Spraye do włosów

Solfine Shapers Volume Spray Spray nadający objętość

linea80
    9 czerwca 2023 o 11:57
    Unosi włosy
    Spray przeznaczony jest do stylizacji włosów cienkich, ja natomiast jestem posiadaczką włosów gęstych i grubych oraz kręconych, które poprzez swoją ciężkość oraz kosmetyki do stylizacji loków sprawiają, że fryzura może stawać się oklapnięta. Spray doskonale poradził sobie z moimi włosami, stosowałam go zarówno na mokro jak i na sucho, aby ułożyć fryzurę w ciągu dnia. Spray nadaje włosom objętości i jednocześnie lekkości, dzięki czemu fryzura nabiera charakteru i wyrazistości. Zimą lubię nosić czapki, a latem zdarza mi się nosić kaszkiety lub kapelusze dlatego spray zabierałam ze sobą. Spryskuję włosy, opuszczam głowę w dół i układam dłońmi fryzurę. W moim przypadku spray sprawdza się doskonale. Ponadto włosy nie elektryzują się, co wcześniej wielokrotnie mi się zdarzało. Dodatkowo chciałabym pochwalić produkt za cudowny zapach.
  • 7 października 2022 o 8:40
    Fryzura trzyma objętość cały dzień,
    Już nie raz pisałam, że nie bardzo lubię nespłukiwanych produktów do włosów. Bo moje włosy są tłuste i szybko tracą objętość. Ten spray obiecuje przedłużyć świeżość i objętość fryzury. Z Volume Spray się polubiłyśmy. Spray dodaje objętości przy nasadach, nie skleja i nie przetłuszcza. Trochę ich usztywnia, ale bez przesady. Fryzura trzyma objętość cały dzień, i trochę zostaje na drugy dzień, co dla mnie jest długo. Dodaje blasku włosam i ma bardzo przyjemny zapach. Do tego aplikacja jest łatwa, bo spray ma opakowanie z wygodnym atomizerem.
  • 1 października 2022 o 12:24
    Nie, nie i jeszcze raz nie...
    Podobno może być używany jako odżywka b/s na umyte i wilgotne włosy lub do reanimacji fryzury na następny dzień, ma także zwiększać objętość :D Co ja na to? Niestety nie ma tak dobrze... Pryska dość dużymi kroplami, przez co znajduje się nie tylko na włosach u nasady ale i na skórze głowy. Po spryskaniu włosy momentalnie wyglądały na nieświeże bez względu na rodzaj stylizacji, były takie niefajne w dotyku, bardziej przyklapnięte niż zwykle... A więc z objętości nici. Z kolei używając go na długość nie zauważyłam w sumie nic szczególnego, a to że włosy ciut lepiej się rozczesują często jest spowodowane użyciem po prostu lepszej odżywki. Poza tym brak wzmocnienia połysku. Po użyciu nieraz swędziała mnie skóra głowy. Jestem zawiedziona, bo cena nie jest mała, spray u mnie ulizuje włosy, wyglądają nieświeżo, a na tym uniesieniu od nasady zależało mi najbardziej
    Wady:
    • obciąża włosy, wyglądają na nieświeże
    • brak efektów pozytywnych
    • wysoka cena
  • 5 lutego 2022 o 14:25
    przydatny na codzień
    Spray mieści się w małej czerwonej buteleczce, przez którą nie możemy kontrolować bieżącego zużycia sprayu. Ma on rozpylacz który działa poprawnie. Spray nie obciąża włosów, nie skleja ich. Można go stosować na suche i na mokre włosy, mokrym włosom ułatwia rozczesywanie. Spray psiknięty we włosy przed modelowaniem sprawia, że włosy są bardziej poddatne na modelowanie. Włosy nie elektryzują się, ani nie puszą. Wyglądają, ładnie, zdrowo, zostają lśniące. Producent obiecuje, że włosy mają zyskać objętości jednak ja takiego skutku nie zauważyłam. Produkt jest bardzo wydajny, używam go już drugi miesiąc i jeszcze mam go sporo.
    Zalety:
    • włosy nie elektryzują się
    • włosy łatwiej się rozczesują
    • ułatwia modelowanie włosów
    • włosy ładnie wyglądają są nabłyszczone
    • można go stosować na suche lub mokre włosy
    Wady:
    • nie dodaje objętości
  • 20 stycznia 2022 o 9:06
    Solfine spray
    Ten spray jest cudowny podczas modelowania unosi włosy u nasady, nie elektryzuje, pięknie pachnie można stosować na mokre i suche włosy dodaje blasku...
    Zalety:
    • Fajne opakowanie z pompka, unosi włosy u nasady, pięknie pachnie, stosowanie, na mokro i sucho. Przeciwdziała elektryzowaniu, można stosować do odświeżenia fryzury.
    Wady:
    • Pompka mogła by psikac mniejsze krople płynu..
    Otrzymałam do testów od marki/producenta