Olejki do twarzy

Biochemia Urody Skwalan z oliwek 100%

• 30 marca 2017 o 14:09
    Na zmarszczki
    Bardzo fajny olejek. Przede wszystkim bardzo tani. Kosmetyki innych marek z wysoką zawartością skwalanu są zwykle kosmicznie drogie. Ja używam olejku pod krem nawilżający na dzień, mieszam go z serum (obecnie ziaja), bardzo dobrze nawilża skórę, nie zapycha i nie przetluszcza. Wydawać by się mogło, że nie powoduje żadnych rewelacji....ale! Mimo, że mam skórę wciąż młodą i dbam o nią bardzo, pojawiły mi się pierwsze delikatne zmarszczki przy ustach - te od uśmiechu, pogodziłam się z nimi i nie myślałam o nich. Ostatnio, po ponad miesiącu stosowania skwalanu zauważyłam, że zupełnie znikły. Także ja polecam wszystkim po 20 roku życia. Stosujcie regularnie kilka kropli na twarz, a gwarantuję poprawę cery.
    anyolek
    11 stycznia 2014 o 9:28
    Rewelacja!
    Kolejny bardzo udany produkt BU- olej ten stosuję pod makijaż mieszając jego kropelkę z żelem hialuronowym i moim codziennym kremem nawilżającym. Sprawdza się świetnie- nawilża skórę, nie natłuszczając jej przy tym jak inne oleje, a nawet pomaga w przedłużeniu trwałości makijażu (używam minerałów, ale sprawdza się też pod zwykłym make-upem drogeryjnym). Zmniejsza uciążliwy problem suchych skórek, które nie tylko stają się mniej widoczne, ale po niedługim czasie stosowania- ich problem zdaje się całkiem znikać. Na noc, co prawda, aplikuję olej arganowy, co jest zapewne głowym wspomagaczem walki z suchymi skórkami, ale mimo wszystko make up często ma tendencję do podkreślania takich niedoskonałości- ale skwalan z oliwek radzi sobie z nimi doskonale! Nie zapycha porów, choć moja skóra ma do tego tendencje. Jest ponad to produktem bardzo wydajnym, wystarczy kropelka wmieszana w codzienną pielęgnację, a buteleczka starcza na ok pół roku użytkowania. Cena przystępna. Minusem niestety jest problem wysyłki przez Biochemię Urody- po złożeniu zamówienia czeka się na nią nawet do dwóch- dwóch i pół tygodnia, co może stanowić problem dla osób nie mieszkających w kraju, ponieważ zagranicę firma nie wysyła,
  • 28 kwietnia 2013 o 17:32
    bardzo lubię
    Skwalan dodaję do masek, kremów, balsamów, czasami do produktów przeznaczonych do włosów.... Sprawdza się we wszystkich kombinacjach. Zwieksza nawilżające moce kosmetyków :) Nie zapycha porów. Polecam! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 całe
    jut
    8 lipca 2012 o 22:13
    Lubię oleje z BU
    Generalnie lubię oleje w pielęgnacji twarzy, oleje z BU sa naprawdę dobre. Używam pod krem na dzień rozmieszany z żelem hialuronowym. czasem dodaję także kroplę NMF (Mazidła) i wybrany eliksir czy serum z BU (bardzo gorąco polecam wszystkie i żałuję, że nie można ich tu ocenić :( ). Nie zapycha - mnie osobiście - nawet samodzielnie stosowany (mam cerę mieszaną w kierunku suchej). Polecam, mała buteleczka idealna w podróż (oczywiście są też większe). Wolę arganowy, gdybym musiała wybrać. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno, używam różnych olejów
  • 15 czerwca 2012 o 8:54
    Bez rewelacji
    Używam skwalanu na moją już wysmarowaną serum flavio buzie i muszę przyznać ,że spodziewałam się czegoś więcej. Mam mieszano -suchą cerę i szukałam czegoś co odpowiednio nawilży moją skórę i tu zawiodłam się ,bo skoro mieszanej skóry nie nawilża dostatecznie,to co dopiero suchej.Plusy za to ,że nawet przy codziennym stosowaniu nie zapycha i nadaje się pod makijaż.