Kremy pod oczy

Mario Badescu Skin Care Hyaluronic Eye Cream Krem pod oczy

apron
    12 stycznia 2025 o 20:59
    Wart spróbowania
    Przyjemna konsystencja, którą łatwo rozprowadzić, ekstremalna wydajność, która usprawiedliwia cenę. Efektem jest porządne nawilżenie, zmarszczki mam bardzo drobne i wpływu na nie niestety nie zauważyłam. Minusem jest fakt, że słoiczek jest plastikowy- nieekologiczny, daje też mniej "luksusowy" odbiór produktu. Generalnie produkt na plus!
  • 24 kwietnia 2024 o 9:49
    Polecanko
    Kupiłam go za własne pieniądze z czystej ciekawości jak się mają droższe kremy pod oczy. Opakowanie średnie bo słoiczek i trzeba wkładać palce . Konsystencja średnio gęsta, bezzapachowy i bardzo bardzo wydajny. Używam go już 4 miesiące i zużycie jest widoczne na zdjęciu. Pięknie nawilża skórę pod oczami i świetnie się wchłania. Spokojnie można go używać pod korektor albo grubszą warstwą na noc , tak jak ja to robię. Ciekawią mnie inne wersje kremów od Mario.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Brak zapachu
    • Nawilżenie
    • Działanie
    • Pojemność
    • Jakość
    Wady:
    cora
    16 marca 2022 o 23:45
    Lubię ten krem, jest taki inny
    Krem hialuronowy pod oczy kupiłam w zestawie razem z maseczką kolagenową i kremem z algami- na noc. Wszystkie te kosmetyki sprawdziły się u mnie bardzo dobrze. Krem pod oczy ucieszył mnie najbardziej, mimo że na dzień raczej się nie nadaje (może jeśli ktoś ma bardzo, bardzo suchą skórę wokół oczu). Na pewno mogę go polecić na noc. Kosmetyk jest bardzo gęsty. Aplikacja nie jest problematyczna, jest wygodna, ale od razu wiemy, że taka gęstość i tekstura masła to ideał do nocnej pielęgnacji, regeneracji, kompresu, tak właśnie lubię go stosować. Moja skóra pod oczami jest bardzo wymagająca, delikatna i dosyć sucha. Ten silny krem wchłaniał się pod oczkami dość szybko, z czego wniosek, że moja skóra takiej kołderki potrzebowała. Na dzień niestety, to zbyt ciężki kosmetyk. Ale. Po pewnym czasie okazało się, że moja skóra potrzebuje już mniejszej dawki tego kremu i widzę już sporą regenerację. Krem gwarantuje nawilżenie. Do rana skóra zdąży wchłonąć kosmetyk i zawsze jestem spokojna, że zapewnione było nawilżenie, które trwa dłużej. Obecnie marka Mario Badescu posiada w ofercie również krem pod oczy z kofeiną i mam nadzieję, że będzie się uzupełniał z tym gęstym nocnym i że będzie można te kremy stosować odpowiednio na dzień i na noc. Marka należy obecnie do moich ulubionych z Sephory.
    Zalety:
    • brak uczulenia,
    • kwas hialuronowy,
    • gęstość, kołderka pod oczy na noc,
    • nawilżenie, regeneracja,
    • filozofia marki
    Wady:
    • tylko na noc, krem bardzo gesty, wręcz tłusty,
    • może się nie spodobać opakowanie w formie słoiczka
    U konsultantki