Płukanki do włosów

Marion Kuracja octowa, Płukanka do włosów z octem jabłkowym

masia84
    2 października 2024 o 13:46
    Można wypróbować
    Płukanka ma dość dziwny zapach, ale nie jest on drażniący. Nie wiem czy to takie jabłko-jabłko, ale coś w ten deseń. Wiadomio ma wodnistą konsystencję, więc trzeba uważać przy dozowani. Ja przelałam do butelki z dziubkiem i jest to o wiele wygodniejsze. Nie nakładam na skalp, bo skóra mocno potem piekła. Używam jej jedynie od połowy po końcówki włosów. Czy pomaga odświeżyć włosy? Mnie nie, ale ładnie się potem błyszczą i "sypią". Nie ma WoW, ale zawodu również.
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie odświeża
    • Może uczulać
    • Opakowanie do zmiany
  • 25 lutego 2023 o 8:45
    Hmm...
    Nie wiem jakim cudem ta płukanka jest dużo gorsza od malinowej. Z tamtą też nie można przesadzać, ale gdy używam jej raz na jakiś czas, mam efekt wow na włosach. W tym przypadku tego nie ma. Wydajność na plus.
  • 2 lutego 2022 o 20:45
    Ciekawy produkt, który fajnie było wypróbować, jednak w mojej pielęgnacji nie jest on niezbędny i nie wiem czy do niego wrócę. Niestety rozczarował mnie zapach...:( A szkoda...
    Produkt znajduje się w plastikowej, białej butelce. Nie jest ona przeźroczysta, więc nie widzimy zużycia. Butelka ma dość mały dziubek, który ułatwia dozowanie produktu, dzięki czemu mamy kontrolę nad tym ile płukanki i gdzie wylewamy. Płukanka jak to płukanka jest wodnista, przeźroczysta. Należy nią polać włosy na ostatnim etapie płukania (na długości), wmasować płukankę i trzymać ją ok. 2 minuty, następnie dobrze spłukać. Ja nakładałam ją na delikatnie odsączone włosy i zmywałam wodą o temp. ok. 20°, ponieważ zawsze tak wykonuje ostatnie płukanie włosów (w ten sposób domykamy łuski włosów, więc wszystkie substancje z odżywek czy masek się w nich zatrzymują a włosy są bardziej błyszczące). Producent również radzi spłukiwać ją letnią wodą. Bardzo liczyłam na piękny zapach świeżych, zielonych jabłek. Niestety, że to płukanka octowa to ta woń przeważała a zapachu wcale nie był przyjemny w trakcie płukania. Jedynie już po spłukaniu na włosach zostawał delikatny zapach z jabłkową nutą. Co do efektów to owszem włosy były miękkie oraz lśniące, jednak mam na tyle zadbane włosy, że taki efekt mam zawsze po ich umyciu, więc raczej nie mogę stwierdzić, że to za sprawą samej płukanki. Na pewno warto ją wypróbować jeśli ma się problem z matowymi włosami. Płukanka możne nadać im blasku. Stosowałam ją co któreś mycie. Opakowanie starczyła na 5-6 użyć przy dłuższych włosach. Fajnie było móc ją wypróbować, jednak nie zrobiła na mnie wrażenia i nie wiem czy do niej kiedyś wrócę. Na pewno na plus jest to, że pomaga pozbyć się pozostałości kosmetyków z włosów (jeśli ufać etykiecie), dzięki czemu nic ich nie obciąża.
  • 1 czerwca 2021 o 14:26
    Piękny zapach jabłka, cudowne nabłyszczenie
    Produkt kupiłam z czystej ciekawości. Płukanki robię raczej domowo, piwne i właśnie octowe. Z miesiąc temu zabrakło mi kilku złotych do darmowego zamówienia na ezebrze, więc uznałam, że w sumie z chęcią zaopiekuję się tym produktem. Trudno ją gdzieś wyhaczyć. Widuję ją na ezebrze, stacjonarnie wcale, a szkoda, bo to już nienowy produkt, a naprawdę ciekawy. Do przetestowania skłania niska cena, która niestety idzie w parze z bardzo słabą wydajnością. Mam włosy do ramion, a płukanka starczyła może na 5 użyć. Przy dłuższych włosach może nawet na 1-2. Przydałaby się wersja 200 ml lub nawet 300. Opakowanie proste, poręczne z ładną szatą graficzną. Sam produkt przepięknie pachnie, chociaż obawiałam się, że będzie dawać octem na kilometr, tymczasem jest faktycznie świeżo i jabłkowo. Produkt faktycznie zdziałał cuda od pierwszego użycia. Ostatnio moje włosy zrobiły się trochę bardziej szorstkie i matowe, ale ta płukanka doskonale poradziła sobie z tymi problemami. Nie tylko odzyskały dawny blask, ale wręcz zaczęły błyszczeć. Świetnie działa na włosy farbowane, bo mam wrażenie, że nadaje kolorowi głębi i światła. Włosy są gładkie, przyjemne w dotyku. Może trochę na minus fakt, że jednak trochę plącze. Żadna inna recenzentka nie powtórzyła tej uwagi, więc może to tylko mój indywidualny problem. Nie wykluczam, że, jeśli będę zmagać się z problemem matowych włosów, kupię ponownie. Z chęcią zaopatrzyłabym się na stałe, gdyby pojawiło się opakowaniu o większej pojemności w jakiejś przyzwoitej cenie.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Proste, poręczne opakowanie, chociaż dozownik mógłby wyglądać trochę inaczej.
    • Cudowny, jabłkowy, świeży zapach.
    • Nabłyszcza.
    • Świetny do farbowanych włosów, wydobywa głębię z koloru.
    • Wygładza.
    Wady:
    • Słaba dostępność.
    • Tragiczna wydajność.
    • Trochę plącze włosy.
    Perciia
    6 maja 2020 o 18:19
    Świetna!
    Płukanka octowa to idealny sposób na domknięcie łusek włosa. Po takiej kuracji włosy są niesamowicie miękkie i lśniące. Efekt jest naprawdę widoczny od razu po wyschnięciu włosów! Jest tania, ale niestety mało wydajna. Szkoda, że nie robią jej w większych opakowaniach. Podczas aplikowania pięknie pachnie jabłuszkiem, niestety zapach ten nie utrzymuje się długo. Ale nie to jest najważniejsze, najważniejszy jest efekt końcowy, który powala. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • zapach super, ale bardzo krótkotrwały ;)
    • efekt wygładzenia
    • efekt lśniących włosów
    • miękkie, sypkie włosy po wyschnięciu
    Wady:
    • zbyt małe opakowanie (mając dłuższe włosy nie starcza na długo)
    • dostępność (może dlatego, że produkt jest dość nowy)