Toniki i hydrolaty

Swederm Face Toner Tonik do twarzy

• 9 maja 2024 o 2:28
    Pozytywne zaskoczenie
    Kupiłam ten kosmetyk na lotnisku, ponieważ zorientowałam się, że nie zabrałam ze sobą toniku z domu :) To moja pierwsza styczność z tą marką i mam nadzieję, że nie ostatnia. Kupiłam sobie wersję travel size, ze względu na podróż ;) Mam cerę, która dochodzi do siebie po naruszeniu bariery hydrolipidowej. Na ogromną pochwałę zasługuje opakowanie, ten atomizer jest świetny, bardzo delikatna mgiełka! Tonik jest delikatnie wyczuwalny na skórze, ale nie jest ciężki i daje uczucie odświeżenia oraz fajnie, delikatnie koi skórę. Ja w czasie jego używania nie korzystałam z żadnych innych nowych kosmetyków, więc gdyby coś się działo to od razu bym wiedziała jaki produkt zawinił. Przyznam, że produkt nie zrobił na mnie tak ogromnego wrażenia, na jakie liczyłam. Delikatnie odświeża skórę, koi ją i przede wszystkim nie pozostawia uczucia napięcia i ciężkości na skórze. Po prostu poprawny produkt :) Jeśli spotkam w jakiejś fajnej promocji to chętnie kupię, ale pełnowymiarowy produkt w regularnej cenie jest dla mnie zbyt drogi. Z tego co kojarzę to raczej nie widziałam go w żadnej drogerii, więc dostępność tych kosmetyków nie jest zbyt dobra, ale cieszę się, że go dorwałam i wypróbowałam :)
    Zalety:
    • świetny atomizer
    • delikatna mgiełka
    • nie zostawia napiętej i ociężałej skóry
    • delikatne właściwości kojące
    • jak dla mnie ma świetny zapach, ale fajnie by było gdyby był mniej intensywny
    Wady:
    • właściwie to brak :) zależy kto czego szuka
    W strefie wolnocłowej
  • 1 grudnia 2022 o 23:51
    Odświeżający tonik z wyraźną nutą lawendy i rumianku
    Tonik kupiłam na stronie producenta w promocji za około 50zł. Skusiłam się na zakup za namową mojej siostry, która stosuje kosmetyki tej marki od ponad 2 lat i zawsze mi je zachwalała, chciałam zobaczyć co jest w nich takiego wspaniałego. Na pewno nie są to kosmetyki najtańsze, ale też nie takie, które rujnują portfel, no i na pewno na uznanie zasługuje ich wydajność. Operuję liczbą mnogą, bo miałam przyjemność stosować też inne produkty na próbę + kupiłam sobie też zestawy miniaturek, aby móc podjąć odpowiedzialną decyzję czy inwestować w te kosmetyki większe pieniądze. Na początek może powiem jaką mam cerę. Jest przede wszystkim sucha i wrażliwa, skłonna do atopii, potrafiąca dość mocno reagować na zmienne warunki atmosferyczne, no nie mam z nią łatwo. Staram się więc stawiać na kosmetyki przede wszystkim delikatne w działaniu, z łagodnym składem. Taki jest tonik ze Swederm - oparty na składnikach pochodzenia naturalnego, niezwykle łagodnych, wręcz kojących. W składzie znajdziemy już na drugim miejscu w składzie ekstrakt z liści aloesu, który uwielbiam za działanie wyciszające podrażnienia i zaczerwienienia, nawilżające i wspomagające regenerację skóry. Dalej w składzie mamy odżywczy olej z kiełków pszenicy, kojący ekstrakt z lawendy, wyciąg ze skórki słodkiej pomarańczy, oliwek, ekstrakty z rumianku i nagietka lekarskiego. Skład jest prosty i bezpieczny dla mojej wrażliwej skóry. Jeśli chodzi o działanie to dobrze się u mnie sprawdził. Tonizuje skórę, przywraca jej odpowiednie pH oraz pomaga łagodzić podrażnienia, co moja sucha, wrażliwa cera bardzo docenia. Pamiętam jednak o tym, że to tonik, więc ma tonizować skórę i wspierać jej odbudowę, nie traktuję go jako leku w przypadku dolegliwości alergicznych. Gdy już mnie dopadają to sięgam po żel aloesowy i wodę termalną, bo te mają szansę jednak dłużej pobyć na skórze i są ukierunkowane typowo na jej wyciszanie. Toniku Swederm używam głównie po oczyszczaniu 2x dziennie w formie mgiełki bezpośrednio na skórę, nie używam wacika jak zaleca producent, bo maksymalnie ograniczam pocieranie. Kosmetyk ma także właściwości nawilżające i relaksujące. W jego zapachu dominują głównie lawenda i rumianek, które niesamowicie mnie odprężają i z wielką przyjemnością sięgałam po niego szczególnie wieczorem, kiedy chciałam zapomnieć o problemach minionego dnia i najzwyczajniej odpocząć. Cóż mogę więcej powiedzieć? Godny polecenia produkt z delikatny działaniem, które docenią cery suche i wrażliwe. Jest bardzo wydajny, bo takie opakowanie 200ml stosowane w odpowiedniej ilości myślę, że wystarczy nawet na 3 miesiące. Ja niestety (lub stety:)) miałam tendencję do używania go w większej ilości, nawet 8-10 psiknięć, podczas gdy wystarczające potrafiły być 4-5. Atomizer podaje dość sporą ilość produktu, ale nie jest jak fontanna, więc nie będę się go czepiać. No i wiadomo, jak to mgiełka - potrzebuje chwili na odparowanie i po tym nie mam problemu ściągniętej skóry. Plusów ma sporo, minusów nie dostrzegam, więc mojej ocenie to całkiem dobrze wydajne 50zł. Nie żałuję zakupu i polecam, choć pewnie częściej ponawiałabym zakup, gdyby tonik byłby nieco tańszy, w w cenie regularnej kosztuje ponad 60zł.
    Zalety:
    • wartościowy, prosty skład
    • dobrze tonizuje
    • ma działanie nawilżające
    • pomaga wyciszyć skórę i łagodzić podrażnienia
    • redukuje uczucie ściągnięcia po oczyszczaniu
    • bezpieczny dla skóry wrażliwej
    • relaksuje dzięki zapachowi lawendy i rumianku
    • wydajny
    • opakowanie w porządku
    • cena, ja kupiłam go w promocji za około 50zł, ale regularna przekracza 60zł
  • 26 lipca 2022 o 9:42
    Pięknie pachnie, ale..
    Lubię toniki w mgiełce z uwagi na łatwość stosowania, dlatego bardzo ucieszył mnie fakt, że Swederm zdecydował się pójść akurat w tym kierunku. Po zakupie otrzymujemy plastikową nieprzeźroczystą butelkę z atomizerem, który przyjemnie dozuje produkt, nie pryska dużymi kroplami oraz nie zacina się. Tonik jest bardzo łagodny, ma bardzo ładny zapach (akurat to moja ulubiona nuta), choć dla niektórych może się okazać zbyt intensywny/ ziołowy. Mnie relaksuje i przenosi na słoneczną plantację oliwek. Po użyciu skóra jest ukojona, nie zauważyłam natomiast spektakularnego efektu nawilżenia, którego trochę się spodziewałam. Mam mieszane uczucia, ponieważ markę bardzo lubię, zapach toniki uwielbiam to jednak przy kolejnym zakupie spróbuję czegoś nowego. Cena jest dość wysoka, chciałabym być w tym przypadku w pełni usatysfakcjonowana
    • Działanie kojące
    • Sposób aplikacji
    Wady:
    • Trochę za mało nawilża
    thequre
    6 czerwca 2022 o 15:41
    Bez efektu WOW
    Tonik otrzymałam w prezencie, niestety nie zauważyłam spektakularnych efektów, dla mnie zbyt ziołowo pachnie. Fajnie, ze można tonizować skórę bez użycia wacika, gdyż jest w spray-u, co ułatwia aplikację. Skóra po użyciu nie jest rewelacyjnie nawilżona. Mam 47 lat i dla mnie niewystarczająco nawilżający. Raczej do młodych cer, skłonnych do wyprysków.
    Zalety:
    • Tonik w spray-u
    Wady:
    • Brak nawilżenia
    • zbyt ziołowy zapach
  • 23 maja 2022 o 15:41
    Uwielbiam
    Używam już od jakiegoś pół roku. Jestem zadowolona, produkt ładnie pachnie, szybko się wchłania, trochę nawilża. Posiada atomizer dlatego też psikam od razu na twarz i lekko wklepuje dłonią. Opakowanie ma minimalną szatę graficzna ale bardzo estetyczną.
    • Organiczny skład
    U konsultantki