Odżywki do włosów

Barwa Naturalna Piwonia Odżywka do włosów 200 ml

simsa22
    14 marca 2025 o 11:47
    Urzekająca piwonia ❤️
    Nie ukrywam że kupiłam ją dla uroczego zapachu, ale i właściwości okazały się bardzo dobre! Polubiłam ten efekt jaki odżywka zostawiała na moich włosach - były one miękkie, elastyczne i nawilżone. Widać było wyraźnie, że wyglądają po prostu zdrowo i są pełne świeżości. Włosy dobrze się rozczesywały i nie były obciążone. Do tego odżywka działa nawet jeśli się nałoży nawet na 2 minuty (!!!) więc tym bardziej jest idealna do codziennego używania gdy nam się śpieszy albo po prostu nie mamy siły na długą pielęgnację. Szkoda że teraz jest trudniej dostępna a ja nie zrobiłam sobie zapasu, z chęcią użyłabym jej ponownie.
  • 30 marca 2024 o 18:24
    Moim włosom nie pasuje
    Przetestowałam już kilka odzywek z tej firmy, pora więc na piwonię. Jak się okazuje jest aż 19 rodzajów tej odżywki (na tą chwilę), a składy wg PEH są dość mocno zróżnicowane. Gdybym przeczytała wcześniej że wysoko ma w składzie H to zapewne bym jej nie zakupiła bo moje włosy tego nie lubią, a dokładnie jest to HPE. Nie stwierdzam też że innych podobnych nie zakupię, pomimo podobnego składu, ale tej na pewno już nie. Odżywkę zakupiłam w Kaufland, tylko tam są one w niskiej cenie, w Hebe trzeba zapłacić o jakieś 3 zł więcej. Standardowo ładne opakowanie z tej serii odżywek wpada w oko już nawet z daleka. Grafika innych firm wygląda przy tych opakowaniach na prawdę słabo. Konsystencja średnio lekka sprawia że nie spływa z włosów i nie trzeba jej dokładać, więc pojemność 200ml jest wystarczająca. Odżywkę stosowałam na dwa sposoby, by utwierdzić się w przekonaniu że puszy i to jest jej wina, a mianowicie stosowałam na pierwsze O w metodzie MO, oraz na pierwsze O w OMO. To nie ważne że dalej są w niej proteiny i emolienty, i to że używałam jeszcze emolientów na koniec w OMO, niestety obecność H okazał się moim włosom dosyć wysoki i miały tego dość. Ja także. Puszy okropnie, po wysuszeniu i użyciu nawet kremu wygładzającego to nie jest to co powinno być ja tego nie lubię i nie pasuje mi to. Odżywka zasługuje na ocenę 2 za ładny zapach i ciekawą szatę graficzną, więcej nie dam, bo moje włosy by mi tego nie wybaczyły. ZALETY: ładny zapach piękna szata graficzna dobra wydajność WADY: za prawą wysoko H w składzie puszy moje włosy nie zauważyłam odżywienia włosów ani żadnej objętości po zastosowaniu
    Cheza01
    19 lutego 2024 o 11:07
    Niepozorna, a działa
    Szukałam na szybko niedrogiej odżywki w markecie, miała być tylko na chwilę bo czekałam już na przesyłkę z profesjonalnym produktem fryzjerskim. Kocham piwonie, więc wybór padł na odżywkę Barwy. To był na prawdę dobry wybór i teraz to produkt fryzjerski musi czekać na swoją kolej. Opakowanie produktu jest kobiece, estetyczne, zwyczajnie ładne. Odżywkę łatwo z tuby wycisnąć, jej konsystencja jest dość gęsta, dzięki czemu nie spływa ani z dłoni, ani z włosów. Pachnie kwiatowo, niezbyt intensywnie. Włosy po użyciu preparatu są lśniące, sypkie i gładkie, nie ma efektu nadmiernego obciążenia, nie ma strąków. Dobrze się je rozczesuje, jedyny problem miałam z ich prostowaniem, któremu przestały być podatne. Za tą cenę to na prawdę świetna odżywka.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • ograniczona dostępność w sklepach
  • 14 grudnia 2023 o 19:02
    Rewelacyjna odżywka
    Skuszona niezłą ceną postanowiłam ją zakupić i stwierdzam, że to był zakup strzelony w 10! Moje włosy są rzadkie, leciutkie i bez problemu można je przeciążyć więc wybór idealnej odżywki wcale nie jest taki prosty. Zaczynając od początku odżywka jest w sporej i ładnie prezentującej się tubie, ma poręczne zamknięcie na "klik" i możemy być pewni, że nic nam z niej nie ucieknie. Odżywka ma ładny delikatny, kwiatowy piwoniowy zapach, formuła jest gęsta i wystarczy niewielka ilość by pokryć całą długość włosów. Po spłukaniu pozostaje delikatny zapach, włosy są ładnie dociążone, mięciutkie i nie ma mowy o żadnym splątaniu.
    Zalety:
    • Poręczne opakowanie
    • Ładny zapach
    • Świetne działanie
    • Dobra cena
  • 4 listopada 2023 o 4:29
    średniaczek
    Odżywka w dobrej cenie, ma piękny zapach , wygładza włosy, ale przy moich cienkich niestety obciążała je, co do samego opakowania wygodna tuba z ładą szatą graficzną.