Kosmetyki brązujące

beBIO
BeBIO Balsam brązujący 200 ml

• 1 kwietnia 2025 o 10:44
    Naturalny Kremowy Balsam Brązujący
    beBIO Start Your Safe to naturalny balsam brązujący, który stopniowo nadaje skórze zdrowy, opalony wygląd, jednocześnie dbając o jej nawilżenie i odżywienie. Jego formuła opiera się na 97% składników pochodzenia naturalnego, w tym nawilżającym soku z aloesu, regenerującym oleju buriti oraz antyoksydacyjnym ekstrakcie z kurkumy. Balsam został stworzony z myślą o osobach, które chcą uzyskać delikatny efekt opalenizny bez smug, zacieków i sztucznego odcienia. Dzięki lekkiej konsystencji produkt łatwo się rozprowadza i nie pozostawia tłustego filmu. Jest wegański, hipoalergiczny i nie zawiera parabenów, silikonów, sztucznych barwników ani drażniących substancji zapachowych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, w tym również do wrażliwej. Balsam działa stopniowo – pierwsze efekty pojawiają się po kilku aplikacjach, co pozwala na stopniowe budowanie pożądanego odcienia opalenizny. Nie pozostawia pomarańczowego tonu, dzięki czemu skóra wygląda naturalnie. Zawarte w nim składniki nawilżające sprawiają, że skóra jest nie tylko ładnie muśnięta słońcem, ale również miękka i odżywiona. Produkt doskonale sprawdzi się dla osób, które nie lubią mocnych, samoopalających kosmetyków i szukają czegoś delikatnego i naturalnego, co pozwoli uzyskać efekt lekkiej opalenizny przez cały rok.
    Zalety:
    • Naturalny efekt opalenizny – stopniowo nadaje skórze zdrowy, muśnięty słońcem odcień
    • 97% składników naturalnych – bez zbędnych chemicznych dodatków
    • Bez smug i zacieków – łatwa aplikacja
    • Zawiera sok z aloesu, olej buriti i ekstrakt z kurkumy – nawilża i odżywia skórę
    • Wegańska formuła – odpowiedni dla osób dbających o środowisko
    • Bez sztucznego, samoopalaczowego zapachu – nie ma intensywnej woni DHA
    • Nie pozostawia tłustego filmu – szybko się wchłania
    Wady:
    • Efekty widoczne dopiero po kilku aplikacjach – nie dla osób oczekujących natychmiastowej opalenizny
    • Może wymagać regularnego stosowania, by utrzymać efekt
    • Nie zapewnia bardzo głębokiej opalenizny – dla osób preferujących mocniejszy efekt może być zbyt subtelny
  • 31 marca 2025 o 18:45
    Jest pomarańczowy :(
    Uwielbiam kosmetyki beBio, jednak tym razem się zawiodłam. Balsam jest pomarańczowy. Na mojej skórze zostawia pomarańczowy kolor, co wygląda bardzo nieestetycznie. Stosuję tak jak zaleca producent, nie mieszam z żadnymi innymi kosmetykami, jednak efekt jest niezadowalający. SZKODA :( Sama konsystencja jest fajna, szybko się wchłania, no ale jednak jestem rozczarowana efektem końcowym.
  • 17 listopada 2024 o 23:50
    efekt, konstystencja, skład, brak charakterystycznego smrodku sprawiają, że to dla mnie ideał
    Mam jasną karnację i bardzo doceniam tego typu produkty, bo leżenie na słońcu raz, że mnie męczy, a dwa nie jest zdrowe. W składzie na pierwszym miejscu jest woda, po niej jest oleinian decylu, który jest emolientem działa zatem natłuszczająco, zmiękczająco, wygładzająco, kolejna w składzie jest gliceryna, która działa nawilżająco, po niej mamy kolejny emolient, czyli olej ze słodkich migdałów, a po nim dodano DHA, czyli środek samoopalający. Dalej w składzie mamy jeszcze dwa emolienty, a po nich emulgator, który odpowiedzialny jest za połączenie się fazy wodnej z olejową. Podobnie jak w piance do składu dodano jeszcze erytrulozę, która będzie „przedłużać” trwałość opalenizny. Balsam ma treściwą, kremową konsystencję, jest beżowego koloru i ma intensywny słodkawy zapach. Rozprowadza się na skórze bardzo przyjemnie, z fajnym poślizgiem. Opalenizna po tym produkcie u mnie zaczęła się pojawiać po około trzech godzinach. Po tygodniu było już konkretniej. Kolor podobnie jak przy piance jest złotawo-beżowy. Po pierwszych testach zaczęłam używać tego balsamu jako środka do podtrzymywania opalenizny, którą otrzymałam z pianki. W takiej roli sprawdza się znakomicie. Nie musiałam czekać na przyciemnienie, ten efekt miałam od razu dzięki piance, potem sobie tylko tym balsamem trzymałam kolor. Poza tym balsam bardzo dobrze natłuszcza i nawilża skórę, wygładza, sprawia że jest elastyczna. To jest typowy kosmetyk stopniowo brązujący. Stosowany regularnie daje efekt ładniej, łagodnej opalenizny. Nie wytwarza smrodku charakterystycznego do tego typu produktó. zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • daje ładny kolor
    • ma naturalny skład
    • nawilża
    • pięknie pachnie
  • 22 sierpnia 2024 o 17:34
    Uwielbiam tą markę Lecz ten kosmetyk nie przypadł mi do gustu
    Hej dziewczyny! Dziś recenzuję beBIO Start Your Safe Tanning, Naturalny kremowy balsam brązujący. Uwielbiam tę markę za jej naturalne podejście do kosmetyków, ale niestety ten produkt nie spełnił moich oczekiwań. Balsam ma przyjemną, kremową konsystencję, ale miałam spore trudności z jego równomiernym rozprowadzeniem. Niestety, produkt pozostawia plamy, co może być frustrujące, zwłaszcza jeśli zależy Wam na jednolitym efekcie opalenizny. Może to być kwestia osobista, ale w moim przypadku kosmetyk nie sprawdził się zbyt dobrze. Podsumowując, mimo że beBIO to marka, którą bardzo lubię, ten brązujący balsam nie sprostał moim oczekiwaniom. Ciężko jest uzyskać równomierny efekt, a plamy są niestety minusem, który przeważa. Osobiście nie polecam tego produktu, ale może warto spróbować innych kosmetyków tej marki, które lepiej pasują do Waszych potrzeb.
  • 6 sierpnia 2024 o 14:41
    Luksusowa Pielęgnacja z Letnim Blaskiem
    Balsam jest umieszczony w eleganckiej tubce, która łączy funkcjonalność z estetyką. Ma kremową, gładką konsystencję, która łatwo się rozprowadza. Produkt wchłania się dobrze, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Jego subtelny, świeży zapach dodaje luksusowego uczucia podczas aplikacji. Dove Derma SPA Summer Revived zawiera nawilżające składniki, takie jak masło shea i oleje roślinne, które wspierają zdrowy wygląd skóry. Formuła została stworzona, aby zapewnić stopniowy i naturalny odcień opalenizny, eliminując ryzyko smug i plam. Balsam nawilża i wygładza skórę, sprawiając, że staje się jedwabista w dotyku. Po nałożeniu skóra zyskuje ładny, naturalny odcień opalenizny, który rozwija się stopniowo. Efekt jest równomierny i delikatny, co pozwala uzyskać letni blask bez nadmiernej intensywności. Produkt dobrze nawilża, co jest zauważalne po kilku dniach stosowania – skóra staje się gładka i miękka, a opalenizna wygląda zdrowo i naturalnie.