Kosmetyki brązujące

Dax Cosmetics
Dax Sun Rozświetlający balsam brązujący do ciała ZANZIBAR

• 15 sierpnia 2022 o 23:28
    balsam bronzujący do ciała
    Bronzer ten kupiłam całkowicie przypadkowo i przyznam, że to mój ulubiony produkt od dawna. Jechałam na wesele a moje nogi były białe jak ściana. Postanowiłam go więc wypróbować. Bardzo wygodna do nakładania konsystencja i przyjemny zapach, co rzadko zdarza się przy samoopalaczach. Nakładałam go sama i nie zrobiłam sobie absolutnie żadnych plam na ciele. Kolor był idealny jakbym właśnie wróciła z wakacji. Serdecznie polecam ten produkt :).
    Zalety:
    • przyjemny zapach, piękny kolor i łatwość w nakładaniu bez plam
    Wady:
  • 1 kwietnia 2022 o 7:51
    Dla mnie niewystarczający, ale dla posiadaczek jasnej/średniej karnacji może być sztosem.
    Kupiony przypadkowo, w pośpiechu, jak zresztą wiele moich kosmetyków. Lubuję się w brązownikach wszelakiej maści, pomimo posiadania raczej ciemnej karnacji - ale z powodu choroby skóry (AZS) i ogólnego zdrowego rozsądku ;), nie opalam się wcale, toteż zadowalam się opalenizną z tubki/sprayu/pianki i w pełni mnie to satysfakcjonuje. Nie ukrywam, że na balsam Daxa skusiłam się, mając w głowie ich rewelacyjne chusteczki samoopalające - liczyłam na coś podobnego, nie będę czarować. Ostatnio zdenkowałam moją pierwszą tubę i myślę, że mogę powiedzieć jedno - to dobry produkt, ale raczej nie dla posiadaczek ciemnej karnacji. Po prostu! ;). ZALETY: + Estetyczna i wygodna, miękka tuba zamykana na zatrzask - wygoda, higiena i miłe wrażenia dla oczu ;).Pod koniec z łatwością ową tubę przecięłam, by wydobyć resztki kosmetyku. + Fantastyczna konsystencja, balsam jest lekki i szybciutko się wchłania, a jego złocisty kolor ułatwia aplikację - choć i bez niego byłoby okej, bo nim po prostu nie sposób zrobić sobie krzywdę. Nie smuży absolutnie i nie robi plam. Ach, no i te drobinki - złote, efektowne i absolutnie nie tandetne. + Przyjemny zapach (choć na drugi dzień i tak czuć DHA, nie ma bata). + Formuła przyjazna skórze wrażliwej. + Nie wysusza skóry, za to delikatnie ją nawilża. + Balsam stopniowo brązuje skórę - wprawdzie ja musiałam używać go codziennie (czasem nawet i dwa razy dziennie!), by cieszyć się opalenizną jedynie 1-2 tony ciemniejszą od mojego naturalnego koloru skóry, ale muszę przyznać, iż uzyskany efekt i tak mi się podobał - skóra miała kolor złocisty, jakby muśnięty słońcem. I te drobinki ;). + Produkt schodzi stopniowo (tak samo, jak i stopniowo opala), bez smug, plam czy dziur. Po prostu zmywa się z każdym prysznicem :). + Balsam nie uczula i nie zatyka skóry. + Niedrogi. + Łatwo dostępny. WADY: - Niewydajny okrutnie, ale nie jestem tym zdziwiona - po prostu dla mnie był on zbyt subtelny, abym mogła używać go rzadziej. Gdybym używała go co drugi dzień, to zwyczajnie nie widziałabym żadnej różnicy, a nie o to przecież chodzi. - Moim zdaniem nie nadaje się do każdej karnacji - przy ciemniejszej (dla uściślenia - moimi zimowymi odcieniami podkładów są Double Wear 3W1 Tawny i L'Oreal True Match 4D/4W Golden Natural) efekt jest po prostu bardzo, bardzo delikatny, a przecież nie po to używa się balsamu BRĄZUJĄCEGO, by nie widzieć żadnej różnicy. Moim zdaniem to balsam stworzony dla pań z jasną/średnią karnacją i coś czuję, że u nich efekt byłby powalający - a u mnie trzeba było się namachać, by jedynie lekko przyciemnić skórę. Reasumując - do jakości zastrzeżeń nie mam absolutnie - balsam naprawdę stosowało się przyjemnie, ponieważ był lekki i nie wysuszał, a piękny, kobiecy aromat i efektowne drobinki tylko potęgowały to wrażenie. Gdyby efekt brązujący był nieco intensywniejszy, to miałabym swój must-have, a tak - tubę opróżniłam, a zakupu nie ponowię, niestety. Nie odradzam jednak tego produktu - tak, jak wspominałam wcześniej, on jest świetny, ale nie dla ciemnych cer - to na tych jaśniejszych może w pełni pokazać, na co go stać, a zaręczam, że wówczas stać go na wiele :). Dzięki niemu możecie pożegnać bladość, a przywitać słoneczną i rozświetloną skórę!
  • 3 czerwca 2021 o 15:05
    Delikatna opalenizna
    Mam jasną karnację. Balsamu zaczynam używać chwile przed otwarciem „„sezonu na pokazywanie gołych nóg, ponieważ u mnie się wolno opalają. Balsam stopniowo "opala" ciało. Nie jest to sztuczny kolor, tylko delikatny brąz. U mnie to wygląda naturalnie. Myślę, że u osób z ciemniejszą karnacją efekt byłby niezadowalający. Balsam szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy ani smug Balsam ma drobinki, dzięki którym skóra wygląda na wypoczętą i promienną