Podkłady

Christian Laurent Beauty Creator, Lekki wygładzająco-nawilżający podkład-serum SPF 25

Nasi użytkownicy zostawili 103 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 stycznia 2025 o 18:08
    Nie jest to produkt zły absolutnie nie,ale potrafi kaprysić
    Makijaż wykonuję każdego poranka, zarówno do pracy jak i w czasie dnia wolnego, wtedy lubię wyjść z swojej strefy komfortu:) i przetestować inaczej zrobiony makijaż jak i inny podkład. Na ten podkład-serum czaiłam się od dłuższego czasu a jak zobaczyłam testy na Wizażu tym bardziej zależało mi na testowaniu, koniec końców gdy nie było mnie na liście laureatek pomaszerowałam do Rossmanna . Mam typ urody ciepły, cera dojrzała, pasują do mnie odcienie z żółtym pigmentem, mój polski faworyt to Eveline Better Than Perfect, a z wysokiej półki bardzo lubię YSL All Hours Luminous Matte, lubię też podkład Skin Adapt od marki Christian Laurent i on bardziej mi się sprawdza niż recenzowany. Używane przeze mnie odcienie podkładów to: *Bell Aqua Jelly w odcieniu Creamy Natural *Bourjois HM nr 53 *Revlon CS nr 180 *Shiseido UV Protective Medium Ivory *Bell Mat & Cover w odcieniu Nude *Bell Lift Comlex nr 03 Vanilla który musiałam mieszać z białym mikserem *L`Oreal Paris, Infaillible, 24H Matte Cover Foundation w odcieniu 115 *Bell, Hypoallergenic Mat&Cover Make-Up w odcieniu Nude nr 1 *Eveline Selfie Time Vanilla nr 3 *Eveline Better Than Perfect Light Vanilla nr 2 *Eveline Liquid Control Mattifying Drops Baby w odcieniu Light Beige nr 010 i Light Vanilla nr 015 *Christian Laurent Skin Adapt w odcieniu nr 02 Vanilla Opakowanie to miękka tubka w odcieniach beżu z złotymi wstawkami, pojemność 30 ml, w sztucznym świetle najbardziej pasował mi kolor nr 200 Vanilla Beige ,jak się okazało jest dla mnie zbyt żółty ale mimo wszystko ładnie wygląda na skórze, także będę go oceniać jak zachowuje się na dojrzałej facjacie :D. Ma przyjemną konsystencję, nie smuży się ani nie roluje, nie pozostawia żadnych grudek, dobrze współpracuje z każdą pielęgnacja którą stosowałam i faktycznie jest lekki, wygładzający i nawilżający. W ciągu dnia nie zmienia koloru, nie włazi w linie mimiczne, jest bardzo komfortowy, nie ma uczucia ściągnięcia i przesuszenia. Jest lekko i świeżo, świetnym rozwiązaniem jest spf 25 bo nie bardzo lubię się z topornymi kremami które skracają trwałość makijażu i tu niestety jest to u mnie widoczne, bo mejkap szybciej u mnie znika, wyświeca się i wyciera w niektórych miejscach( noszę makijaż przeważnie 12-14 h). Wiem że nie jest to podkład zastygający, matujący itd bo producent bardzo trafnie go opisał cera jest promienna, gładka i pełna blasku, efekt jest naturalny kryjący i całkowicie się z tym zgadzam. Używam go teraz w sezonie jesienno-zimowym i wiem że na sezon letni na niego się nie skuszę właśnie z tego powodu.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta, cera jest świeża, promienna taka glow bez efektu tłustego oleju, nie tworzy plam i smug
    • kolor w ciągu dnia nie oksyduje, nie ciastkuje się, nie wchodzi w linie uśmiechu, ładnie wygląda na cerze dobiegającej do 50 tki, nie postarza i nie dodaje lat, cera nie wygląda na taką płaską i zmęczoną, nie tworzy efektu maski, nie podkreśla zmarszczek, nie zastyga na skorupę
    • lekka konsystencja, łatwa w używaniu, można nakładać za pomocą pędzla, gąbki czy palców
    • spf +25
    • opakowanie, miękkie, elastyczne, wygodne w transporcie
    • design
    • pojemność
    • przy codziennym stosowaniu nie przesusza ani nie przetłuszcza cery, nie zapycha, pozwala skórze oddychać, nie dusi jej, nie powoduje powstawania niedoskonałości
    • dobrze współpracuje z każdą pielęgnacją którą stosowałam
    Wady:
    • zbyt krótka trwałość
    • za mała ilość kolorów do wyboru
  • 29 grudnia 2024 o 15:53
    Niestety nie dla mojej cery
    Bardzo lubię matującą bazę tej marki i uważam ją za świetnej jakości produkt drogeryjny dlatego też bardzo się ucieszyłam gdy dostałam ten podkład. Jako posiadaczka cery mieszanej nie sięgam zbyt często po podkłady o działaniu nawilżającym ale też gdy mam akurat na stanie puder który świetnie zmatowi moją cerę to wtedy też sięgam i po takie. Tutaj niestety nie do końca się dogadujemy nad czym ubolewam ponieważ produkt naprawdę ma potencjał ale myślę, że jednak cery suche czy normalne były by z niego bardziej zadowolone. Do opakowania nie mam żadnych zastrzeżeń. To miła dla oka tubka o ładnej szacie graficznej. Podkład jest też zabezpieczony kawałkiem folii co daję nam pewność, że sięgamy po produkt świeży. Tubka jest też miękka i pod koniec używania możemy ją bez problemu rozciąć by wydobyć całość. Posiadam odcień nr 15-Natural Beige. Faktycznie jest to odcień beżu leciutko ciepły i to mi ratuje sytuację ponieważ mam karnację jasną ale nie bladą i takie klasyczne jasne chłodne beże niestety nie są dla mnie bo źle w nich wyglądam. Tutaj jest ok teraz na zimę- na lato jednak potrzebowałabym ciemniejszego odcienia. Podkład ma kremową konsystencję i nie wyczuwam w nim żadnego zapachu. Aplikuje się go bez żadnych problemów czy to pędzlem czy opuszkami palców- gąbek nie używam bo ich po prostu nie lubię. Nie ma problemu z tym by rozprowadzić go po twarzy. Rozkłada się równą warstwą bez żadnego rolowania ani grudkowania. Krycie można zbudować ale takie delikatne- w sumie mi się ten produkt bardziej kojarzy z jakimś tintem do twarzy niż z klasycznym podkładem. Wykończenie ma bardzo ładne- takie świeże i delikatnie świetliste. Bardzo ładnie wyrównuje koloryt skóry i sprawia, że cera wygląda na taką świeżą i leciutko rozpromienioną. Po zapudrowaniu to jest w ogóle szał bo wtedy dopiero wygląda idealnie gładko i cudnie zmiękcza rysy. Co więc poszło nie tak ? Ano to, że to jego nawilżenie to jednak nie do końca się u mnie sprawdza. Po około 5h moja cera zaczyna się dość mocno wyświecać w strefie T i chciał nie chciał muszę ratować się pudrem. A takie poprawki nie wpływają na niego dobrze- zaczyna się wtedy lekko rolować, grudkować i osadzać w porach co sprawia, że ten makijaż mi wygląda na taki ''znoszony'' a ja nie czuje się z tym ani pewnie ani komfortowo i mam ochotę ten podkład jak najszybciej zmyć. Plus mogę dać za to, że dogaduje się z korektorami pod oczy i produktami do konturowania, bo nie robi się nam wyblakłe ani rozmyte, oraz za to, że łatwo go zmyć a on sam nie zapycha porów. Niestety nie dołączę do grona zadowolonych z niego użytkowniczek- bo jest super ale tylko do pierwszych poprawek pudrem. Także gdybym miała go komuś polecić to tylko- do cer suchych i normalnych.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • bardzo ładny odcień 15
    • daje lekko promienne wykończenie
    • wygładza
    • zmiękcza rysy
    • fajnie wyrównuje koloryt
    • nie zapycha
    Wady:
    • dość szybko wyświeca mi strefę T
    • dużo traci z trwałości po poprawkach pudrem sypkim
  • 25 listopada 2024 o 15:36
    Świetny
    Podkład mega mnie zachwycił swoim pigmentem i trwałością w ciągu dnia . Po użyciu podkładu moja twarz jest nieskazitelnie gładka i nawilżona. Podkład Idealnie wtapia się w moją skórę ,jego wykończenie jest rozświetlające uwielbiam ten efekt ???? , fajnie wyrównuje koloryt skóry ,dobrze współgra z bronzerem i innymi kosmetykami nie podkreśla suchych skórek ani ,też nie robi efektu maski na twarzy jego konsystencja jest dość gęsta fajnie się z nim pracuje ,nie robi smug .
    • Konsystencja
  • 7 września 2024 o 2:38
    Miłe zaskoczenie
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lekki, wygładzająco-nawilżający podkład-serum spf25, firmy Christian Laurent z serii Beauty Creator, bardzo mnie zaskoczył. Głóną tego przyczyną były nie do końca spełnione obietnice producenta. Produkt miał być nawilżający i zapewniać blask. Jeśli chodzi o nawilżenie, to owszem, czułam je po nałożeniu produktu. Ale na moje szczęście, nie było tego blasku, o którym była mowa. Mam skórę mieszaną, w kierunku tłustej i nie lubię tych świetlistych podkładów i kremów bb, cc itd. Dlatego gdy po nałożeniu pierwszej warstwy, tego serum-podkładu, okazało się, że jest on w wykończeniu lekko satynowy, bardzo mnie to ucieszyło. Ma on krycie średnie, z możliwością dobudowania. Ten fakt też mi bardzo podpasował, gdyż nie lubię pełnego krycia. Bardzo ładnie układa się na twarzy. Ogólnie cały makijaż, na tym podkładzie wygląda naprawdę pięknie. Podkład ten podany jest w standardowej tubce. Wygodnie się go dozuje. Tubka ma ładny, nudziakowy kolor. Czarna czcionka i złotą grafika dodają atrakcyjności, w ogólnym odbiorze. Zapach tego kosmetyku jest raczej delikatny i chyba kwiatowy. Jaśniejszy kolor oddałam swojej córce i Ona również jest z niego zadowolona. Myślę, że obie kupimy ponownie ten produkt, gdy się skończy.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 3 września 2024 o 22:05
    Lekki podkład, który przy widocznych bliznach nie zakryje ich
    Od kilku tygodni testuję lekki wygładzająco-nawilżający podkład-serum z SPF 25 i mam mieszane uczucia przy mojej tłustej skórze z nieidealną strukturą. Zacznijmy od tego, że podkład rzeczywiście ma bardzo delikatne krycie. Jeśli masz nieskazitelną skórę i chcesz jedynie wyrównać jej koloryt, to będzie to produkt idealny, wręcz 10/10. Na mojej skórze ładnie wyrównuje koloryt i zmniejsza widoczność porów, co zdecydowanie jest na plus - ale przy trądziku nie obejdzie się bez korektora, bo nie jesteśmy w stanie tym podkładem uzyskać dużego krycia (producent nigdzie go nie obiecuje, więc to moja subiektywna opinia). Jednak, jeśli chodzi o nawilżenie, nie odczułam jakichś spektakularnych efektów. Produkt na pewno nie wysuszył mi skóry, co jest dla mnie ważne, a także nie zapycha porów ani nie powoduje żadnych uczuleń, więc jest bezpieczny dla cery. Podkład występuje w czterech kolorach – od jasnego, porcelanowego odcienia, aż po ciepły odcień opalenizny z oliwkowym tonem. Ja wybrałam odcień najbliższy mojej skórze i jestem zadowolona z efektu :) Co do SPF 25, mam pewne wątpliwości. Wiadomo, że dermatolodzy zalecają stosowanie ochrony przeciwsłonecznej metodą "dwóch palców" z SPF 50, więc zastanawiam się, czy taka ochrona w tym produkcie jest wystarczająca. Jednak jeśli ktoś nie ma czasu na oddzielne nakładanie SPF i podkładu, to może być to wygodne rozwiązanie, które ułatwia poranną rutynę. Podoba mi się lekka konsystencja podkładu i to, że łatwo się aplikuje prosto z tubki. Formuła jest pielęgnacyjna, co zawsze cenię, bo nigdy nie można mieć za dużo pielęgnacji w codziennej rutynie. Opakowanie jest bardzo eleganckie i stonowane – beżowa tubka z czarnymi napisami i złotymi akcentami. Na pierwszy rzut oka można ją pomylić z primerem. Podsumowując, po kilku tygodniach stosowania uważam, że jest to produkt idealny dla osób z nieskazitelną cerą, które cenią sobie delikatne krycie i wygodę aplikacji, choć w kwestii SPF wciąż pozostaję sceptyczna, choć nie skreślam go z mojej listy.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl