Dezodoranty i antyperspiranty

Biolaven
Biolaven Naturalny Dezodorant Pachnąca Świeżość 50ml

• 14 lutego 2025 o 12:24
    Naturalny dezodorant pielęgnuje koi
    Biolaven to naturalny dezodorant, który naprawdę działa! Zawiera ekstrakty z kory dębu, szałwii i lawendy, które nie tylko niwelują nieprzyjemny zapach, ale też pielęgnują skórę. Uwielbiam połączenie olejków eterycznych z bergamotki i lawendy z nutą winogronową – zapach jest świeży i utrzymuje się długo. Działa delikatnie, ale skutecznie, a do tego nie podrażnia. Polecam każdemu, kto szuka naturalnego i przyjemnego dezodorantu!
  • 13 sierpnia 2024 o 7:35
    lawendowy dezodorant Biolaven
    Jak wynika z opisu mogą go stosować zarówno mężczyźni jak i kobiety, ale ja uważam, że mimo wszystko bardziej pasuje do kobiet. Jeśli ktoś lubi lawendowy zapach to na pewno będzie zachwycony. Mi się bardzo podoba, lubię lawendowy zapach i przez większość dnia jest delikatnie wyczuwalny. Dezodorant spełnia swoje zadanie zapewniając świeżość przez cały dzień. Jednak myślę, że w upalne dni potrzebujemy lepszej ochrony przed potem, ten dezodorant może nie dać sobie rady u osób nadmiernie się pocących. Jeśli szukacie dobrej i naturalnej ochrony przed potem oraz kochacie lawendę tak jak ja to będziecie z tego produktu zadowolone. Warto sprawdzić i wyrobić sobie własne zdanie. Ja byłam z niego zadowolona.
    Zalety:
    • zapach, naturalność, wydajność
    Wady:
    • słabo radzi sobie z nadmiernym poceniem
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 10 maja 2024 o 21:51
    A dla mnie on jest super
    Pewnie nie każdy lubi takie ziołowe, intensywne kompozycje zapachowe. Nie każdemu wiec- choćby z tego powodu- będzie odpowiadał oceniany tutaj dezodorant. Jednak ja jestem z niego zadowolona, a nawet bardzo zadowolona. Kocham takie zapachy. Czuję tutaj uwielbianą przeze mnie bergamotkę oraz lawendę. Jak dla mnie super. Nie przeszkadza mi nawet, że dezodorant długo się wchłania. Da się to przeżyć. Dezodorant chroni przed potem, choć trzeba oczywiście pamiętać, że to nie jest antyperspirant. Ja jednak nie pocę się jakoś mega intensywnie, więc taka ochrona jak tutaj odpowiada mi Dezodorant nie podrażnia skóry, nie wysycha i dobrze leży w dłoni. Skład jest zacny i radujący serce- ekstrakty z kory dębu, liścia szałwi lekarskiej i kwiatu lawendy. Szukałam takiego naturalnego produktu i Biolaven bardzo mi podpasowal. Daję więc mu pięć gwiazdek.
  • 4 kwietnia 2024 o 18:46
    Przyjemny zapach lawendy
    Dezodorant w kulce zamknięty jest w fioletowo-białej butelce. Posiada lekko przezroczysty korek, a pod nim znajduje się fioletowa kulka. Całość komponuje się bardzo uroczo. Pojemność dezodorantu to 50ml. Konsystencja kremowa, niestety długo zastygająca. Można pobrudzić sobie ubranie. Skład dezodorantu jest bardzo ciekawy, pełen naturalnych składników, które działają tak, jak obiecuje producent, czyli niwelują pot i nieprzyjemny zapach, ale tylko na kilka godzin. Przy większym wysiłku lub na upalne dni, sięgnęłabym oczywiście po coś mocniejszego, ale jak na zwykłe czy chłodne dni, jak najbardziej produkt wart uwagi. Zapach samego dezodorantu, jak dla mnie jest świetny, dość mocno wyczuwalna jest tutaj lawenda, ale w połączeniu z olejkiem z bergamotki i winogronem nie jest dla mnie ona przesadna, także zapach wpadł w mój gust jak najbardziej.
    Vardzia
    22 lutego 2024 o 16:37
    KIT
    Ze smutkiem stwierdzam, że to kit. Dostałam go w mysteryboxie zamówionym z Sylveco (swoją drogą to piękna akcja z gatunku zero waste, którą polecam). I żeby nie było - termin ważności miał do listopada 2024. Pomijam fakt chronienia przed potem bo to dezodorant i nie spodziewałam się po nim cudów. Przez może pierwszy tydzień było ok - jest zima, jakoś bardzo człowiek się nie poci. Sam dezodorant jest wygodny w zastosowaniu, i nie brudzi ani nie bieli ubrań. I nie podrażnia co jest bardzo istotne w moim przypadku. Zapach jest bardzo ładny (właściwie dzięki niemu kocham tę serię). Tylko, że po tygodniu zaczęło się z nim dziać coś dziwnego. Początkowo jak go nakładałam było wszystko w porządku, ale po jakiejś godzinie/dwóch zaczynało ode mnie śmierdzieć. zeby to był jeszcze taki zwyczajny zapach potu, może byłoby do zniesienia, ale to było coś gorszego. Nie umiem powiedzieć z czego to wynikało - może nie grał z żelem pod prysznic, może nie grał z proszkiem, może pH mojej skóry się zmieniło, albo pot z racji diety , może wymagał jakiegoś specjalnego przechowywania nie wiem. W każdym razie śmierdziałam, i czułam to nie tylko ja. Co najgorsze, próbowałam to ugrać stosując przed nim inny sprawdzony antyperspirant - smrodek nadal się utrzymywał. Generalnie niesmak pozostał. Szkoda bo uwielbiam tą serię kosmetyków i naprawdę liczyłam, że będzie fajnie pachniał.