym wzorem. Wygląda to spójnie i estetycznie. Opakowanie wg zapewnień producenta wykonane jest z materiałów w 100% pochodzących z recyklingu. Po otwarciu zauważamy gęsty, szary produkt z drobinkami. Maska podczas nakładania lubi spływać, ucieka przez palce, przez co trochę produktu się marnuje. Ma ładny, delikatny zapach, który na włosach się nie utrzymuje. Producent zapewnia, że 95% składników w masce jest pochodzenia naturalnego. W przypadku moich włosów maska się nie sprawdziła, nie byłam zadowolona z jej efektów i największym szczęściem dla mnie było jak się ona skończyła. Po nałożeniu i odczekaniu 15 minut, włosy po wyschnięciu były jak siano, plątały się, nie chciały współpracować, wyglądały na mega zniszczone. Dawałam jej kilka razy szansę, ale za każdym razem było to samo. Staram się dbać o włosy, nie są w najgorszym stanie, ale to co dała mi ta maska... Dawno nie widziałam u siebie takiej masakry. Włosy nie były ani wygładzone, ani nie miały na sobie krzty blasku. O właściwościach wpływających na kondycje włosa też nie mogę nic powiedzieć pozytywnego. Maska nie jest wydajna ( ale to dlatego może, że mam długie włosy). Opakowanie ma 250 ml. Największym pocieszeniem dla mnie jest to, że maskę kupiłam na promocji, przy normalniej cenie byłoby mi bardzo przykro :) Dostępność Biovax jest na plus, można ich znaleźć czy to w Hebe, czy w Rossmannie. Może następnym razem uda mi się znaleźć coś lepszego z tej firmy :D
  • 14 marca 2021 o 14:29
    Biovax wie jak to robić ;)
    Do masek z Biovaxu nieustannie wracam od dobrych dziesięciu lat. Nigdy mnie nie zawiodły. Potrafiły przywrócić moje sianowate włosy do porządku, i to bez różnicy po którą wersję akurat sięgnęłam. Wszystkie są fantastyczne. Ta z aktywnym węglem i acai ma (jak wszystkie inne biovaxowe maski) przyjemną, budyniową konsystencję, która skutecznie przyczepia się do włosów i mamy gwarancję, że nam nie spłynie. Ta wersja jest w kolorze szarym z jakimiś czarnymi kropkami. Ciekawie wygląda. Pachnie bardzo przyjemnie, niemalże egzotycznie. Jeśli chodzi o samo działanie to ta również mnie nie zawiodła. Włosy są nawilżone i błyszczące (a maska nie zawiera silikonów!). Łatwiej nad nimi później zapanować podczas układania. Chętnie wypróbuję inne maski Biovaxu z tych nowszych serii ;)
  • 31 października 2020 o 19:31
    Bardzo dobra maska Biovax i kolejna już która zrobiła na mnie tak duże wrażenie
    W kosmetykach do pielęgnacji włosów od Biovax zakochałam się po użyciu maski i szamponu z serii Japońska Wiśnia i Mleko Migdałowe. Postanowiłam wiec sięgnąć po maskę do włosów pozbawionych blasku i objętości, jako że moje włosy są cienkie, mimo że jest ich sporo i często są klapnięte i matowe. Zapach jest bardzo ładny, choć dość specyficzny. Ja potrzebowałam czasu żeby do niego przywyknąć i przyznaję że do tej pory trudno mi go skategoryzować. Konsystencja maski jest bardzo gęsta, ale dzięki temu łatwa w aplikacji. Maska nie ucieka z dłoni, nie chlapie na boki. Wszystko trochę utrudniał plastikowy słoiczek, szczególnie na końcu - przyznaje ze miałam problemy z wydobyciem całości maski. Super że do maski jest dołączony czepek. Ja stosowałam maskę tak jak poleca producent - co 3, czasem co 5 dni. I następnego dnia moje włosy rzeczywiście były ładnie odbite u nasady. Do tego niesamowicie łatwo było je rozczesać. Włosy były miękkie i błyszczące, do tego dobrze się układały i powiedziałabym że były sypkie ale nie napuszone. Maska nie obciążyła włosów, co jest dla mnie mega dużym plusem bo to powód dla którego na długie długie lata porzuciłam używanie masek. Nie uczuliły i nie podrażniła mojej wrażliwej skory głowy. Dla mnie super i na pewno kupię ją ponownie, chociaż uważam że Biovax ma dużo lepiej pachnące maski do włosów.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • włosy są miękkie i błyszczące
    • ułatwia rozczesywanie
    • włosy są sypkie, ale nie napuszone
    • podbija włosy u nasady
    • często w promocji
    Aleksaf
    8 maja 2020 o 13:48
    Najlepsza!
    Moje suche i średnioporowate włosy pokochały tą maskę! Już po pierwszym zastosowaniu zauważyłam efekty. Włosy są odpowiednio nawilżone, sypkie, lśniące, a do tego ładnie pachną. To pierwsza maska, która tak bardzo odpowiada moim włosom. Maska jest dość droga, kosztuje około 22 zł, ale da się ją kupić na promocji za 17 zł. Na pewno wrócę do tego produktu.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Włosy są pełne blasku
    Wady: