WIZAŻ logo
Maseczki w płachcie

Niuqi Young Fantasy Mask, Maska na tkaninie seboregulująca `Słodka pandziula`

4,1 (30)

• 26 maja 2026 o 16:28
    Całkiem porządna maska dla cer tłustych
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Jestem posiadaczka cery suchej , dojrzałej a maska jest seboregulująca czyli przeznaczona dla cer tłustych, mieszanych lub dla nastolatek. Otrzymałam ją w prezencie i tak sobie leżała w szafce więc postanowiłam ją wykorzystać. Bardzo często wieczorami robię sobie takie małe Spa dla siebie więc maski w płachcie mam w ciągłym użyciu. Maski ze zwierzęcej serii z Niuqi miałam już jakieś i uważam że w tym przedziale cenowym są całkiem dobre. Na pewno przyciągają kupującego swoim opakowanie. Kto by się nie skusił na słodkie zwierzaczki w tym wypadku pandę. Do tego całość w energetyzującym zielonym kolorze i produkt sam się sprzedaje. Tkanina jest z nadrukiem co uważam za fajny pomysł bo daje troszkę uśmiechu domownikom gdy coś takiego założę. Materiał jest normalnej grubości, nie za sztywny .Dobrze przylega do twarzy i jest mocno nasączony. Otwory oraz rozmiar ok. Musiałam ją sobie ponacinać wg mojego uznania aby ja dobrze rozłożyć. Zapach ma dość intensywny. Początkowo myślałam że to olejek herbaciany ale nie widzę go w INCI. Skład też niczego sobie jak na maskę za 3zł. Mamy tu ekstrakt z zielonej herbaty który ogranicza wydzielanie sebum i działa antyrodnikowo. Kwasy AHA(mlekowy, glikolowy, jabłkowy) i BHA(salicylowy)-oczyszczają, złuszczają , wygładzają Do tego dla równowagi substancje nawilżające -kwas hialuronowy, gliceryna . Przed wykonaniem maseczki zrobiłam peeling aby składniki aktywne mogły wniknąć głębiej. Skóra po zabiegu był gładsza w dotyku, jaśniejsza i faktycznie matowa. Niestety esencja nie wchłania się całkowicie i pozostaje lepka warstwa co u mnie przekreśla produkt z ponownego zakupu. Samo działanie jest w porządku i myślę że w przypadku skór przetłuszczających się sprawdzi się na medal.
    Zalety:
    • niska cena
    • kolorowe opakowanie
    • nadruk na tkaninie
    • skład
    • poprawia stan cery, nawilża, wygładza, matuje
    Wady:
    • pozostawia lepka warstwę
  • 17 maja 2026 o 13:25
    super
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    maska do twarzy jest bardzo przyjemna w stosowaniu, jest wydajna, twarz moja jest odświeżona, gładka, idealnie można ją wieczorem przed spaniem oraz podczas podrózy, super wydajna, polecam bardzo
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    5 maja 2026 o 17:59
    Naprawdę dobra maska za niedużą kwotę
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Maseczka znajduje się w średniej wielkości żółtozielonym opakowaniu, na którym jest też się grafika pandy. Opakowanie jest poręczne, znajdują się na nim wszystkie niezbędne informacje. Podobnie jak w przypadku innych produktów z tej linii, na dole opakowania jest napis "seboregulacja", który sam w sobie przyciąga uwagę i w pozytywnym sensie rzuca się w oczy. Opakowanie najlepiej jest otworzyć nożyczkami, ponieważ nie zawsze chce się dać otworzyć dłońmi. W składzie produktu znajdziemy m.in. kwasy AHA, które delikatnie złuszczają martwy naskórek, pantenol, który łagodzi podrażnienia, nawilżającą glicerynę oraz ekstrakt z zielonej herbaty. Z tego co ja zauważyłam, w maseczce tej nie ma wielu złych składników, jeśli jakieś są, to bardzo niewiele. Jak za tę cenę to skład jest super. Po otwarciu opakowania nadchodzi czas na nałożenie maseczki. Po ucięciu góry opakowania można łatwo wyjąć dłońmi maseczkę złożoną na cztery części. Zawiera ona dużo esencji, dlatego by nie pobrudzić podłogi polecam nakładać maseczkę nad zlewem. Sama płachta jest niestety nieco zbyt duża jak na moją twarz, przez co część, która powinna być pod nosem znajduje się u mnie na ustach. Aby temu zaradzić, po prostu obcinam tę część nożyczkami. Mimo wszystko panda wygląda wtedy niemal tak samo ładnie. Maseczka dobrze przylega do twarzy, nie zjeżdża, nie roluje się ani nie zapewnia innych "atrakcji" dla użytkownika. Zapach jest bardzo delikatny i przyjemny. Należy uważać, by maseczką w miarę możliwości nie dotknąć czegoś, bo ze względu na to, że jest mokra, wszystko brudzi. Po nałożeniu czuć też lekkie, przyjemne uczucie chłodu. Po 15 minutach zdejmujemy maseczkę. Ja mam taki zwyczaj, że przed maseczką myję twarz, robię peeling, a potem kładę maseczkę, bo wówczas składniki aktywne będą mogły lepiej się wchłonąć. Od razu po zdjęciu twarz jest mokra od esencji, której jak dla mnie jest trochę za dużo, dlatego część z niej zawsze zmywam wacikiem. Po użyciu cera jest bardziej nawilżona, ukojona, jej koloryt jest wyrównany, jest oczyszczona i błyszczy się mniej. Niemniej jednak nie powoduje ona przesuszenia czy podrażnienia skóry. Jeżeli maseczkę robimy wieczorem, najlepsze efekty zobaczymy rano, po umyciu twarzy. Wówczas cera jest gładka, jednolita i oczyszczona, rzeczywiście nos błyszczy mi się trochę mniej. Efekt taki utrzymuje się przez kilka dni, po upływie tego czasu aplikację warto powtórzyć. Przy długotrwałym stosowaniu tej maski skóra zachowuje się nieco lepiej, jest wygładzona, oczyszczona, nawilżona, a także ma mniejszą skłonność do wyprysków (u mnie niemal wyłącznie na czole). Kondycja skóry jest lepsza, cera nie jest przesuszona ani podrażniona, a przynajmniej w moim przypadku nie zareagowała reakcją uczuleniową. Podsumowując, maseczka seboregulująca to bardzo fajny, tani produkt o szerokim spektrum działania, która nie powoduje podrażnień, a stosowany na dłuższą metę poprawia kondycję skóry i lekko reguluje przetłuszczanie. Jest to też dobra opcja dla tych, którzy lubią zabawne maseczki.
    • Jakość wykonania płachty
    • Oczyszcza cerę
    • Zmniejsza przetłuszczanie
    • Lekko poprawia koloryt
    • Delikatnie pachnie
    Wady:
    • Ma trochę za dużo esencji
    • Płachta jest zbyt duża
  • 10 marca 2026 o 16:45
    Nie zauważyłam matowienia ani widocznej kontroli sebum.
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Są maseczki, które od pierwszej chwili obiecują wielkie efekty…i są takie, które po prostu robią przyjemny, spokojny wieczór pielęgnacyjny. Do tej drugiej kategorii zaliczyłabym Niuqi Young Fantasy Mask – seboregulującą maskę na tkaninie „Słodka pandziula”. Już sama nazwa wywołuje uśmiech. „Słodka pandziula” brzmi bardziej jak bohater kreskówki niż kosmetyk do pielęgnacji twarzy. I coś w tym jest, bo design maski zdecydowanie idzie w stronę zabawy. Po wyjęciu z opakowania wita nas tkanina z nadrukiem kolorowej pandy. Wygląda naprawdę uroczo. To jedna z tych maseczek, które aż proszą się o zdjęcie w lustrze i wrzucenie na stories na Instagramie. Sama tkanina jest średniej grubości. Nie jest ultracienka, ale też nie należy do ciężkich materiałów. Dobrze nasiąknięta esencją i przyjemna w dotyku. Po nałożeniu maska średnio przylega do skóry, po bokach policzków odstaje. U mnie zachodziła aż na brodę, co było trochę zaskakujące. Produkt jest bezzapachowy, a szkoda, bo lubię aromaterapię. Podczas aplikacji skóra czuje przyjemne nawilżenie i odświeżenie. Nie ma szczypania, pieczenia ani podrażnienia. Po zdjęciu maski twarz jest miękka i przyjemnie nawodniona. Najważniejsze: nie zostaje tłusty film, przy cerze mieszanej to zaleta. Jeśli chodzi o działanie seboregulujące…to tutaj nie zauważyłam wyraźnej różnicy. Nie było spektakularnego matowienia ani widocznej kontroli sebum. Dlatego traktuję ją bardziej jako maskę nawilżająco-odświeżającą niż typowo regulującą.
    Zalety:
    • Tania
    Wady:
    • Bezzapachowa
    • Za długa, źle wycięta
    • Brak efektu regulacji sebum
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • 5 lutego 2026 o 12:14
    Maska w płachcie
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Jaką fajna maska. Łatwo dostępna w ładnym opakowaniu. Do tego ładnie pachnie. No i działanie. Działanie mi odpowiada, bo przede wszystkim maska jest nawilżająca. Po jej zastosowaniu twarz jest też oczyszczona, więc zauważa się te regulacje sebum. Do tego twarz jest miękka, wygładzona. Ale absolutnie nie ściągnięta. Warto wypróbować. Nie powoduje pieczenia ani uczulenia. Polecam!
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Zobacz także inne Maseczki w płachcie

szukaj