Płukanki do włosów

NaturalME Płukanka do włosów `Mango`

• 25 listopada 2023 o 10:24
    Ma duży plus i duży minus
    Żeby łatwiej aplikowało mi się ten produkt, przelałam cześć do butelki z atomizerem, jednak używałam też wylewając z butelki prosto na włosy. Ten produkt ma duży plus, ale i tak samo duży minus. Plusem jest to, że nadaje włosom mega połysku. Któregoś razu, patrząc w lustro, zaczęłam się zastanawiać co ja mam takie jasne pasma, a to po prostu światło padało. Także tu efekt jest super. Ale jak wspomniałam, jest też minus. Poczułam i zauważyłam go, gdy przed suszeniem nie użyłam serum. Włosy były po tej płukankę sianowate i suche. Jak chciałam przejechać palcami między włosami, to czułam opór - włosy nie rozdzielały się. Końcówki wydawały się splątane i spuszone. Razem z serum było lepiej, bo serum wygładza, ale dalej było czuć, że z włosami było coś nie tak. Zapach ma jak ocet jabłkowy z domieszką mango.
    Zalety:
    • Super połysk
    Wady:
    • Włosy są suche
  • 31 października 2022 o 13:03
    wygładzenie włosów
    Uwielbiam płukanki do włosów! Dzięki temu dodatkowemu krokowi w pielęgnacji moje włosy są super gładkie! Ta płukanka świetnie domyka łuski włosów. Dzięki ekstraktowi z mango pięknie pachnie i zostawia ten zapach na włosach
  • 13 października 2022 o 15:24
    Piękny zapach Mango, który działaniem niestety nie dorównuje swojej ryżowej siostrze
    Produkty NaturalMe to kosmetyki mało rzucające się w oczy. Gdyby nie aplikacja Rossman, nie miałabym pojęcia, że takie istnieją. Powiem więcej - nawet z aplikacją miałam problem aby zlokalizować je na sklepowej półce. Ale wchodząc do drogerii wiedziałam po co idę, więc dla chcącego nic trudnego. Upolowałam płukankę w promocji, w cenie 15,99 zł/260 ml. Wiedzą, że tym razem nie popełnię tego błędu, co w przypadku płukanki ryżowej i od razu przeleje kosmetyk do pojemnika z atomizerem. Po otwarciu buteleczki od razu poczułam cudowny zapach Mango. Taki prawdziwy, nieprzerysowany. Idealnie! Kosmetyk ma dosyć wysoko w składzie glicerynę, więc należy uważać; lubi ona puszyć włosy. U mnie ten problem akurat nie występuje, więc bardzo się polubiliśmy. Choć… troszkę tęsknie do ryżowej siostry. Nie wiem, może to kwestia zapachu? Wolę zdecydowanie bardziej wytrawne zapachy, od tych owocowych. Bo działanie można powiedzieć, że mają zbliżone. Podsumowując Płukanka jest świetna, choć nie tak dobra jak ryżowa. Po wersji z ryżem miałam znacznie lepiej okiełznane swoje włosy. Nie mniej jednak, dzięki tym produktom mam ochotę odkryć całą gamę kosmetyków do włosów od NaturalMe. Przekonują mnie działaniem, ceną, zapachami… szkoda że są tak kiepsko widoczne na półkach.
    Zalety:
    • piękny, naturalny zapach mango
    • cena w promocji (regularna cena moim zdaniem ciut za wysoka)
    • działanie
    Wady:
    • wysoka cena regularna jak na produkt dosłownie na parę razy

Zobacz także inne Płukanki do włosów