Podkłady

Bell Vege, Tint Make Up Wegański podkład dopasowujący się.

Ganette
    31 marca 2023 o 23:13
    Tylko dla skóry bez niedoskonałości...
    Kupiłam kiedyś w biedronce, ostatnio znalazłam w swoich zapasach kosmetycznych i do niego wróciłam, bo szczerze nie pamiętałam jak się sprawdzał. A więc... Opakowanie to tubka z dziobkiem, co jest bardzo wygodne, szata graficzna żółta, dość minimalistyczna. Na opakowaniu znajdują się wszystkie potrzebne nam informacje. Oraz najważniejsza, że produkt zmienia kolor podczas aplikacji. Jest to bardzo ciekawy produkt, dość gęsty, ale na tyle kremowy, że bez problemu się rozprowadza. Po wycisnieciu z opakowania jest biały, zupełnie jak krem i tak też się zachowuje przy nakladaniu na twarz, gładko się rozsmarowuje i już podczas nakładania produktu możemy zauważyć jak zmienia kolor. Nie zostawia smug ani plam, nakłada się równo i pozostawia uczucie nawilzonej skóry jak po użyciu kremu. Mnie bardzo odpowiada ten efekt, skóra jest rozswietlona. Ma bardzo delikatne krycie, więc żadne przebarwienia ani niedoskonałości nie zostaną zakryte, jeśli natomiast mamy skórę w bardzo dobrym stanie pięknie ją ujednolica i odświeża. Ja bardzo lubię działa nie tego produktu, nie lubię mocnego krycia na codzień, wiec jak najbardziej jestem na tak.
  • 2 kwietnia 2022 o 17:22
    Tendencja do ścierania się/rolowania przekreśla niestety wszystko...
    Produkt jak na tint przystało ma naprawdę minimalne krycie. Dedykowany tylko osobom, które nie mają większych problemów skórnych. Jeżeli ktoś potrzebuje większego musi sięgnąć po klasyczny podkład, bo na pewno będzie zawiedziony. Tutaj mamy do czynienia z wegańskim, lekkim dopasowującym się podkładem, chociaż ta nazwa jest przesadzona. Dla mnie jest to po prostu nic innego jak krem koloryzujący i to o bardzo delikatnych właściwościach. Od razu zaznaczę, że miałam wiele kremów, które niestety ale spisywały się lepiej... Tint ma umiarkowanie gęstą, typowo kremową konsystencję. Dodatkowo fajnie, owocowo delikatnie pachnie. Jest koloru białego, ale podczas rozsmarowywania pigment się wytraca i produkt nabiera beżowego koloru. Dobrze się go rozsmarowuje i faktycznie dopasowuje się do koloru skóry. Dostępne są dwa odcienie, obydwa jasne. Ja mam akurat 01 Light i jest ok. W okresie zimowym pasował mi, ale na pewno na lato musiałabym mieć 02. Tint wyrównuje koloryt, ale też bardzo rozjaśnia cerę, rożswietla ją. Dodam, że delikatnie ją tez matowi (to zapewne za sprawą cynku w składzie). W pierwszej chwili wszystko wskazywało na to, że będzie dobrze. Niestety trochę się na tym produkcie zawiodłam. Tak jak wspomniałam wyżej - nie tuszuje niedoskonałości i niestety też ani trochę nie maskuje porów. Nie sprawia, że skóra wygląda gładko. W okolicach nosa jestem zmuszona użyć specjalnej bazy, żeby efekt był zadowalający. Chociaż wolałabym żeby ten produkt robił trochę więcej.. Z bliska przy skórze, nie prezentuje się zbyt ciekawie. Nie wygładza skóry tak jakbym chciała. Dodatkowo ma tendencje do ścierania się, podczas dotyku roluje się i jest efekt jak przy ścieraniu gumka do mazania... powstają takie nieestetyczne małe rurolniki.. No i robią się na twarzy plamki , tam gdzie produkt znika... Ehhh... Cena nie jest wysoka, więc można wypróbować, ale z drugiej strony pojemność tez malutka, więc nie jest wydajny. Plus za fakt, że tint posiada właściwości pielęgnujące skórę, lekko ja nawilżające. Nie zapycha i nie wpływa negatywnie na jej stan. U mnie nie wywołał żadnych niepożądanych reakcji. Szkoda, że jednak ma więcej wad niż zalet.
    Zalety:
    • rozjaśnia, rozwietla cerę (szkoda tylko, że na tak krótko)
    • wyrównuje koloryt
    • matowi skórę
    • dopasowuje się
    • przyjemna aplikacja
    • własciwości pielęgnujące
    Wady:
    • tendencja do scierania się, rolowania
    • nie tuszuje porów
    • w ogólnie nie tuszuje niedkoskonalości
    • kiepska trwalość
    • malutka pojemność
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Vea
    5 marca 2022 o 11:42
    ŚWIETNY
    Najlepszy, jaki kiedykolwiek miałam. Odpowiedniki z innych firm dostępnych w Rossmannie chowają się do tego. Jest to moje odkrycie roku.Tyle mogę powiedzieć. Krycie jest odpowiednie, nie jest to jednak mocne krycie, ale ja takiego nie potrzebuję, więc dla mnie jest on rewelacyjny.
    Zalety:
    • Rewelacyjny, naturalny efekt
    Wady:
    • Mała pojemność
  • 22 listopada 2021 o 12:03
    Dla skóry idealnej
    Bardzo naturalny efekt krycia, można powiedzieć, że znikomy. Produkt jest przeznaczony dla osób bez niedoskonałości, który lekko poprawia koloryt i wygląda się na bardziej wypoczętą. Niestety u mnie się to nie sprawdza i potrzebuje dziennego lepszego krycia ( średniego).
  • 21 listopada 2021 o 21:07
    Produkt dla idealnej cery.
    Jestem posiadaczką bardzo bladej karnacji i zwykle produkty dopasowujące się do koloru skóry robiły mi z twarzy pomarańczę... Nie mam też idealniej cery ale postanowiłam przetestować ten produkt jako coś pod punktowy korektor. Czasem lubię taki lekki makijaż... Produkt prześlicznie pachnie co bardzo mi podpasowało. Jest totalnie biały ale zmienia kolor gdy rozprowadzam go dłonią, nakładany gąbką nie robi nic, a ponadto wchłania się w beautyblendera w mgnieniu oka. Krycie ma znikome ale jako baza pod korektor bardzo mi podpasował. Jest trwały i po przypudrowaniu mogę go nosić od rana do wieczora, a jestem posiadaczką cery mieszanej (tłusty nos i reszta normalna). Jest to bardzo specyficzny produkt i myślę, że nie każdemu może podpasować. Osobiście całkiem go polubiłam jednak chyba nie na tyle aby kupić go na zapas.
    Zalety:
    • bardzo ładnie wtapia się w skórę
    Wady:
    • bardzo słabe krycie, mógłby trochę lepiej kryć