Mleczka do demakijażu

Dr Skin Clinic Żelowy olejek `Oczyszczanie`

d_t_b
    22 lutego 2024 o 11:23
    Świetny produkt!
    Kupiłam przypadkiem i szczerze powiedziawszy miło się zaskoczyłam. Wygodne opakowanie. Butelka z fajnym dozownikiem, który wyciska zawartość na zewnątrz. Pompka dobrze podaje, pod koniec czuć opór i ... olejek nagle się kończy. I to jest jedyny minus, bo nie wiem wcześniej kiedy to nastąpi, bo nie widać zawartości. Cała reszta na plus. Dobrze domywa pozostałości po makijażu. Świetnie zmywa trud dnia codziennego. Pozostawia skórę miękką i gładką. Konsystencja jest niecodzienna, wyciskasz na dłoń "pasek" żelu, który po kontakcie z wodą zaczyna przybierać postać lekkiej emulsji. Olejek ma delikatny zapach. Nie drażni nosa.
    Wady:
    • nie widać kiedy się skończy
  • 10 lutego 2024 o 7:32
    Do żelowego olejku do demakijażu Dr Skin Clinic podchodziłam z wielką ciekawością. Rzadko sięgam po olejki, preferuję raczej masełka do demakijażu i płyny micelarne, jednak ta innowacyjna formuła skusiła mnie na tyle,że postanowiłam go wypróbować. Jestem miło zaskoczona, bo kosmetyk jest lekki, praktycznie całkowicie się zmywa i bardzo dobrze zmywa makijaż, jednak ma pewną wadę. OPAKOWANIE Opis jest bardzo dokładny, on właśnie mnie przekonał do spróbowania. Olejek zamknięty jest w sporej wielkości butelce z pompką. Na butelce mamy grafikę z pastelowymi kółeczkami, prezentuje się ładnie i prosto. Pompka to bardzo wygodne i praktyczne rozwiązanie zapewniające higienę a przy tym komfort używania, działa bez zarzutu od początku użytkowania. OLEJEK Przy pierwszym użyciu produkt zaskoczył mnie swoją konsystencją. Ma postać bezbarwnego żelu, który po kontakcie z wilgotną skórą zmienia się w mleczną emulsję o olejkowym wykończeniu. Pierwszyraz mam do czynienia z tak przyjemną formułą. Przy dokładnie wykonanym masażu świetnie radzi sobie z demakijażem - usuwa podkład, tusz, cienie i inne kosmetyki. Łatwo zmyć go wodą, choć pozostawia na skórze lekko tłustą warstwę, przez co konieczne jest zmycie go żelem do mycia twarzy, u mnie następuje to zawsze, bo preferuję dwuetapowe oczyszcznie. Przy demakijażu oczu jest na tyle delikatny, że nie powoduje dyskomfortu ani widzenia przez mgłę. Producent zaleca stosowanie go rano i wieczorem, jednak w porannej pielęgnacji nie stosuję go ze względu na ta tłustą warstwę jaką poozstawia. Olejek pozostawia skórę gładką i miękką w dotyku. Nie powoduje zapychania. Używam zazwyczaj 2-3 pompki, aby usunąć cały makijaż lub oczyścić twarz. Uważam, że produkt jest wydajny, przy codziennym stosowaniu zużycie jest małe a kosmetyk wystarcza na dłuższy czas. PLUSY + dokładnie usuwa makijaż + nie zapycha + pozostawia skórę miękką w dotyku + ma praktyczne opakowanie + jest wydajny MINUSY Pozostawia lekko tłustą wastwę, którą trzeba zmyć innym produktem
  • 1 maja 2022 o 15:56
    Bardzo ciekawy produkt!
    Żelowy olejek do demakijażu i oczyszczania od Dr Skin to chyba jedyny na rynku produkt w takiej formie. Kosmetyk jest zamknięty w wygodnej butelce z pompką, która łatwo dozować odpowiednią ilość produktu. Na ręce ma konsystencje żelu, ale po kontakcie z wodą zmienia się w lekkie mleczko. Można to go używać na mokro już pod postacią mleczka bądź na sucho - rozgrzać w rękach a następnie rozprwadzać na skórze jak olejek, a potem zmyć. Osobiście wolę na sucho, olejek dobrze domywa makijaż i oczyszcza - ja używam jako pierwszy etap oczyszczania dwuetapowego. Mam skórę wrażliwą i ten olejek nie powoduje u mnie żadnych podrażnień. Nie szczypie w oczy co jest bardzo na plus. Jest mega wydajny. Jestem nim zachwycona. Formuła jest dość niezwykła, ale skuteczna.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • możliwość stosowania na mokro lub na sucho
    • ładnie domywa i oczyszcza
  • 3 kwietnia 2022 o 17:18
    Nie sprawdził mi się
    Na początku byłam z niego zadowolona, ale z czasem zauważyłam, że nie oczyszcza dokładnie twarzy. To chyba jedyny produkt na rynku o takiej formie. Gęsty żel, który po wmasowaniu w skórę zmienia się w olejek. Pachnie typowo dla produktów tej marki. Niestety aby zmyć nim makijaż trzeba zużyć ogromną ilość. Śmiem twierdzić, że się do tego po prostu nie nadaje. Twarz po umyciu jest niedoczyszczona. Mam więc wątpliwości, czy jest w stanie oczyścić twarz z kremu SPF. W dodatku moja twarz po użyciu go bywała zaczerwieniona, piekł również w oczy. Końcówka produktu jest ciężka do wydobycia.
    PAUNI
    18 marca 2022 o 16:50
    Mega wow:)
    Produkt mieści się w dużej butelce z wyciskanym aplikatorem. Butelka ma pastelowe kolory, bardzo przyjemnie się prezentuje. Formuła tego kosmetyku to gęsty, bezbarwny żel ale taki oliwkowy:) który po nałożeniu na skórę i ociepleniu bardzo łatwo się rozpuszcza i rozprowadza jak typowy olejek. Po kontakcie z wodą zmienia się w lekkie białe mleczko i łatwo zmywa. Ma delikatny, przyjemny zapach i słodkawy smak:) Jest niezwykle przyjemny w użyciu. Zapewnia takie treściwe uczucie pielęgnacji skóry twarzy i pozostawia ją oczyszczoną, miękką, nawilżoną i zregenerowaną. Dobrze wykonuje demakijaż, ja używam go wraz ze szczoteczką soniczną.