Kolastyna Luxury Bronze Balsam brązujący do ciała dla ciemnej karnacji to produkt, który stosuję od dłuższego czasu i jestem z niego naprawdę zadowolona. Wcześniej używałam balsamu Dove o tych samych właściwościach, ale był taki moment, że znacząco podniesiono jego cenę (z ok 25 złotych na ponad 40 zł), to się zdenerwowałam delikatnie i postanowiłam wypróbował ten z Kolastyny. No i zostałam przy nim. Ma podobne właściwości , a jest znacznie tańszy i często jest w Rossmanie na promocji :)
Używam go obecnie regularnie na dzień, aby nadać mojej skórze piękny, złocisty odcień, który podbija ciepłe tony mojej skóry. Jest to świetna metoda, by skóra wyglądała zdrowo i promiennie przez cały rok.
Jednym z największych atutów tego balsamu jest fakt, że nie ma typowego, nieprzyjemnego zapachu samoopalacza. Zamiast tego, ma delikatny, przyjemny zapach, który nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. To duży plus, szczególnie że stosuje się go regularnie.
Kolastyna Luxury Bronze nie robi smug i nie brudzi ubrań, co jest kolejnym ogromnym plusem. Produkt łatwo się aplikuje, a jego konsystencja sprawia, że rozprowadza się równomiernie na skórze, zapewniając naturalny i jednolity efekt. Nawet po wielokrotnym stosowaniu, nie muszę się martwić o nieestetyczne plamy czy przebarwienia.
Efekt, jaki daje ten balsam, jest subtelny, ale zauważalny – skóra nabiera zdrowego, złocistego odcienia, który wygląda bardzo naturalnie. Dzięki temu mogę cieszyć się pięknie wyglądającą skórą przez cały rok.
Latem na ten balsamiczny gdy wyschnie, nakładam jeszcze krem SPV gdy wchodzę.
Balsam ten ma także dobre, ale nie idealne - właściwości nawilżające. Nie oszukujmy się - to jego drugorzędna właściwość, ale istotna. Ja nie narzekam przy nim na wysuszoną skórę w ogóle, ale zdaje sobie sprawę, że komuś o bardzo suchej skórze może to przeszkadzać. Mi nie przeszkadza, bo tę bardziej odżywczą pielęgnację ciała zostawiam sobie na wieczór.
Choć Kolastyna Luxury Bronze Balsam brązujący ma wiele zalet, zauważyłam kilka drobnych wad. Przede wszystkim, dla osiągnięcia najlepszego efektu, konieczne jest regularne stosowanie produktu.
Dodatkowo, dla osób z bardzo suchą skórą, balsam ten może nie zapewniać wystarczającego nawilżenia, dlatego warto uzupełniać pielęgnację o dodatkowe produkty nawilżające.
Zalety:
- Nadaje skórze piękny, złocisty odcień
- Podbija ciepłe tony skóry
- Nie ma nieprzyjemnego zapachu samoopalacza
- Nie robi smug i nie brudzi ubrań
- Łatwy w aplikacji i równomiernie się rozprowadza
- Skóra wygląda zdrowo i promiennie przez cały rok
- Jest tani
Wady:
- Wymaga regularnego stosowania dla utrzymania efektu
- Może nie zapewniać wystarczającego nawilżenia dla bardzo suchej skóry