Kremy na dzień

Emolium Dermocare, Krem ochronny na wiatr i mróz SPF 20 - średnia ochrona

Dearann
    4 września 2022 o 10:21
    Niezawodny!
    Krem ten stosuję już regularnie od kilku lat. Idealnie sprawdza się zimą, nawet w ekstremalnych warunkach. Ma treściwą konsystencję, ale bardzo szybko się wchłania. Pozostawia skórę nawilżoną, miękką w dotyku i nie zatyka porów. Dobrze wygląda pod makijażem. Dodatkowo w przystępnej cenie :) Produkt zdecydowanie godny polecenia!
    • hipoalergiczny
    • działanie zgodne z opisem producenta
    • dobrze się wchłania
    • szczelne opakowanie
    Wady:
    • Brak :)
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 lipca 2022 o 8:11
    Na siarczysty mróz albo przy alergii
    Zimą spędzam bardzo dużo czasu na świeżym powietrzu, także w klimacie górskim, gdzie panują na prawdę niskie temperatury. Dlatego potrzebuję tłustego kremu z filtrem. Rynek kosmetyków ma tu poważne braki. Takich kremów jest jak na lekarstwo. Krem Emolium jest dość tłusty i docelowo przeznaczony do skór suchych ale z moją mieszaną cerą też współpracuje. Krem jest bardzo bogaty i trzeba uważać aby nie nałożyć za dużo. Nie zauważyłam aby bielił. Daje bardzo dobrą ochronę przed siarczystym mrozem i wiatrem. Poręczna tubka i łatwe dozowanie. Można włożyć do kieszeni czy plecaka. Przyznam, że ten krem wspomógł regenerację skóry po silnym uczuleniu kontaktowym jakiego dostałam raz w życiu po pewnym kremi pielęgnacyjnym. Sytuacja była nieciekawa, a ten krem na prawdę mi pomógł. Kremu używałam trzy zimy. Kupię ponownie.
    Zalety:
    • Połączenie ochrony przeciwsłonecznej i przeciw siarczystym mrozom trudno dostępne na rynku kosmetyków.
    • Pomocny w przypadku alergii kontaktowej.
  • 1 lipca 2022 o 6:18
    Dobry krem w przystępnej cenie polskiej marki.
    Pojemność kremu to 75ml, tubka, wygodna w użytkowaniu. Produkt może nie ma kompozycji zapachowych, ale wyczuwam zapach taki jak w innych produktach Emolium, dla mnie jest on ok. Krem łączy pielęgnację suchej skóry z jej ochroną. Przy suchej skórze jak najbardziej daje radę. Czuć, że zawarte w nim kwasy omega działają kojąco, nawilżająco na skórę. Ma taką otulającą konsystencję. Plus za filtry mineralne. Krem dobrze się wchłania i nie brudzi, nie bieli (chociaż trzeba uważać, żeby nie nałożyć go za dużo). Sprawdza się do skóry twarzy, ale i innych miejsc, na przykład rąk.
    Zalety:
    • Otulająca konsystencja.
    • Wielofunkcyjny.
    • Filtr mineralny.
    • Przystępna cena.
    • Polska marka.
    94Anga
    3 lutego 2022 o 21:21
    Spełnia swoje zadanie
    Krem zakupiłam w celu pomocy mojej odwodnionej skórze w mroźny i wietrzny czas. Jego formuła jest tłusta i pozostawia film na skórze jednak nie obciąża on skóry w nieprzyjemny sposób i nie zapycha porów, bieli twarz, jednak szybko się wchłania. Posiada filtr spf20, mało, ale zawsze coś. Dużo wędruje, szczególnie zima po górach i pogórzach i jest on dla mnie idealny. Polecam
    • Działanie
  • 11 listopada 2021 o 14:35
    Mój przyjaciel na wędrówki
    Kremu aplikuję dość sporo na twarz i muszę przyznać,że bieli jak szalony (mam oliwkowy odcień skóry), lecz wchłania się dość szybko i wtedy dokładam jeszcze jedną warstwę;). W końcu ochrona jest bardzo ważna, a ja przecież będę chodzić po lesie, a nie po wybiegu w Mediolanie! Bardzo dobrze sprawdza się również na moich dłoniach, które są bardzo suche i zniszczone. Zarówno na twarzy jak i na dłoniach, nie tylko chroni skórę przed szkodliwym działaniem zimna, ale dodatkowo ją nawilża i mimo niewielkiego SPF chroni przed słońcem. Jak dla mnie bardzo dobry produkt:)
    Zalety:
    • doskonała ochrona skóry,
    • nie uczula, nie zapycha, nie powoduje zaskórników
    • bardzo ładny, delikatny zapach...
    • można stosować pod makijaż
    Wady:
    • bieli bardzo....