Kremy i mleczka do włosów

OnlyBio Hair in Balance Kids, Mgiełka dla dzieci ułatwiająca rozczesywanie włosów

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 kwietnia 2025 o 20:53
    Działanie na plus niestety zapach duży minus
    Kupiłam tą mgiełkę dla córki, która ma lekko kręcone włosy i po myciu zawsze był problem z ich rozczesaniem. Skusiły mnie pozytywne opinie i faktycznie co do działania tej mgiełki nie mam żadnych zastrzeżeń ale jej zapach jest dla mnie strasznie drażniący i taki chemiczny. Bardzo lubię kosmetyki z tej firmy ale ta mgiełka to zdecydowanie nie jest produkt dla mnie.
    Zalety:
    • Działanie
    M0lli3
    7 kwietnia 2025 o 20:35
    Nie dla mnie
    Stosowałam ten produkt jako podkład pod olejowanie. Psikałam obficie. Działanie było w porządku, nawilżał włosy. Zapach był tak mocny, nieprzyjemny, odrzucający, że nie chciałam mieć na sobie tego zapachu w ciągu dnia. Podczas olejowania też drażnił mnie ten zapach ale nie chciałam marnować kosmetyku. Opakowanie super, faktycznie mgiełka. Nic się nie zacinało, psikało jak marzenie. Dozowany małą ilością na włosy, tylko aby rozczesać, sklejał włosy i dawał nieświeży efekt. Ale to nic bo i tak później dawałam więcej produktu, olej, i wiązałam włosy. Nie kupię ponownie ze względu na zapach, a szkoda bo do olejowania był okej.
    Zalety:
    • Opakowanie/dozownik
    • Nawilża włosy
  • 2 kwietnia 2025 o 9:48
    Zależy od włosów
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kupiłam produkt z ciekawości. Widziałam dużo dobrych opinii na temat tego kosmetyku, a że był akurat na promocji, to skorzystałam i zakupiłam. Moje włosy są dość gęste i rozjaśniane, więc wydawało mi się, że jest to idealne zabezpieczenie przed czesaniem na mokro. Pierwsze wrażenie, to zapach. Połączenie ananasa z kokosem przywróciło mi wspomnienie z lata. Ładny, przyjemny, nie za mocny. Aplikacja - należy psiknąć przed czesaniem. Jako, że jest to mgiełka typowo dla dzieci, nie na wszystkie włosy zadziała. No i właśnie. Na gęste włosy trzeba nałożyć więcej produktu, przez co zużywa się więcej, a czasem więcej nie znaczy lepiej. Miałam wrażenie, że ta mgiełka w niewielkim stopniu na mnie działa, a co gorsza po wysuszeniu miałam puch i ciężko było mi je doprowadzić do porządku. Raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • Puszy włosy
    • Na gęste włosy trzeba nałożyć w większych ilościach
  • 31 marca 2025 o 13:32
    Łagodna mgiełka, która naprawdę działa
    Używam mgiełki dla dzieci od Only Bio od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Włosy moich dzieci często się plączą, zwłaszcza po nocy ciężko je rozczesać. Dzięki temu produktowi rozczesywanie stało się o wiele łatwiejsze i mniej bolesne. Wystarczy kilka psiknięć i szczotka sunie gładko po włosach. Aplikacja jest wygodna, atomizer dobrze rozpyla produkt. Mgiełka ma piękny zapach, który bardzo się moim dzieciom podoba. Po użyciu włosy są wygładzone, nie odstają na wszystkie strony więc uczesana fryzura wygląda dużo lepiej. Używam mgiełki codziennie, głównie dla starszej córki, ale czasem też dla młodszej i zostało nam jeszcze pół opakowania, także produkt jest w miarę wydajny.
    Zalety:
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Piękny zapach
    • Wygładzenie włosów
    • Wygodne opakowanie
  • 26 stycznia 2025 o 13:41
    Ułatwia rozczesywanie, nie obciąża, ale...
    Kupiłam ją dla mojej dwuletniej córki, której włoski są falowane i lubią się plątać - każde mycie kończyło się bowiem płaczem i niechęcią do czesania, dlatego postanowiłam działać i wybrałam mgiełkę OnlyBio. Czy był to dobry zakup? Myślę, że tak, ponieważ dzięki niej moje dziecko polubiło czesanie i teraz sama przynosi mi i szczotkę, i tę mgiełkę, z uśmiechem i radością z tworzenia fryzury ;). Ja osobiście mam tylko jedno zastrzeżenie, ale o tym za moment. Produkt otrzymujemy w naprawdę fajnym opakowaniu - zgrabnej buteleczce z porządnym atomizerem, rozpylającym prawdziwą mgiełkę. W składzie znajdziemy m.in. olej kokosowy i proteiny pszenicy, które działają odżywczo, regenerująco i zmiękczająco. Mgiełkę stosuję albo tuż po myciu, na wilgotne włosy, albo na suche, gdy chcę ujarzmić trochę niesforne kosmyki. Produkt zdecydowanie spełnia swoje zadanie - umożliwia szybkie i łatwe rozczesanie włosów, bez wyrywania czy szarpania - dziecko nie płacze i jest zadowolone, włosy są rozczesane, a na dodatek pięknie błyszczą i są bardziej zdyscyplinowane. Nie zauważyłam, by mgiełka obciążała włosy córeczki - to również zaleta. Wydajność i cena jak najbardziej na plus - zwłaszcza w przypadku kosmetyków dla najmłodszych. Wady? Może nie jest to stricte minus, ale nie przypadł mi do gustu zapach, a raczej jego intensywność - jest on przyjemny (pina colada), jednak w moim odczuciu zupełnie zbędny, tym bardziej, że mgiełka dedykowana jest dzieciom po 12 miesiącu życia - nie uważam, by takim maluchom były potrzebne aż tak intensywne wonie, tym bardziej, że zapach jest trwały i utrzymuje się długo na włosach. Ale to tylko moje zdanie i osobiste preferencje ;). Ogólnie rzecz biorąc - jestem zadowolona i cieszę się, że kupiłam ten produkt - znacznie ułatwił mi życie i pielęgnację włosów córki, teraz wreszcie mycie i czesanie nie jest okupione łzami, włoski są miękkie i błyszczące, a wrażliwa skóra nie jest w żaden sposób podrażniona. Kupię ponownie, mimo zarzutu do zapachu - bo mgiełka jest po prostu bardzo dobra i spełnia swoje zadanie jak należy ♥️