Odżywki do włosów

so!flow Humektantowa baza aktywująca

So!flow Humektantowa Baza Aktywująca 100ml

• 24 października 2024 o 19:37
    Fajny dodatek do pielęgnacji, ale czy niezbędny?
    Kosmetyki od SoFlow! są mi bardzo dobrze znane. Przetestowałam już kilka i mogę o nich powiedzieć, że są naprawdę dobrej jakości, świetnie działają i obłędnie pachną. Tę bazę kupiłam jakiś czas temu, w jednej z internetowych drogerii. Widziałam ją też chyba w Rossmannie. Produkt ten ma za zadanie wzmocnić przenikanie składników odżywczych zapobiegać puszeniu oraz przesuszeniu naszych włosów. Baza znajduje się w 100 ml opakowaniu, dokładnie takim samym jak peeling tej marki. Produktu używam jako podkład do olejowania włosów (nie nakładam go na skórę głowy, mimo że producent również to rekomenduje). Niestety opakowanie.. cóż nie jest wygodne. Moim zdaniem, baza ta lepiej by się sprawdziła w słoiczku czy w buteleczce. Oczywiście również w większym opakowaniu, ponieważ 100 ml tego mleczka nie jest zbyt wydajne. Jako podkład pod olejowanie sprawdza się dobrze, tak naprawdę nie mam pojęcia do czego można by jeszcze użyć tego produktu. Nie wiem też co miałby zdziałać na skórze głowy. Czy dzięki tej bazie składniki oleju działają jakoś lepiej na włosach? Również ciężko jest mi to ocenić. Może włosy są lekko bardziej nawilżone ale… nie tego się spodziewałam po tym produkcie. Podsumowując: Jako ciekawostka, jednorazowo - czemu nie. Raczej już po niego nie sięgnę. Nie tylko ze względu na bardzo subtelne działanie ale również ze względu na bardzo małą wydajność w porównaniu do tego ile kosztuje (ok. 30 zł/100 ml).
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
  • 20 października 2024 o 10:51
    Dla mnie zbędny produkt, ale niektórzy go lubią
    Humektantowa baza aktywująca do każdego rodzaju włosów So!Flow. Ten kosmetyk dostałam w prezencie, sama bym go nie kupiła, bo dla mnie to zbędny produkt w pielęgnacji. Produkt można używać do skóry głowy i jako bazę pod olejowanie na długości włosów. Jako produkt przed olejowaniem ma pozytywne opinie w necie. Ja jednak wykonuję olejowanie „na sucho”, bez żadnego podkładu. Śledzę profil trychologa, który właśnie poleca taki sposób olejowania, więc się go trzymam. Na skórze głowy może działać nawilżająco, jednak ja na szczęście nie mam problemów ze suchą skórą na głowie, więc i tu nie potrzebuje tej bazy. Opakowanie, które miałam, to tubka z wąską końcówką - taka sama, jak przy peelingu z tej marki. Na pewno wygodna, żeby precyzyjnie rozprowadzać po skórze głowy. Nowe opakowanie to butelka z zatrzaskową klapką. Zapach jest typowy dla całej serii niebieskich produktów So!Flow, czyli jak to przedstawia producent - tropikalny.