Szampony do włosów

TRESemme Purify & Hydrate, Shampoo for Greasy Hair Szampon do włosów przetłuszczających się

• 23 stycznia 2025 o 11:21
    Bez szału...
    Szampon kupilam, bo mam już swój ulubiony z serii Biotin z tej firmy i uznałam, że fajnie będzie przetestować nową serię. Szampon ma ładny zapach, ale na tym się kończą plusy. Wcale nie nawilża włosów... a wręcz mam wrażenie, że jest wysusza. Są takie szorstkie po myciu i matowe. Nie wrócę już do niego. Dodam, że jest bardzo wydajny i nie może się mi skończyć:D
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Zostawia włosy matowe i szorstkie
  • 2 sierpnia 2024 o 9:33
    Zwykły szampon
    Szampon kupiłam na jakiejś mega Promocji w Rossmannie za ok.5zł. Ja nie mam problemu z przetłuszczającymi się włosami, ale wzięłam go ze względu na oczyszczenie, które miał dawać. Chciałam go używac raz na jakiś czas, ze względu na jego właściwości, jednak jest on bardzo delikatny, dlatego używam go przy każdym myciu (czyli 2x w tygodniu). Skórę głowy myję zawsze dwukrotnie i jego używam do tego pierwszego oczyszczenia (później zwykły szampon). Dobrze się pieni, ale nie ma tego uczucia takiego mocnego oczyszczenia, że aż zimno w głowę (jak przy niektórych produktach tego typu co używałam). Włosy po nim są miękkie, nie wysuszone. Opakowanie ładne, eleganckie, z otwarciem press-cap. Niestety nie można go przy końcówce położyć do góry nogami (ja tak zawsze robię, by nie czekać aż szampon spłynie :D), ponieważ przewraca się, ewentualnie można go oprzeć gdzieś w rogu. W moim odczuciu na pewno to nie jest oczyszczający szampon i nie pomógłby osobom z problemem przetłuszczających się włosów. Traktowałabym go jak zwykły szampon.
    Zalety:
    • opakowanie (ale nie można położyć go góry nogami)
    • dobrze się pieni
    • ładny zapach
    • design
    • wydajny
    Wady:
    • zwykły szampon
    • brak uczucia oczyszczenia
    • regularna cena
    kialacm
    10 czerwca 2024 o 14:03
    Znam lepsze szampony
    Szampon zakupiłam w drogerii Rossmann na promocji za 5 zł. Jest on zamknięty w plastikowym, czarnym opakowaniu. Ma pojemność 400 ml. Kosmetyk ten dedykowany jest do włosów przetłuszczających się Zawiera on skuteczne składniki myjące, białą glinkę oraz kwas hialuronowy i glicerol, które działają nawilżająco. Używam go od miesiąca. Mogę powiedzieć, że produkt ten bardzo dobrze się pieni, ma ładny odświeżający zapach. Jest bardzo wydajny- zużyłam prawe pół butelki przy codziennym myciu. Bardzo łatwo rozprowadza się po skórze głowy, nie powodował u mie swędzenia, szczypania.Bardzo dobrze doczyszcza skórę głowy. Jeśli chodzi o zmniejszenie przetłuszczania - to nie zauważyłam. Moje włosy po umyciu NIE są szorstkie, tępe - co często zdarza się przy szamponach. Producent informuje, że kosmetyk nie jest testowany na zwierzętach. Jak za taką cenę to jest okej, chociaż znam lepsze szampony.
    Zalety:
    • bardzo dobrze doczyszcza skórę głowy
    • nie powoduje swędzenia skóry, podrażnienia
    • nie jest testowany na zwierzętach
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • nie odczułam zmniejszenia przetłuszczania włosów
    Edytaj7
    5 czerwca 2022 o 18:33
    Lubię go
    Szampon zwrócił moją uwagę przy zakupach w Rossmannie. Spora butla, dobra cena, przyjemny zapach. Stwierdziłam, że wypróbuję, bo nie miałam jeszcze takiego. Zwłaszcza, że dedykowany jest do przetłuszczających się włosów. Szampon ma ciekawą perłową barwę. Konsystencja jest odpowiednia, nie ucieka przy nakładaniu na włosy. Bardzo dobrze się pieniędzy, wystarczy niewielka ilość. Przez to jest bardzo wydajny. Co do działania. Z tym przetłuszczaniem niezbyt sobie daje radę. Pierwszego dnia włosy wyglądają pięknie ale już drugiego niezbyt. Ale w sumie zawsze myłam co drugi dzień. Ale po użyciu skóra głowy nie swędzi, włosy nie są splątane ani szorstkie. Jest ok. Lubię go mimo wszystko.
    • wydajny
    • skutecznie oczyszcza skórę głowy
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie zauważyłam jakichś efektów związanych z ograniczeniem przetłuszczania się włosów
  • 20 lipca 2021 o 8:38
    Niewypał
    Szampony Tresemme bardzo lubię, od miesięcy używam produktów tylko tej marki kupując za każdym razem innym szampon (wszystkie były ok). Moje włosy mają tendencję do przetłuszczania więc gdy na półce zobaczyłam nowy, dedykowany do włosów przetłuszczających, od razu wrzuciłam do koszyka. Niestety, ten okazał się totalnym niewypałem. Włosy są klapnięte, tuż po umyciu wyglądają jak dwudniowe. Wielkie rozczarowanie. Robiłam próby z różnymi odżywkami i maskami i za każdym razem ten sam efekt. Wczoraj umyłam głowę "starym" szamponem i bez porównania. Oczekiwania były duże a rozczarowanie jeszcze większe.