Kremy na dzień

Solverx Atopic Skin Krem do twarzy SPF 50+ 50 ml
Solverx Atopic Skin Krem do Twarzy SPF50 50ml

• 22 kwietnia 2024 o 13:30
    Zmieszana
    Skusiło mnie higieniczne opakowanie z pompką, jest to bardzo wygodne. Samo nakładanie i efekty już nie są takie przyjemne. Zaraz po nałożeniu, krem ma konsystencję gęstego kleju, co jest bardzo nieprzyjemne. Po około 15 sekundach reaguje z ciepłem skóry twarzy i staje się bardziej plastyczny i gładki, więc aby móc go komfortowo wsmarować i wklepać w skórę trzeba chwilkę odczekać. Dobrze nawilża i skóra po nim jest bardzo świetlista, lecz nakładany codziennie zapycha skórę. Stosuję go więc od czasu do czasu, naprzemiennie z innym kremem spf.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie z pompką, bardzo wygodne
    Wady:
    • Konsystencja kleju zaraz po nałożeniu
    • zapycha
  • 12 kwietnia 2024 o 10:13
    słaby spf50
    Jest to mój najgorszy spf50, strasznie łzawią mi oczy, jest tłusty bardzo, wchłania się w miarę szybko ale nie znika ta tłustość więc bez przypudrowania twarzy nie ma opcji że gdzieś się wyjdzie tak, cerę mam normalną i wrażliwą wiec raczej do tłustej się tym bardziej nie nada, opornie zużywam już 2 miesiąc go, nie kupię ponownie
    • nie bieli
    Wady:
    • tłusty
    • łzawią oczy po nim
  • 25 marca 2024 o 22:36
    Świetny produkt
    Jestem w trakcie 2 opakowania i zdecydowanie kupię kolejne. Używam jako bazę pod makijaż i sprawdza się cudownie, nic się nie waży ani nie rozmazuje. Jest bardzo wydajny. Opakowanie praktyczne i nie zajmuje dużo miejsca w kosmetyczce. Jest bardzo łatwo dostępny. Często można na promocji dorwać za około 20zł.
    Zalety:
    • Wydajność, opakowanie, skuteczność, idealny jako baza pod makijaż, atrakcyjna cena
  • 25 października 2023 o 13:51
    Najlepszy SPF jaki miałem
    Używałem różnych ale dopiero ten spełnił moje oczekiwania. Faktycznie chroni skórę, nie opala się (może ciut), jest lekki, nie lepi się i nie bieli skóry. Przyjemnie się rozprowadza. Nie ma jakiegoś konkretnego zapachu. Nie zatyka porów. Skóra po nim wyglada bardo dobrze. Stosowałem go bezpośrednio po serum z witaminą C, jak i po lekkim kremie nawilżającym z lini hydro solverx. Sprawdził się świetnie w obu przypadkach. Nie powoduje świecenia się skóry mocnego, w przypadku cery mieszanej, ciut pudru na czoło czy nos wystarczy by mieć efekt matowej skóry, choć polecam przetestować początkowo bez. Koleżanka polecała mi również różową wersje, dodała, ze swietnie nadaje się pod makijaż, ale jest cięższy. Może powodować błyszczenie się skóry. Ten niebieski nie powoduje takiego efektu, przynajmniej nie mocno.
    Zalety:
    • Jest lekki, skuteczny. Nie zatyka porów
    Wady:
    • Nie zauważyłem, żadnych wad.
  • 17 czerwca 2023 o 22:47
    Nie wyobrażam sobie wyjść z domu i nie zastosować dobrej jakości kremu z filtrem na twarz i aktualnie panująca pogoda czy pora roku absolutnie nie ma tutaj żadnego znaczenia. Bardzo lubię testować tego rodzaju kosmetyki, a dodatkowo najbardziej odpowiadają mi te, które jednocześnie śmiało mogą być stosowane pod makijaż i mają w miarę lekką, niebielącą konsystencję. W przypadku kremów z filtrem od marki Solverx to mam już do nich jakieś tam zaufanie z racji tego, że stosowałam już podstawową, różową wersję tego produktu i byłam z niego naprawdę bardzo zadowolona, dlatego też ostatecznie sobie do nich powróciłam, tym razem w wersji przystosowanej do atopowej cery. Kremik został zamknięty w opakowaniu w formie butelki o pojemności 50 ml. Jest ona utrzymana w białej barwie z błękitnymi motywami. Design produktu jest bardzo informacyjny i mocno kojarzy mi się z dermokosmetykami, natomiaat całkiem mi się podoba. Na opakowaniu umieszczono wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. W rolę aplikatora wciela się pompka, czyli chyba najbardziej higieniczne rozwiązanie w tego typu produktach. Działa ona bez zarzutu i nie zacina się. Cena regularna kremu wynosi około trzydzieści złotych. Kosmetyk posiada dość lekką, kremową konsystencję, co bardzo mi się podoba, dodatkowo nie ma żadnego zapachu. Po zaaplikowaniu na skórę lekko ją bieli, natomiast efekt ten dość szybko idzie wmasować i się go pozbyć, dlatego też absolutnie nie traktuję tego jako jego wadę. Delikatnie, ale zdrowo rozświetla cerę. Dzięki swojej lekkiej konsystencji idealnie nadaje się do stosowania pod makijaż. Bardzo dobrze chroni przed szkodliwym, niepożądanym działaniem promieni słonecznych. Dodatkowo posiada przyjemnie działanie pielęgnacyjne, subtelnie nawilża, zmiękcza i odżywia. Śmiało można go także reaplikować w ciągu dnia nawet na makijaż, nie waży go ani nie rozpuszcza, natomiast może się on wtedy świecić, ale zwyczajny puder powinien załatwić sprawę. Krem z filtrem od marki Solverx sprawdził mi się naprawdę cudownie i jest chyba jeszcze lepszym kosmetykiem niż różowa wersja tego kosmetyku. Dobrze chroni, nadaje się pod makijaż i jednocześnie nawilża. Śmiało polecam do każdego typu skóry.
    • Aplikator
    • Konsystencja