Kremy uniwersalne

Ingrid Cosmetics Rejuvenating Pumpkin Cream Odmładzający krem do twarzy

• 4 października 2023 o 7:34
    Nic specjalnego
    Zakupiłam ten krem jakiś czas temu chyba jedynie z ciekawości. No bo dyniowego kremu jeszcze nie miałam. Krem w tradycyjnym odkręcanym białym, szklanym słoiczku z brązowym wierzchem. Na słoiczku etykieta z nazwą firmy I kremu oraz obrazkiem przedstawiającym dynię. Pojemność 50 ml. Kupiłam go w zwykłym sklepie za ok. 15 zł. Krem stworzony jest na 97% ze składników pochodzenia naturalnego. Głównymi składnikami są miód, olej jojoba I olej z dyni. Krem ma za zadanie znacząco odmłodzić skórę. Konsystencja lekka, typowo kremową. Używałam go jakis czas, ale jest kremem takim jak inne. Nie zauważyłam szególnych zmian na cerze. Napewno nie odmłodzenie. Krem owszem nawilża i pozostawia skórę gładką w dotyku. Nawet powiedIalabym, że troszkę rozjaśnia cerę i jest lekko rozświetlona. Krem po nałożeniu szybko się wchłania, nie pozostawia lepkości czy tłustej twarzy. Ja mam cerę mieszaną, nie wywołał u mnie dodatkowych wyprysków czy świecenia na twarzy. Krem ogólnie super się nadaje jako baza.pod makijaż. Ma lekki zapach, ale nie utrzymuje się za długo. Ogólnie Krem z dolnej półki produktów. Poprostu zwykły, klasyczny Krem, tylko z olejem z dyni w składzie. I tym się tylko wyróżnia. Plus, jest dość wydajny. U mnie narazie poszedł ow odstawkę, może kiedyś do niego wrócę.
    Zalety:
    • ciekawy sklad
    • lekko nawilża
    • opakowanie przyciągające wzrok
    Wady:
    • daje mało zauważalnych efektów
  • 30 listopada 2022 o 8:33
    Najdziwniejszy krem na świecie
    W sumie nie wiem co on robi.... Wygląda super, pachnie łagodnie, ma piękne opakowanie i fajną serię innych kosmetyków ale... i właśnie, tuż po nałożeniu na skórę jakby zasycha?! Nie idzie go wsmarować to raz a dwa pozostawia uczucie suchej i naciągniętej twarzy. Nic nie zmienia się kiedy dasz drugą warstwę. Przyciągnęła mnie cena i opakowanie ale to by było na tyle.
    Zalety:
    • pudełeczko, design linii, cena
    Wady:
    • działanie kosmetyku, efekt maski
  • 9 lipca 2021 o 20:58
    Nie fajny, dziwny krem do twarzy!
    Hmm specjalnie założyłam konto,aby dodać opinię na temat tego kremu do twarzy, gdyż widzę,że jeszcze nie ma żadnej opinii na jego temat. Po pierwsze,zakupiłam ten krem na szybko w drogerii Hebe, był akurat na promocji,a w sumie to szukałam czegoś w przystępnej cenie. Jeśli chodzi o sam krem,to nie polecam, gdyż nie jest on wart swojej ceny. Po pierwsze ,jeśli chodzi o konsystencję, to nie chce się wsmarowywać w skórę twarzy i wystarczy niewielka ilość, do nałożenia go na twarz. Wogóle nie ubywa kremu z pojemniczka przy używaniu dwóch osób, więc jest to dziwne. Po trzecie,nie robi nic ten krem szczególnego, a jego zapach jest ok w sumie, bo nie jest ,aż taki intensywny. Po czwarte, opakowanie jest ładne,dlatego w sumie trochę mnie jakoś przyciągnęła ciekawość,aby go zakupić,ale jednak żałuję,że go kupiłam i napewno już nie kupię go ponownie, gdyż używałam już wielu bardziej naturalnych i naprawdę fajnych składowo kremów. Dodaję opinię po tygodniu stosowania, wiem, że nie jest to,aż tak długo,ale po zakończeniu stosowania go, powychodziły mi podskórne grudki ;(. Nie polecam! I jeśli szukacie fajnych, naturalnych kremów do twarzy,to z pewnością znajdziecie, dużo lepszy i wartościowszy składowo krem, niż ten. To jest moja opinia,z którą chciałam się tu podzielić. Jeśli lubicie drogeryjne kosmetyki, to może i ten krem będzie dla kogoś odpowiedni, myślę, że bardziej dla skóry dojrzałej.
    Zalety:
    • Opakowanie +
    • Zapach ok +
    Wady:
    • Działanie kosmetyku -
    • Trudność przy wsmarowywaniu kremu w skórę twarzy -
    • Kremu nie ubywa z pojemniczka przy używaniu dwóch osób i wystarczy niewielka ilość do nałożenia go na twarz co jest dziwne -
    • U mnie po zakończeniu stosowania go powychodziły mi podskórne grudki ;(