Zdecydowane odkrycie tego lata!
Zakupiłam ten balsam za sprawą tylu pozytywnych recenzji. Sprawdziłam na sobie, przetestowałam i jestem bardzo zadowolona.
Daje fajną naturalną opaleniznę, która mnie osobiście zachwyca.
Po prostu jestem w nim zakochana.
Obecnie w Rossmanie za niecałe 13zł!
Zapach-niespodzianka
Nie pachnie opiekanym kurczakiem czy męczącą mieszanką kawy z kakao tak jak inne brązujące mleczka czy balsamy. Wręcz przeciwnie. Ma zapach bukietu kwiatów o słodkim zabarwieniu, jest uroczy. Sama przyjemność.
Najważniejsze-działanie.
Nakładam go jak zwykły balsam. Czasem nawet nie staram się jakoś szczególnie równomiernie rozprowadzić, a i tak nie pozostawia plam i smug. No prawie. Problematyczne strefy czyli łokcie kolana, kostki i stopy zawsze trzeba z dozą umiaru potraktować. Tutaj cudów nie ma.
Konsystencja
Balsam ma formułę średnio gęstą. Wygodnie się go wyciska z butelki. Jest zupełnie biały, co może dawać złudzenie, że nic nie robi, ale to totalna zmyłka. Trzeba koniecznie pamiętać o umyciu rąk, inaczej będą lekko zabarwione. Wchłania się szybciutko. Pozostawia skórę nawilżoną. Z tym modelowaniem to bym nie przesadzała, aczkolwiek skóra opalona zawsze wygląda korzystniej już ta zupełnie blada. Poza tym czy sztuczna czy prawdziwa opalenizna pozwoli ukryć różne mankamenty naszego ciała. Taka z mojej strony mała dygresja.
A efekt? Ja widzę już po kilku godzinach. A po dwukrotnej aplikacji jest już pięknie. utrzymuje się do kilku dni. Można go dosmarowywać, jednak po tygodniu proponowałabym zrobić peeling i dać odpocząć skórze, bo na nogach pojawia się takie więdnienie opalenizny.
Poza tym, balsam idealny do podkreślenia opalenizny, lecz przede wszystkim fenomenalna alternatywa dla tych unikających słońca, nielubiących opalanie czy poszukujących szybkiego sposobu na letni tan.
Warto się nim zainteresować, bo naprawdę jest godny stosowania.
Dla mnie póki co najlepszy.
Zalety:
- zapach
- konsystencja
- nie pozostawia smug
- szybkie działanie
- nawilżenie i odżywienia skóry
- niska cena
- dostępność