Balsamy do ciała

Bosphaera Specjalistyczny mus do ciała wyszczuplająco-ujędrniający

Luqia
    12 września 2022 o 15:50
    Kawa czy herbata?
    Mus ten wygrałam w konkursie marki na Instagramie, co uczyniło mnie przeszczęśliwą <3. Czaiłam się na niego pewien czas, ale nie wiedziałam, czy warto wydać te 90 złotych. Teraz już wszystko jest jasne :). Jestem posiadaczką cellulitu, który najbardziej widoczny jest na pośladkach i udach. Niby się do niego przyzwyczaiłam, ale jednak lepiej, jakby go nie było :D. Wiem, że nie pozbędę się pomarańczowej skórki całkowicie, lecz zawsze można zmniejszyć jej widoczność. Dobrym produktem na takie ''problemy'' jest mus do ciała od Bosphaery. Przyznam się Wam szczerze, że nie używałam go regularnie. Nakładałam, jak mi się przypomniało. Ale mimo wszystko zaskoczył mnie swoim działaniem już po jednym użyciu. Zacznijmy więc od początku. Pod względem konsystencji jest to jakby połączenie klasycznego balsamu z musem. Należy przez to do gęstszych, lecz nie sprawia problemów przy rozprowadzaniu. Wchłania się powoli, więc warto chwilę zaczekać, zanim wskoczymy w ubrania. Ja go stosowałam najczęściej na noc, także miał czas, żeby w pełni zadziałać. A co takiego robił? Przede wszystkim odżywiał. Przesuszona skóra momentalnie odzyskiwała koloryt, stawała się bardziej elastyczna, wygładzona, miękka i rozświetlona. Naprawdę na drugi dzień wyglądała o wiele lepiej. Przy okazji czułam się, jakbym nakładała na ciało mazidło lokalnej znachorki, bo przestudiowałam skład. Mus wypełniono samymi dobrociami, a to, co najbardziej rzuciło mi się w oczy, to mniejsza ilość wody. W INCI znajduje się gdzieś po drodze za hydrolatami, olejami i ekstraktami. Natomiast na dwóch pierwszych miejscach jest hydrolat z werbeny cytrynowej oraz hydrolat z mięty pieprzowej. Znajdziemy tu też taki ciekawy składnik, jak ekstrakt z jednokomórkowej algi Tisochrysis lutea, która aktywuje proces spalania tłuszczu w podskórnej tkance tłuszczowej. Zresztą sami spójrzcie: Lippia Citriodora Leaf Water, Mentha Piperita Leaf Water, Coffea Arabica Seed Oil, Cetearyl Olivate, Propanediol, Tanacetum Vulgare Extract, Oryza Sativa Bran Oil, Sorbitan Olivate, Prunus Persica Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Aqua, Octyldodecanol, Panthenol, Glycerin, Cannabis Sativa Seed Oil, Rosa Moschata Oil, Carapa Guaianensis Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aniba Rosaeodora Wood Oil, Levulinic Acid, Allantoin, Benzoic Acid, Sodium Bicarbonate, Sorbic Acid, Astragalus Membranaceus Root Extract, Codonopsis Pilosula Extract, Plankton Extract, Tocopherol, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Linalool, Limonene, Geraniol. Zabrakłoby mi miejsca na opisanie tych wszystkich wspaniałości. Wierzę, że regularne stosowanie przyniosłoby bezkonkurencyjne efekty. Jak już jedno użycie tyle zmienia, to ja nie mam pytań :D. I pytań również nie powinniście mieć Wy. Po prostu warto zainwestować w naturalny i tak skoncentrowany kosmetyk. Zapach to według mnie połączenie kawy z earl grey'em. To nie jest sama kawa, czuć tutaj herbaciany niuans. A, jak możecie zauważyć w składzie powyżej, nie pochodzi on ze sztucznych substancji zapachowych, tylko z mieszanki wszystkich składników musu. Jest intensywny, wżera się nawet w ubrania i wypełnia aromatem całe pomieszczenie. Trzeba lubić takie nietuzinkowe zapachy. Ja lubię, więc Bosphaera trafiła w dziesiątkę. Opakowanie to szklany słoik z aluminiową zakrętką. Na jednym z dołączonych do recenzji zdjęć widać, że połowa napisów mi się starła, co jest jedynym minusem w całym tym produkcie :(. Ale pomijając ten fakt, to kolorystyką i generalnie estetyką trafia idealnie w mój gust. Uwielbiam opakowania tej marki, jestem w nich wręcz zauroczona. Pojemność to 200g.
    Zalety:
    • Przywraca przesuszonej skórze koloryt
    • Uelastycznia już po jednym użyciu
    • Wygładza, zmiękcza, rozświetla
    • Skoncentrowany skład, przepełniony naturalnymi dobrociami
    • Nietuzinkowy zapach z mieszanki składników
    • Nietypowa, lecz bardzo przyjemna konsystencja
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Coś musi się zmienić w etykiecie, żeby napisy tak łatwo się nie ścierały :(
  • 20 kwietnia 2022 o 13:52
    Elastyczna i gładka skóra
    Po pierwszym użyciu musu byłam już w nim zakochana. Bardzo ładnie się wchłania. Znam też masełka Bosphaery i muszę przyznać, że ten produkt jest czymś zupełnie innym. Cena jak na tę markę dość wysoka i dlatego początkowo nie mogłam się przekonać, ale kiedy się skusiłam, nie żałowałam. Jestem w połowie pierwszego opakowania i nie wykluczam zakupu kolejnego. Już widzę, że skóra jest bardziej elastyczna. Stosuję mus dwa razy dziennie. Nie zauważyłam zmniejszenia cellulitu, ale też nie miałam go za dużo (dopiero jak ścisnę skórę palcami, coś widać), ale widzę, że moje ciało jest bardziej jędrne a skóra gładka (może to TEN cellulit, bo jeśli tak, to faktycznie widzę róznicę). Lubię sam proces nakłądania musu, bo pachnie kawowo, bardzo fajnie dla mnie. Kosmetyk wart polecenia.
    Zalety:
    • super zapach i działanie
    Wady:
    • słoik jest szklany więc opakowanie dla niektórych może być niepraktyczne. Dla innych ta wada to będzie zaleta.
  • 20 kwietnia 2022 o 13:33
    Sunie po skórze i pięknie się wchłania
    Mus ślicznie pachnie. Bardzo nietypowo. Podoba mi się jego konsystencja. Wygląda trochę jak pistacjowe lody. Skóra jest po nim nawilżona, jędrna i sprężysta. Nie mam problemu cellulitu i rozstępów, ale sięgnęłam po mus dla tego nawilżenia. Pokochałam go na targach i miłość została do ostatniego użycia. Na pewno sięgnę po kolejny słoiczek.
    Zalety:
    • duży słoiczek i wydajny produkt. Piękny zapach i super skład.
  • 12 kwietnia 2022 o 9:46
    Jędrna skóra, mniej cellulitu
    Za sobą mam już dwa słoiczku tego musu. Stosowałam go regularnie i cierpliwie czekałam na efekty, chociaż te pierwsze, w postaci widocznego nawilżenia skóry, były widoczne po pierwszym użyciu. Przekroczyłam magiczną 30-kę i 60 kg, przez co dorobiłam się cellulitu. Mus zmotywował mnie do działania, do ruszenia się z kanapy, ponieważ wyraźnie zwiększał elastyczność i sprężystość mojej skóry. Cellulit także wydaje się obecnie mniejszy. Zwłaszcza, gdy założę krótkie spodenki i przejdę się przy lustrze w siłowni, widzę to wyraźnie. Skóra odmłodniała. W planach mam mocny trening i dalsze stosowanie musu. Myślę, że to dobry duet. Jeśli uda mi się również zmotywować do szczotkowania, zapowiada się idealne trio. Sam mus już działa. Ze wsparciem może być tylko lepiej.
    Zalety:
    • opakowanie szklane
    • zapach musu
    • lekka konsystencja
    • duża wydajność
    • wyraźne uczucie nawilżenia
    • zwiększenie elastyczności i jędrności skóry
    • zmniejszenie widoczności cellulitu
  • 12 kwietnia 2022 o 9:03
    Pomocnik formy na bikini
    Ten produkt pojawił się u mnie miesiąc temu, razem z postanowieniem o przygotowaniu sylwetki na bikini. Chociaż opis produktu wskazywał na super efekty, szczerze mówiąc nie wierzyłam w nie. Skład mnie po prostu zachęcił więc kupiłam. Tymczasem już po pierwszym użyciu skóra okazała się być niesamowicie nawilżona. Stosowałam masła tej marki i zaznaczam, że ten mus to zupełnie coś innego. Super szybko się wchłania i daje poczucie, jakby skóra się dosłownie napiła. Jest też bardziej elastyczna, sprężysta. Jednak to, co zauważyłam, gdy kończyłam produkt, naprawdę przerosło moje oczekiwania. Pupa i brzuch są wyraźnie bardziej sprężyste. Zaznaczam, że stosowałam mus wraz z treningami na siłowni, ale umówmy się - siłaczką nie jestem. Korzystam wyłącznie z bieżni. ;p Może nie schudłam 20 kg, ale ciało jest wyraźnie ładniejsze. Jakby mi odjęło 5 lat. Na pewno zakupię kolejny słoiczek.
    Zalety:
    • szklany słoik z odklejaną etykietą (recykling)
    • lekka formuła
    • super działanie (u mnie nawilżenie, ujędrnienie)
    Wady:
    • nie ma!