Żele pod prysznic

Nivea Fresh Blends, Refreshing Shower Gel Banana, Açai, Coconut Milk Odświeżający żel pod prysznic `Banan, açai, mleko kokosowe`

Bodyland.pl
Nivea Fresh Blends Shower Żel pod prysznic 300ml

kama_m1
    15 sierpnia 2024 o 17:59
    Bananowy zawrót głowy :)
    To moje drugie opakowanie tego oto żelu, dostałam je już jakiś czas temu do testów od samej marki Nivea, więc przyszła pora na jego opinię. Pojemność żelu to 300 ml, to co go wyróżnia to bardzo przyjemny zapach połączenie banana, acai z mleczkiem kokosowym, lecz na pierwszą woń znacznie wyczuwalny jest banan i jest on bardzo intensywny. Zapach jednak nie utrzymuje się zbyt długo na skórze, po kąpieli znika :) jest słodki, mocno intensywny, ale nienachalny, trochę pachnie jak koktajl bananowy. Teoretycznie zawiera 97% składników pochodzenia naturalnego, ale skład w moim odczuciu jest przeciętny bazujący na detergentach i konserwantach. Opakowanie ma tradycyjne, poręczne, zamykane na klik. Szata graficzna miła dla oka, estetycznie wykonana z dbałością o detal. Konsystencję ma lekką, żelową o perłowo - fioletowym kolorze. Bardzo dobrze się pieni w kontakcie z wodą na gąbce co w sumie chyba nie jest zaskoczeniem :) Dobry żel pod prysznic powinien przede wszystkim dobrze oczyszczać skórę, nie wysuszać i ładnie pachnieć. Czy to dużo? Raczej nie, choć nie wszystkie tego typu produkty są w stanie sprostać nawet tym, najprostszym wymaganiom. Ten żel na ogół spełnia wszystkie funkcje i jeżeli chodzi o ogólne działanie jest ok, ale nie ma w sobie nic nadzwyczajnego co mogłoby mnie urzec, poza koktajlowym zapachem. Zwyczajny standardowy, drogeryjny żel. Nie wysusza skóry, nie podrażnia, choć działania pielęgnacyjnego nie ma, to dobrze oczyszcza skórę z wszelkich zanieczyszczeń, zapewnia uczucie odświeżenia, dobrze się pieni i spłukuje ze skóry, intensywnie pachnie (ale na krótko) :) jest wydajny, ale ciężko go kupić, nie wiem .. ale to chyba była jakaś edycja limitowana, dlatego nie wiem czy kupię ponownie, niemniej jednak miło było Cię przetestować! :)
    Zalety:
    • opakowanie, szata graficzna,
    • bardzo ładny, umilający kąpiel zapach,
    • wydajny,
    • dobrze się pieni,
    • oczyszcza, odświeża, nie podrażnia.
    • skład.
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 26 listopada 2023 o 13:54
    Słodkie odświeżenie
    Kosmetyk w postaci żelu pod prysznic wygrałam w konkursie i zogromną przyjemnością go testowałam. Dlaczego? Żel dobrze nawilża skórę. Ma przede wszystkim przyjemny owocowy- jagodowy zapach. Super. Ochronna powłoka, którą tworzy na skórze, zapobiega jej ponownemu przesuszeniu. Z informacji wynika, że odpowiedniej jakości składniki, użyte przy produkcji żelu, pochodzą z ekologicznych upraw – to ważna cecha zwłaszcza dla tych, którym szczególnie zależy na ekologii. A ja biorę takie rzeczy pos uwagę. Kosmetyk delikatnie, a zarazem skutecznie oczyszcza ciało. Żel testowałam latem- przyjemnie orzeźwiał moje ciało. Jest on na tyle delikatny, że nie powinien okazać się drażniący. Jego stosowanie nie prowadzi do przesuszenia naskórka, jak w przypadku innych żeli. Praktyczna butelka, łatwo otworzyć, jednak nie za bardzo postawi na główce. Polecam ze względu na zapach i nawilżenie.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Nawilża
    • Odświeża
    Wady:
    • Zamknięcie
  • 17 sierpnia 2023 o 21:42
    Bananek
    Żel w plastikowej butelce nadającej się do recyklingu. Fajnie wygląda. Konsystencja gęsta, fioletowa o zapachu bananów, acai. Świetnie pachnie. Mocno czuć banany. Żel bardzo dobrze się pieni. Fajnie oczyszcza i zostawia nawilżoną skórę. Fajny skład. Nie uczula. Kosmetyk jest wydajny.
  • 17 kwietnia 2023 o 21:35
    Ulubiona seria zapachowa z Nivea
    Często wracam do żeli z tej serii z powodu ich przepięknych nasyconych owocowych zapachów i wydajności tych żelów pod prysznic. Skladowo też jest całkiem dobrze. Jedynie SLES w produkcje może być istotny dla niektórych osób. Żel ma perłowe drobinki, ale nie pozostawia niczego na skórze. Po umyciu skóra jest odczuwalnie nawilżona.
  • 27 lutego 2023 o 18:10
    Bardzo zapachowy
    Kosmetyk dla fanów przepięknych zapachów. Nie potrzeba go dużo, aby go poczuć i się zrelaksować. Kosmetyk fajnie nawilża, koi i nie podrażnia. Skład jest o dziwo wzorowy. Mamy olej ze słodkich migdałów oraz ekstrakty z czarnej jagody, kokosa, truskawki, jeżyny oraz malin. Nie doszukałam się z banana i acai, więc zapach jest stworzony sztucznie, co nie wpływa na ocenę. Mogłoby być również większe opakowanie. Gdy będzie w promocji to na pewno sięgnę po niego ponownie.
    • działanie
    • skład
    • małe opakowanie
    • trochę sztucznie stworzony zapach

Zobacz także inne Żele pod prysznic