Serum do twarzy

NIOD Copper Amino Isolate Serum 3 1:1 Serum przeciwzmarszczkowe z tripeptydem miedziowym

• 24 lipca 2024 o 16:39
    I love you baby!
    Tytuł recenzji zgodny ze stanem faktycznym - kocham ten produkt i włączam go do stałej rutyny, ale od początku. Mam 39 lat, od 20. roku życia stosuję retinoidy oraz serum z witaminą C i mimo, że minęło tyle lat, to gdybym miała powiedzieć co naprawdę, realnie działa anti-aging, to powiedziałabym, że właśnie retinoidy i witamina C. Są to nieodłączne elementy mojej pielęgnacji od lat, ale nic nie zapobiegnie w 100% starzeniu, które zauważyłam, że tak od 36 roku życia przyspieszyło. Niestety, mimo stosowania filtrów, mimo stosowania retinoidów (w tym tretynoiny), witaminy C nadal będziemy się starzeć i warto to zaakceptować. W mojej rutynie brakowało mi czegoś, co dałoby realny efekt ujędrnienia i napięcia skóry. Oczywiście stosowałam kremy z peptydami, które pomagały, ale nigdy nie był to efekt wow i nagle youtuberka Pondi zaczęła rozpływać się nad peptydem miedziowym, a że 3/4 mojej pielęgnacji jest z jej polecenia, to postanowiłam to cudo przetestować. Serum na konsystencję niebieskiej wody, przypomina mi nieco sera z kwasem askorbinowym, ale bez żadnej tłustości, po prostu woda. Ciężko się aplikuje, bo przecieka przez palce, trzeba to robić szybko i sprawnie. Natomiast efekty są niesamowite. Po 3 tygodniach stosowania zauważyłam napięcie na twarzy, zmniejszenie bruzd nosowo-wargowych, to nie jest tak, że nagle obudziłam się wyglądając jak 20-latka, ale faktycznie jest to zauważalny, realny efekt. Skóra jest taka zdrowa i jędrna, naprawdę jędrna. Jestem zachwycona, bo tego efektu nie dała mi nawet tretynoina. Serum jest drogie, ale jest przy tym bardzo wydajne, również polecam kupno pompki, sama tego nie zrobiłam i zamierzam to zmienić wraz z kolejnym zamówieniem. Serum mnie nie podrażniło, stosuję codziennie albo na wieczór albo na rano, w zależności od tego czy stosuję w danym dniu witaminę C (nie stosuję jej codziennie). Zawsze po aplikacji czekam 30 minut z nałożeniem pielęgnacji. Peptyd miedziowy nie lubi chelatorów, większość kosmetyków chelatory ma, dlatego to czekanie z kolejnymi krokami plus nigdy nie łączę peptydu miedziowego z witaminą C, nawet tą stabilną. Tutaj dla chętnych moja rutyna tygodniowa: - poniedziałek rano: peptyd miedziowy, wieczór: retinoidy - wtorek rano: serum z witaminą C, wieczór: peptyd miedziowy i dbanie o bhl - środa rano: peptyd miedziowy, wieczór: retinoidy - czwartek rano: serum z witaminą C, wieczór: peptyd miedziowy, dbanie o bhl - piątek rano: peptyd miedziowy, wieczóre: retinoidy - sobota rano: serum z witaminą C, sobota wieczór peptyd miedziowy, dbanie o bhl - niedziela rano: serum z witaminą C, niedziela wieczór: peptyd miedziowy, retinoidy. Bardzo polecam ten produkt wszystkim cerom dojrzałym i nie, tańsze odpowiedniki na polskim rynku, to nie jest to samo. Mam serum z peptydem miedziowym Ava, stosowałam je przed NIOD i w ogóle nie ma najmniejszego porównania w działaniu. Dlatego nie oszczędzajcie i zamawiajcie NIOD, Wasza skóra Wam za to podziękuje.
  • 31 lipca 2022 o 16:02
    Najlepsze serum
    To serum ma same zalety. Mój numer 1 w pielęgnacji. Spełnia wszystkie obietnice producenta. Efekty są widoczne już po 1 użyciu. Wchłania się do matu. Nie gryzie się z innymi kosmetykami, można aplikować na nie filtry. Ma też działanie profilaktyczne- jest to swego rodzaju inwestycja w skórę na przyszłość. Opakowanie 15 ml jest lepsze niż 30 ml. Do opakowania 30 ml sugeruję dokupić pompkę na stronie producenta bo może się utlenić. Serum ma ładny niebieski kolor, który znika na skórze po kilku sekundach od aplikacji. Pipetka działa dobrze. Wart swojej ceny. W mojej opinii must-have pielęgnacji. Jedyny minus to baaardzo wodnista konsystencja. Serum jest jak woda, trzeba uważać z aplikacją. Nie polecam aplikować go na dłonie bo od razu przecieka przez palce i marnuje się.
    Zalety:
    • zapobiega powstawaniu zmarszczek
    • spłyca już istniejące zmarszczki
    • uelastycznia skórę
    • przyspiesza regenerację skóry
    • zmniejsza zaczerwienienia
    • nawilża skórę
    • nie gryzie się z filtrami
    • wchłania się do matu
    Wady:
    • bardzo wodniste, trzeba uważać przy aplikacji

Zobacz także inne Serum do twarzy