Zajarana pianką ziaji o zapachu mlecznej czekolady i orzechów, nie czekałam długo i ruszyłam po tą powyższą o wariancie słonego karmelu. Uważam, że jest bardzo przyzwoita, choć wariantu z mleczną czekoladą nie pobiła.
Pianka zapakowana w nieprzeźroczystą, białą butelkę o pojemności 250ml z pompką. Aplikator jest szerszy, przez co bardzo wygodnie radził sobie z dozowaniem pianki mój 4-latek. W przypadku tej pianki mam wrażenie, że jej formuła była nieco bardziej mokra, niż w tym wariancie z mleczną czekoladą. Choć nadal pianka była okej, to była bardziej ciapowata i 'mokra' nie wiem może to kwestia większej zawartości wody w produkcie. W kwestii wydajności starczyła nam na jakieś ponad 2 tygodnie stosowania, stosowaliśmy ją we 3, całą rodziną. Biorąc pod uwagę jej cenę, fakt wydajność nie powala, dlatego jest to przynajmniej u mnie taka pianka 'okazjonalna' niż produkt po który sięgałabym miesiąc w miesiąc. Bardzo byłam ciekawa jej zapachu, i cóż jest fajny ale moim zdaniem mało świąteczny i po prostu jakiś taki bez wyrazu. Zapach słonego karmelu to ja lubię i to bardzo a tutaj, jakoś oprócz tego, że zapach jest bardzo słodki i fakt przez chwilę przełamany jakoś inną nutą, to powala słodkością i na tym koniec. Mam wrażenie, że w tej wersji z mleczą czekoladą, naprawdę więcej się działo. Wiem, to tylko mydło ale jeśli już ma pachnieć świątecznie to niech się dzieje, a tutaj mamy tylko słodycz niczym szczególnym ani świątecznym się nie wyróżnia.
Pod względem oczyszczania, to nie mam jej nic do zarzucenia, bo robiła to okej. Wszelkie zabrudzenia codzienne a nawet i te kuchenne, jak dłonie po rybie, czy po gęstym cieście piernikowym domywała mi bez zarzutu. Duży plus za to, że nie wysuszała mi skóry dłoni, używając jej przez cały czas nie miałam poczucia, że skóra jest ściągnięta, czy potrzebuję częściej kremu do rąk. Mój synek również jej używał i jego łapki nie były suche ani szorstkie, a jest alergikiem więc to duży plus. Z racji na jej wydajność, nie próbowałam nawet używać jej do kąpieli czy mycia ciała, więc tutaj się nie wypowiem.
Podsumowując fajna, ale bez szału. Nie zdecydowałabym się na nią ponownie, zaspokoiłam ciekawość i to na tyle. Bardziej od tej powyższej polecam wersję o zapachu mlecznej czekolady, zapach dużo fajniejszy;)
Zalety:
- poręczne opakowanie z szerszym aplikatorem
- dobrze myła i oczyszczała dłonie
- nie wysuszała, nie podrażniała dłoni moich jak i dziecka
- uprzyjemnia codzienne mycie rąk
Wady:
- pod względem zapachu liczyłam na coś ciekawszego
- minusem jest wydajność