Płyny do kąpieli

Barwa Bebi Kids, Szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 `Malina`

Bebi Kids

• 11 lipca 2023 o 21:32
    Przecietny kosmetyk z niskiej półki
    Od razu zaznaczam, że ten kosmetyk to nie jest produkt dla dzieci, mimo że producent tak uważa. Posiada bardzo mocne substancje myjące które potrafią uczulić i wysuszyć skórę osoby dorosłej, a co dopiero dziecka. Producent powinien przestać reklamować ten produkt jako kosmetyk "z delikatną formułą" stworzony dla dziecka. Na szczęście wiem, że mi takie mocne kosmetyki nie szkodzą, dlatego kupiłam go jako "rypacz" do mocniejszego oczyszczania włosów - był w niskiej cenie i na dodatek uwielbiam zapach malin, więc postanowiłam spróbować. Butelka jest dosyć duża a szampon wydajny. Starcza na naprawdę długo. Zapach to najwieksza zaleta. Jest słodki i nie ma w sobie ani grama sztuczności. Dosyć długo trzyma się na włosach i skórze. Używałam kosmetyku zarówno jako żel pod prysznic oraz szampon i w obydwu przypadkach sprawdza się ok. Nie zauważyłam by moja skóra była przesuszona lub ściągnięta. Codziennie używam balsamów i nie mam specjalnie wrażliwej skóry skłonnej do przesuszeń, dlatego to też wiele zmienia. Jeśli macie suchą i wrażliwą skórę to podchodziłam bym do tego kosmetyku z ostrożnością tak patrząc na ten skład. Na włosach tez sprawdził się w porządku, gdyby nie to że powoduje efekt skrzypienia włosów, czego absolutnie nie znoszę i unikam. Nie podrażnił mojej skóry głowy ani nie zrobił niczego negatywnego. Po umyciu włosy były lekkie i delikatnie pachnące malinami. Moim zdaniem kosmetyk przeciętny, do zużycia ale nie kupiłabym ponownie. Dla dorosłej osoby tak, dla dziecka na pewno nie.
    Zalety:
    Wady:
    • nie powinien być reklamowany dla najmłodszych..
    • skład
  • 28 kwietnia 2023 o 14:05
    Bardzo słabo
    Od razu zaznaczam, że używałam tego kosmetyku tylko jako płynu do kąpieli. Nie miałam odwagi użyć go do umycia włosów. Kupiłam ten płyn przez to że miałam okazję go powąchać. W butelce pachniał obłędnie, mega soczystą malinką. A ja zapach malinek kocham. No niestety jak się okazało po wlaniu do wanny nawet dużej ilości tego płynu tego zapachu nie czuć kompletnie. Zero. Serio. Nie wytwarzało się też zbyt dużo piany, a nawet jak trochę jej powstało to i tak za sekundę znikła. Jednak najbardziej zdenerwował mnie fakt, że po każdej kąpieli moja skóra była masakrycznie przesuszona i ściągnięta. Czułam ból i miałam wrażenie, że za moment skóra mi pęknie. To jest produkt, który jest rekomendowany dla dzieci. Skoro z moją skórą robił coś tak złego to nie wiem co by się stało jakby wykąpało się w tym dziecko z delikatną skórą.
    Wady:
    • masakrycznie przesusza skórę
    • nie wytwarza piany
    • zapach piękny, ale tylko w butelce