Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eau Thermale Avène Tolérance, Żel balsam oczyszczający

notino.pl
Avene Avene Tolerance żel-balsam oczyszczający 200 ml
Avène Tolerance
Avène Tolerance Mleczko do oczyszczania skóry 200 ml
e-ZikoApteka.pl
Avene Avene Tolerance żel-balsam oczyszczający 200 ml

• 20 maja 2024 o 19:14
    Niezwykle delikatny, ale nadal skuteczny
    Po małym zawodzie na początku, ostatecznie bardzo polubiłam ten produkt. Dziękuję za możliwość udziału w testach Klubowi Recenzentki. Dzięki temu odkryłam produkt, który prawdopodobnie nie trafiłby na moją półkę. Mam cerę wrażliwą, skłonną do podrażnień, w stronę naczyniowej. Kiedyś była tłusta, obecnie wyprowadziłam ją i jest typem normalnej. Bardzo lubię delikatne produkty do mycia twarzy. Ale nie wiedziałam, że aż tak delikatne. Myślałam, że będzie zbyt lekki w działaniu, ale już po tygodniu moja skóra odpowiedziała blaskiem. Nie miałam uczucia szczypania, a po myciu nie musiałam się bardzo spieszyć z nakładaniem jakiegoś kremu. Słusznie produkt jest nazwany lotionem, bo jego konsystencja nie jest podobna to tradycyjnych żeli. Jest mleczny, rzadki, bezwonny. Po nałożeniu na twarz dobrze łączy się z wodą, ale się nie pieni. Bardzo za to otula skórę. Dobrze się zmywa, nie zostawia uczucia ściągnięcia, ani nie szczypie w oczy. Używam go jako drugi krok w dwuetapowym myciu skóry, poprzedzając myciem olejkiem, aktualnie jest to Misha Black Head Off. Dobrze domywa resztki makijażu i olejku. W tradycyjnym myciu myślę, że dobrze by się sprawdził rano. Ja często używam wodoodpornych produktów oraz gęstych kremów przeciwsłonecznych, więc zemulgowanie ich olejkiem jest konieczne. Przy lżejszej pielęgnacji dziennej, lub przy skórze nastoletniej byłby strzałem w 10 nawet na oczyszczanie wieczorne jako produkt solo. Opakowanie to biała tuba z typowym korkiem z małą dziurką, która dobrze dozuje produkt. Wylewa się go wygodnie. Tuba jest trwała. Śmiało można go przewozić w podróży, nic się nie wylewa. Szata graficzna charakterystyczna dla całej marki. Minimalistyczna, stonowana w jasnych barwach. Bardzo mi to przypada do gustu. Podsumowując lotion to nowe odkrycie. Mogę go śmiało porównać do produktów myjących CeraVe, czy Cepathil. To jest coś z tej samej rodziny. Ten konkrety jest dodatkowo jes oparty prawie wyłącznie na produktach pochodzenia naturalnego. Polecam wrażliwcom!
    Raava
    14 maja 2024 o 11:14
    Przyjemność
    Jak w tytule - przyjemny produkt. Dobra konsystencja i praktycznie bezzapachowa. Tu jednak małe sprostowanie względem producenta z żelem ma mało wspólnego. Jest to raczej w przewadze drugi człon nazwy czyli balsam. Prosił mało się pieni praktycznie w ogóle. Niemniej w kontakcie ze skórą daje przyjemne wrażenia. Nieuczulający i nie podrażnia. Po zastosowaniu nie spina skóry. Z chęcią wprowadzę go na stałe do mojej pielęgnacyjnej rutyny jeśli tylko zmieni się opakowanie, o którym poniżej. Jedyny minus to niepraktyczne opakowanie. Butelka z dziobkiem i zatyczka nie sprawdziły się i mnie wole opcje pompki. W powyższym przypadku klapka z zatyczka szybo się wyrobiły i niestety nie spełniały swojej funkcji. Zwyczajnie odpadła
  • 7 maja 2024 o 22:31
    Delikatnie oczyszcza.
    Produkt delikatnie oczyszcza skórę, nie podrażnia. Opakowanie jest wydajne, lejąca konsystencja, zapach praktycznie niewyczuwalny. Używam go z wacikami. Polecam do porannego oczyszczania.
  • 6 maja 2024 o 8:01
    bez szału
    nie wiem czy ja nie rozumiem sensu użycia tego żelu bez wody ale mi totalnie nie przypadło to do gustu. Nie czuję oczyszczenia twarzy bez użycia wody. Pozostawia taki tłusty efekt.
    jaulia
    4 maja 2024 o 17:42
    Bardzo dobry
    Używam żel-balsam codziennie rano. Idealnie usuwa nocne zanieczyszczenia, odświeża skórę i przygotowuje ją pod makijaż. Nie wysusza, nawilża, rozjaśnia zaczerwienienia, sprawia, że skóra jest gładka i miła w dotyku.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Mydła, pasty i żele do mycia twarzy